• Äldre 23 Feb 20:15
    75612 visningar
    492 svar
    492
    75612

    Viktnedgångspepp!

    Hej!

    Vill skaffa en aktiv tråd för pepp och stöttning för att gå ner i vikt!

    Gärna med olika utmaningar om folk är peppa på det! :)

    Måste få en liten morot att komma igång ordentligt då det går så jäkla sakta och vill iaf försöka 2-4kg/månad. :)

    Hoppa gärna på!  

  • Svar på tråden Viktnedgångspepp!
  • Äldre 26 Feb 18:34
    #11

    Jag har legat hemma superförkyld hela veckan, kommer vara hemma imorgon också.. Så här blir det mest soffläge och te, men har inte ätit något "dumt", utan hållt mig till riktig mat, te och lite nötter.

    Får ta nya tag såfort jag lyckas bli av med den här jäkla förkylningen... 

  • Äldre 26 Feb 20:04
    #12

    Heja Heja!

    Vad roligt att läsa om er alla!
    Själv ska jag går ner från 71 till 65 kg innan maj 2014. Min målvikt är 60 kg men eftersom jag redan har beställt min brudklänning så "vågar" jag inte gå ner mer innan vi gifter oss den 31/5 2014. Sen blir det go igen, dags att komma i form innan bröllopsresan då! ;)
    Jag och min sambo började med Lchf, men jag insåg ganska snabbt att äta så mycket fett var inget för mig! Så jag äter i princip så lite kolhydrater jag kan, men inte mer fett än normalt! Tappade 1,5 kg första veckan! :D
    Tillåter mig själv att köpa10 godisbitar på lördagar, innan drack jag läsk varje dag. Nu har jag inte druckit läsk på 10 dagar! *klapp på axeln*

    Ni är grymma allihopa! Glöm aldrig det!

  • Äldre 26 Feb 20:10
    #13

    Jag skulle vilja tappa ca 10-12kg. Till mitt bröllop den 16/8 har oxå provat lchf funkade skit bra första 3veckorna men sen kände jag att jag fick ont i magen... Dock har vår lilla tjej mjölkprotein allergi och laga tre olika maträtter kände jag. Inte heller för... Då både min son och sambo behöver gå upp i vikt.... Så nu försöker jag att inte äta allt för mkt kolhydrater och hålla nere på läsk och godis men denna veckan är sjukt svår är så enormt sötsugen så de är helt otroligt,, Men i helgen ska jag försöka komma igång med lite styrketräning igen då vi har ett gym hemma så finns egentligen inga undanflykter ...

  • Äldre 26 Feb 20:42
    #14

    Precis kommit hem från milpromenaden och blir så glad att det är så många som vill vara med och ta tag i sin vikt! Heja er! Framförallt vet jag att det är så mycket lättare om man är flera som peppar varandra. :)

    Jag har också kört lchf innan och det funkar jättebra på mig! Framförallt har jag kört med att inte äta kolhydrateroch sen äta lite fett men inte för mycket! Min mage blir mycket lugnare av det då jag misstänker ibs, men det verkar ju var och varannan svensk ha nowdays så det är ju inte så konstigt! ;) Däremot fick jag sluta med lchf-kost för snart 2 år sen då jag plockade bort min superinflammerade gallblåsa som hade 10 st gallstenar i sig (ja, det är ju inte så konstigt att den var inflammerad om man säger så...).

    Till frukost äter jag helt enkelt en liten portion havregrynsgröt med 0,5-1dl lättmjölk. I gröten har vi lättströ och kanel, ibland lite frysta bär. Och jag står mig rätt länge på det. Men visst. Ska jag öka kalorierna borde man ju öka frukosten.. det brukar vara vardagsfrukost, sen till helgen så brukar vi äta bröd, antingen baka själva eller köpa frallor. Så då blir det ju självklart mer till frukost... men nu ska jag försöka räkna kalorier på helgerna också, innan har jag bara gjort det i veckorna för att ha lite mer fritt.

