• Gyllan
    Äldre 22 May 14:01
    42353 visningar
    340 svar
    340
    42353

    Knasiga kommentarer?

    Är det fler än jag som fått sin beskärda del av knasiga kommentarer? Tänkte vi kunde fylla på med såna där maninte vet om man ska skratta eller gråta...
    Här kommer mina exempel:

    * Var med min tärna i en brudbutik i centrala Stockholm för att köpa hennes klänning. Till saken hör att både jag och tärnan är ganska unga, 23 år. När vi kommer fram till kassan kvittrar expediten "åh, ska ni på skolbal"? Nej, det e till bröllop säger tärnan och expediten ser frågande på oss.

    * Jag är som sagt 23 och min m2b äldre än mig, han blir 35 i höst. Vi var igår och skulle prata igenom våran tårta, vad vi ska ha för fyllning, hur den ska se ut osv. Har stått där och pratat med konditorn ganska länge och frågar om de har några brudpar att sätta på toppen. Han tar fram några olika och vi pratar lite. Min m2b säger att "den här gillar jag". Då tittar konditorn på honomoch frågar, "är det du som ska gifta dig". Ja svarar min m2b, lite förvirrad och då frågar konditorn "är hon blond". Han hade alltså inte förstått att det var jag som var bruden, fast vi stått och pratat i säkert 15-20 min.

    Så, någon annan med knasiga kommentarer?

  • Svar på tråden Knasiga kommentarer?
  • Ave Maria
    Äldre 24 May 16:40
    #0

    Visst är det fantastiskt vad folk kan säga i samband med bröllop. :)

    Gulligaste kommentaren är från en brudnäbb till ett par jag fick viga en gång.
    Det är ett överraskningsbröllop, så näbben, parets son, vet inget heller (5 åringar är inte så jätteduktiga på att behålla hemlisar.. ;) ) Men när dom så avslöjar för sonen att dom snart ska gå ut till de väntande gästerna och gifta sig, svarar barnet storögt: "Varför då? Ni har ju redan barn! " :D :D

  • Mattas
    Äldre 24 May 16:58
    #0

    Haha!
    Vi har också fått några kommentarer (dock inte alltid så värst roliga). Alla i vår släkt ser visst att man måste vänta barn för att gifta sig. När inbjudningskorten kommit ut så frågade M2Bs mormor om vi "väntade smått". Och min farmor frågade om "det var någon särskild anledning till att vi ville gifta oss"... Undra då vad det kan vara...

    Min kompis utbrast när jag sa att vi ska resa till Holland på bröllopsresa (av pengaskäl eftersom M2Bs pappa har lägenhet där som vi får låna gratis); "Va? Varför åker ni inte till något varmt ställe?!" (Ja, vi önskar att vi kunde, kände jag för att svara).

    Kära pappa svarade när jag berättade att jag var tvungen att avsluta samtalet när han ringde för att gå skulle gå och provsminka mig: Ska någon lägga makeupen på dig? Ja, du vill ju förståss vara fin till bröllopet" Ja, det är klart jag vill, och det blir jag ju aaaaldrig om jag lägger den själv.

    Jag fick studiemedel för ett halvår i en klumpsumma, eftersom det hade blivit strul med mitt sjukintyg, och när vi berättar det för M2b:s mormor (för att hon frågar hur vi fått råd) så säger hon: Jaha, och jag som trodde att ni hade snålat och sparat!
    (Jaha, det gjorde vi alltså inte det halvåret när vi bara levde på m2b:s studiebidrag).

    Min farmor berättar när hon ringer för att tacka ja till bröllopet att: "Ni vet väl att det är en svår dag vissa att komma (syftar på min fabror och faster samt mina kusin)." Så de kan inte säga det själva och tacka nej då? Att dagen passar oss är kanske det viktigaste?

    Folk har blivit väldigt konstiga när jag berättar att vi ska viga oss borgeligt. farmor undrade varför vi inte ska "gifta oss på riktigt" och min moster försökte berätta för min m2b att det finns fina kyrkor här i närheten där vi bor (vi ska gifta oss på annan ort). Trots att vi har berättat för henne att vi gifter oss för att m2b inte är troende långt innan. Annars hade de nog haft vackra kyrkor på vår vigselort också.

