• _elin_

    någon med erfarenhet av viktklubben?

    precis som rubriken lyder så undrar jag om det finns någon här som har erfarenhet av viktklubben.se ? Jag funderar på att testa detta, känner att jag behöver lite hjälp att motivera mig och att komma igång med träning och bättre mat.

    Är viktklubben bra? krånglig att använda? ger det resultat samt får man "hjälp" både med kost och träning eller handlar det bara om kosten?

    många frågor, tacksam för svar och inspiration! :)

  • Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?
  • viktualia

    Petula08 - visst har du rätt i att man ska kolla vad man stoppar i sig. Häromdagen kom en bok i det ämnet, Hemliga kocken tror jag den heter och handlar om just tillsatser i mat.

    Själv är jag allergisk mot några av tillsatserna och har därför järnkoll på vad jag stoppar i mig. Är född med allergin och därför är det naturligt för mig att spana på innehållsförteckningar.

    Sylt - jag äter bara hemgjord sylt eftersom det dels inte innehåller citronsyra (E300) som jag inte tål och dels innehåller OTROLIGT mycket mindre socker. Japp, jag har sylt på morgongröten.

    Ren/älgkött - kul för er med tillgång till sånt. Själv är jag hänvisad till vanliga affärer och mår inte speciellt illa av det. Väljer dock matvaror med omsorg.

    Kalorinivåer - joopp jag tror att man får kalorinivå efter hur mycket man väger, hur lång man är och hur mycket man vill gå ner på vecka. Själv startade jag på 30 kgs övervikt och försöker plocka ett kg i veckan. På måndag hoppas jag väga in mig på minus 19 kg.... sakta men säkert slutar jag vara Mulliga Viktualia och övergår i en smalare version!

  • 16 aug

    viktualia: vad duktig du är!

    Idag var det mc donalds till lunch - men morötter för mig! Ställer in på nyttigare versionen, Viktklubben ska jag börja med om en vecka ca. Så lika bra att vänja sig

  • viktualia

    Och jag har bantat så länge (sen början av maj) att jag börjar bli råless på att inte få äta fettiga saker.. men å andra sidan kommer ju sånt alltid att vara förbjudet.. för sätter jag igång att äta på samma sätt som innan bantningen så lär jag inte hålla vikten utan gå upp.

    Imorgon blir det däremot middag på nån trevlig restaurang i Sthlm, ska man "synda" så får det gärna vara kvalité och riktigt god mat!

  • Skottdagen2008

    Jag äter nog ganska lika som tidigare fast mindre mängder och hjälper mig på vägen med en nutrilett typ 2-3 gånger högst i veckan då jag känt att det kommer braka iväg på kvällen eller på dagen.

    Klart, jag äter inte lika mycket smågodis eller dricker lika mycket juice. Är juice galen. försöker också att skippa smöret på mackan då och då och hellre ta en skinkskiva än ostskivor. Sådana småsaker så jag inför då jag ser i dagboken hur mycket kcal de eg. innehåller.

  • viktualia

    Det jag saknar är: hårdost, godis, dessertostar, efterrätter i större mängder, äppeljuice, tranbärsjuice, likörer, stora mjuka mackor med god fyllning... äsch ingen idé att rabbla upp.. jag blir bara hungrig

  • Skottdagen2008

    du verkar ha bra smak, har cokså svårt att stå emot, men jag tjuvar lite av dem och så drar jag in på annat. Ibland kan min matdag se märklig ut.

  • Skottdagen2008

    usch, idag var ingen bra dag och itne igår heller. i morgon blir också åt fanders.

  • 16 aug
    Skottdagen2008 skrev 2007-10-20 22:06:45 följande:
    usch, idag var ingen bra dag och itne igår heller. i morgon blir också åt fanders.
    hmm men inte måndag
Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?