    Jag försöker äta regelbundet också, och äta frukt mellan måltiderna. På mina 500dagar (som egentligen snarare är 600-700) äter jag bara äpple, vindruvor eller clementin, men annars tar jag 1 banan på någon av mellanmålstiderna. Kan även köra på naturell light-kvarg som jag blandar upp med lite lightsaft eller kanel/lättströ. Blir supergott med bra proteininnehåll och lite socker och fett!

    Ska försöka skärpa mig även på helgerna men nu i helgen ska vi till sambons pappa för han fyller år. Jag ska minsann ha med mig frukt för att stå ut! Kan jag stoppa i mig apelsin, clementin eller vindruvor istället för kakor så får jag väl vara otrevlig och bara ta nån liten kaka eller tårtbit och sen äta frukt resten! Däremot ska jag och en kompis, som också kämpar med vikten, ha lite vinkväll och bröllopsplanering på fredag och vi bestämde oss för att bara göra fruktsallad och mörk choklad, så behöver vi inte sitta och sukta efter något vi egentligen inte ska äta bara för att man ska ha något för man har gäster. 

    Vad jag vet om hormonspiraler är att de visst kan påverka ämnesomsättning men också sötsug! Mitt sötsug ökade totalt när jag började ta p-piller! Och hungern också för den delen.

     Vad duktigt trattkantarellen! Bra att du håller dig till saker du får äta även om man kan "unna" sig lite inom det. :) Du kommer igen när du blir frisk igen! Jag längtar mest till våren. Då är man mycket mer aktiv och jag har mycket lättare för en bra kosthållning. Är inte alls lika deppig när solen kommer fram och då är det mycket lättare att hålla det! 

    Att bara äta 10 godisbitar är också karaktär! Jag personligen har lättare för att inte äta alls även om det är jobbigt rent psykiskt eftersom man är så sugen. Vet också att om jag slutar helt är det lättare att hålla än att äta på helgerna (vilket är gott) för då triggar inte sockersuget igång på samma sätt. Läsk är en ovana jag lagt på mig när jag började umgås med sambon. Han dricker det rätt ofta och innan gjorde inte jag det.. .nu är det nästan varje dag.. även om det är Light!

     Förstår att det är svårt när man måste laga 3 olika maträtter, det är inte kul! Jag är lyckligt lottad som har en sambo som hoppar på ALLA idéer jag får om dieter för att stötta mig, om det så är matkasse eller soppdiet. ;) Som du säger är sötsug så svårt, kan tänka mig det är ännu svårare när man har barn och ändå vill unna dem lite lördagsgodis. Då måste man ju ha godis hemma. Jag och min sambo kan ju välja att inte köpa sånt att ha hemma. En annan sak jag upptäcker är om man beräknar måltiderna innan man äter. Lägger man upp en lagom portion och sen gör matlådor av resten eller bara lagar exakt så mycket så kan man inte ta igen. Att ta en andra portion är sååå gott, men man märker det också tydligt på vikten. Det är ett tips! Men återigen, svårt när man sitter och äter tillsammans med barnen och har kastrullerna framme på bordet, vi har ju våra kvar i köket! 

    Oj, långt inlägg. Men blev så glad att så många skrivit så ville kommentera alla! :)  

  • Äldre 27 Feb 16:17
    #15

    Hejsan


     


    Vilken bra tråd, alla andra viktnedgångstrådar jag har varit med i har dött ut efter ett tag. Jag har aktivit arbetat med att gå ner i vikt sedan juni förra året och lyckats göra mig av med 20 kg. När jag nådde 20 kg så slutade jag dessutom röka (2veckor sen idag) vilket var lite tufft men trägen vinner.


    Min vikt har stått stilla sedan jag slutade röka, har unnat mig mer kvällsmål än jag skall men en vanlig dag (bra dag) för mig ser ut så här


     


    Frukost: Ägg + Kaffe


    Lunch: Grönsaker och protein


    Middag: Vanlig mat


    Kvällsmål: Kaffe + frukt/knäckemacka


     


    2 träningspass i veckan (Friskis)


     


    Har jättemycket att skriva men kolla gärna in min blogg http://mindremig.blogspot.com där har jag förklarat mycket kring hur jag gjort och hur jag tänker/ har tänkt.