  • Felici­ty_Cut­e
    Äldre 24 May 19:24
    #0

    Haha, det här var en rolig tråd!

    Jag har två "besvikelser" som hänt under förberedelserna till bröllopet.

    Vi var i grannstaden och kikade på bröllopsklänningarna en helg och varje klänning var i plasgarderod/skydd och hängde väldigt tätt in på varandra. Biträdet ropade hela tiden var "vänliga rör inte klänningarna". Det vara bara väldigt väldigt svårt att låta bli att röra klänningarna om man ville se hur de såg ut där de var inklämda mellan varandra. Hon valde ut hemska klänningar i flera storlekar större än vad jag har. Jag såg ut som ett tält!! Samtidigt hade hon tre andra kunder som hon sprang och hjälpte. Det slutade med att jag hittade en tjej som har bröllopsbutik och man bokar en tid. Snacka om annorlunda. Jag fick känna på alla klänningar och det var bara min tid. Jag var så nöjd och kände mig ompysslad.

    Jag ska göra en secretbox nästa vecka och här är nästa hemska problem med taskiga kommentarer! Jag har i vår lilla stad kikat på underkläder (måste vara axelbandlöst till klänningen) och tittat i en katalog hos en underklädesbutik. Ägaren lovade att ringa och kolla att underkläderna skulle komma innan fotograferingen eftersom hon bestämt att om jag beställer underkläderna MÅSTE jag köpa dem. (Hallå! Jag har inte provat dem ens!) Nu i veckan fick jag veta (underkläderna skulle jag fått måndags förra veckan) att de förhoppningsvis hinner komma innan. Men annars tyckte hon att jag kan köpa en annan BH som jag redan provat och ratat (tråkig, satt sådär, och var extremt dyr)

    Vi får se om det blir någon fotografering med underkläder på i nästa vecka. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta.

    Förlåt för att det här inlägget spårade ur!

  • Vidali­la
    Äldre 24 May 19:27
    #0

    du måste inte alls köpa något som du inte vill, även om hon beställt dem till dig!

  • Felici­ty_Cut­e
    Äldre 24 May 19:34
    #0

    Nä egentligen inte, och egentligen vill jag inte köpa något av henne alls när hon varit så typig. Och eftersom underkläderna inte kommmit i tid än (och kan inte gör det heller) så vägrar hon ta på sig ansvaret. Hon skyller allt på leverantören och menar att hon har ingen skuld till att jag kanske inte får det som utlovats!

    Jag börjar få panik! Jag som tänkte att jag verkligen skulel överraska min m2b med något skojigt! Nu får man bara ångest!

  • ~~Dark Angel~­~
    Äldre 24 May 19:45
    #0

    En bekant till oss sa när vi berättade att vi skulle gifta oss i kyrkan med 65 gäster sommaren därpå:

    -Det skulle jag aldrig göra. Jag är inte en sån som gillar att visa upp mig.

    Konstig tanke tyckte jag som ser fram emot att dela denna stora dag med dessa människor och inte gifter mig för att visa upp mig.

  • mooogn
    Äldre 24 May 20:09
    #0

    Vet inte om jag skall skratta eller gråta!

    Hjälp, vilka kommentarer! Jag är sååå glad att en av mina närmaste vänner syr upp min klänning

  • brud 2008?
    Äldre 24 May 20:34
    #0

    Jag fick en skojig kommentar från en kompis när jag visade förlovningsringen och sa att bröllopsplanerna var i gång, då tittade hon på mig och utbrast förvånat: "Va! ska du gifta dig också?"

    Jo kanske därför jag förlovat mig...

  • Azacia
    Äldre 24 May 20:39
    #0

    Jag fick en tokig kommentar från en kursare när jag visade en bild på min ring som är allt annat än vanlig (en vintage-inspirerad skapelse, ej slät, svårt att förklara, men ingen ring som mannen kan matcha så att säga):

    - Men vad ska mannen ha då, ni måste ju ha likadana ringar, annars är ni inte gifta!!!

  • kela81
    Äldre 25 May 10:51
    #0

    Felicity_Cute-kan du inte hitta nått i en annan butik? Och bara strunt i den surtanten?

Svar på tråden Knasiga kommentarer?