• Gyllan
    Äldre 22 May 14:01
    43926 visningar
    340 svar
    340
    43926

    Knasiga kommentarer?

    Är det fler än jag som fått sin beskärda del av knasiga kommentarer? Tänkte vi kunde fylla på med såna där maninte vet om man ska skratta eller gråta...
    Här kommer mina exempel:

    * Var med min tärna i en brudbutik i centrala Stockholm för att köpa hennes klänning. Till saken hör att både jag och tärnan är ganska unga, 23 år. När vi kommer fram till kassan kvittrar expediten "åh, ska ni på skolbal"? Nej, det e till bröllop säger tärnan och expediten ser frågande på oss.

    * Jag är som sagt 23 och min m2b äldre än mig, han blir 35 i höst. Vi var igår och skulle prata igenom våran tårta, vad vi ska ha för fyllning, hur den ska se ut osv. Har stått där och pratat med konditorn ganska länge och frågar om de har några brudpar att sätta på toppen. Han tar fram några olika och vi pratar lite. Min m2b säger att "den här gillar jag". Då tittar konditorn på honomoch frågar, "är det du som ska gifta dig". Ja svarar min m2b, lite förvirrad och då frågar konditorn "är hon blond". Han hade alltså inte förstått att det var jag som var bruden, fast vi stått och pratat i säkert 15-20 min.

    Så, någon annan med knasiga kommentarer?

  • Svar på tråden Knasiga kommentarer?
  • spänna­nde!!
    Äldre 25 May 11:16
    #0

    Har precis stött på fler kommentarer, i detta fall riktat till mig och vårt ringval.

    i Guldsmedsaffären där vi köpt våra titanförlovningsringar efterfrågade jag vigselringar och då sa expediten:

    - Det är ingen som har frågat efter det.
    - Konstigt, svara jag, för man vill väl ha samma material i vigselringen som i förlovningsringen.
    - Det kanske inte är så bra odds för vigsel om man valt en förlovningsring i titan svarar expediten.

    Mina danska kollegor har inte förstått den svenska traditionen med förlovningring OCH vigselring: När du gifter dig kan du ju få en annan ring, kanske i guld!

    Man väljer kanske titan för att man inte gillar guld....

  • Bedbug
    Äldre 25 May 11:36
    #0

    spännande!!:
    vi har inte heller ringar i guld men vi kollade upp hur alliansringen i samma serie som förlovningsringarna såg ut när vi förlovade oss. skum kommentar från den där guldsmeden, tycker jag.

  • kela81
    Äldre 25 May 11:43
    #0

    haha...kom just på en sak till när spännande!! berättade om sina danska kollegor

    Jag var med sambon på en tjänsteresa till USA och var med på en middag med det amerikanska företaget....
    Sitter brevid högsta chefen (en amerikan då så klart) Han kollar in min ring (han har tidigare noterat sambons och tror att vi är gifta då manen får en ring vid vigseln där-inte förlovingen)
    Och utbrister höt inför alla andra
    _nämen..nn...va snål du är...hur kan du försörja en fru om du inte ens har råd att köpa en ordentlig ring med stenar åt henne Haha.....tydligen så var inte min släta förlovingsring imponerande nog

    Vi fick förklara den svenska traditionen men än idag (2 år senare) så kallar de honnom för snål

  • gota
    Äldre 25 May 13:08
    #0

    Zukigirl!

    Från början var det endast brudgummen som skulle ge bruden en present. Bruden skulle inte ge något, hon gav ju själv sig ;). Som tur är så är det annorlunda idag! Men din kompis visste kanske inte om det? Har själv fått liknande kommentarer.

  • Septem­ber mys
    Äldre 25 May 13:12
    #0

    det jag hört mest är
    -ska ni gifta er, när kommer barnen då??
    måste man skaffa barn bara för att man gifter sig brukar jag svara.. *hihi*

  • rosesa­rered
    Äldre 25 May 13:23
    #0

    När jag berättade för mina studiekompisar att vi skulle förlova oss gratulerade alla mig förutom en kompis vars kommentar var " Varför? Du behöver ju inte göra det".
    blev faktiskt helt stum av den kommentaren tyckte att det var en så konstig sak att säga..

  • zukigi­rl
    Äldre 25 May 15:10
    #0

    gota:
    Jodå det vet hon allt. Men när hon gifte sig för två år sedan så var det BARA hon som skulle ha morgongåva. Och hon skulle minsann välja den själv oxå! *s* Tycker grejen försvinner lite då... Men hon är som hon är och jag gillar henne just för det!

  • thalia­82
    Äldre 25 May 15:46
    #0

    smartiz

    jag har fått liknande kommentarer av svenskar. Varken jag eller m2b använder speciellt mycket smycken, och vi ville ha extremt enkla förlovningsringar. Släta, smala, knappt 2 mm breda. minst hälften av alla i min ålder (20-25 år) har sagt nåt i stil med "vilken liten ring! är han alltid så där snål?". Några har till och med sagt att om jag hade varit deras flickvän hade jag minsan fått en riktig ring.
    jag känner mig jätteledsen när jag får höra sånt. vi valde ringarna tillsammans, och det var de här vi tyckte bäst om. Visst, vi pluggade båda när vi köpte dem så ingen av oss var speciellt rik, men det var inte avgörande för att vi skulle välja just de här ringarna.

  • mijzan
    Äldre 25 May 19:51
    #0

    i somras var jag och min blivande barnvakt åt min brorsdotter (då 5 år). Efter att min sambo skojat och flamsat med henne hela dagen ställde hon sig på gräsmattan, handen på höftet, lutade huvudet åt sidan, tittade på mig och sa "men, ska du verkligen gifta dig med DEN DÄR token?"

  • bruden­-07
    Äldre 25 May 20:21
    #0

    När jag var och köpte smycken sade hon i kassan.. "ååh, ska du på skolbal, vad roligt!" Nä det är bröllop svarar jag! "Åhå..ok..vems?" JO mitt!
    Jag är 26 år... undra hur ung hon trodde jag var?!?

    Och sen när hon förstått att jag skulle gifta mig så försökte hon sälja på mig massa hårsmycken... höll knappt på att ta mig ur affären!! Fastän jag förklarade att jag redan köpt tiara och inte ville ha något annat i håret... så tjatade hon på hur fint det skulle vara med blomspännen i mitt hår! Blev lite smått irriterad...

Svar på tråden Knasiga kommentarer?