     


    Jag skulle vilja gå ner 20 kg till men vi får se var jag landar. Det viktigaste är att gå ner 5 kg innan mitt bröllop den 28/6 nu i år!

  • Äldre 27 Feb 16:25
    #16

    Hoppar också in här!

    Har hittills gått ner 15 kilo med LCHF och träning och har ca 25kg kvar tills jag når min målvikt.
    Målvikten för mig är väl inte jätteviktig utan mer målkroppen. Gick upp 40kg på några år så har en gammal bild som inspiration var jag vill ligga :)

    Som sagt kör jag LCHF, detta funkar perfekt för mig då jag får äta allt som är gott. Sen hade jag tyvärr en svacka över jul och nyår och har därför stått stilla i vikt ett tag. Men jag kämpar vidare!

    Försöker träna 3-4 ggr i veckan, antingen gym, pass eller pw. Bara jag gör något då jag sitter vid ett skrivbord hela dagarna behöver jag motion för att må bra.

    Hoppas att denna viktnedgångstråden hålls lite mer uppdaterad och inte dör ut :) 

  • Äldre 27 Feb 17:11
    #17

    Ännu en som vill tappa lite innan sitt bröllop.
    Än så länge har jag tappat 8 kg och har 10 kg kvar som behöver bort på 3,5 månad. Ska nog inte vara några problem men skulle verkligen behöva komma igång att träna lite styrka. Går långa promenader varje dag med hunden och konditionstränar 2 gånger/veckan på gymmet. Mår betydligt bättre och har mer ork än vad jag haft tidigare trots att jag äter mindre. Jag räknar alltså kcal och brukar ligga runt 1300-1500 om dagen. Funkar jätte bra för mig. Dricker  också väldigt mycket vatten. Skrattande
     

  • Äldre 27 Feb 19:14
    #18
    yennie skrev 2014-02-27 16:17:54 följande:

    Vilken bra tråd, alla andra viktnedgångstrådar jag har varit med i har dött ut efter ett tag. Jag har aktivit arbetat med att gå ner i vikt sedan juni förra året och lyckats göra mig av med 20 kg. När jag nådde 20 kg så slutade jag dessutom röka (2veckor sen idag) vilket var lite tufft men trägen vinner.


    Hej och välkommen!
    Shit vad bra du klarar dig på lite mat! Så duktig är inte jag. :P
    Och bra av dig att ha gått ner så mycket redan!
    Det är just precis det jag känner med de trådarna som fanns, att man liksom har försökt blåsa liv i dem igen men ingen svarar, så därför tänkte jag att nu jäklar, då får jag väl göra en själv! Det är ju ändå trots allt rätt många som vill komma i sina klänningar till den stora dagen! :D 
    Petraksa skrev 2014-02-27 16:25:10 följande:
    Hoppar också in här!

    Har hittills gått ner 15 kilo med LCHF och träning och har ca 25kg kvar tills jag når min målvikt.
    Målvikten för mig är väl inte jätteviktig utan mer målkroppen. Gick upp 40kg på några år så har en gammal bild som inspiration var jag vill ligga :)

    Som sagt kör jag LCHF, detta funkar perfekt för mig då jag får äta allt som är gott. Sen hade jag tyvärr en svacka över jul och nyår och har därför stått stilla i vikt ett tag. Men jag kämpar vidare!

    Hoppas att denna viktnedgångstråden hålls lite mer uppdaterad och inte dör ut :) 
    Julen är nog lite taskig för oss alla med viktproblem! Jag gick ner till 94 i somars, jättelängesen jag var nere på den vikten! Vill ner till 77,5 men har också varit uppe på 117,5 som mest (så 40 kilo totalt ska tappas). Hursom så började jag cykla till jobb för att få motion och vad hände? Jag stukade foten och kunde knappt röra mig på 6-8 veckor, första 2-3veckorna tog jag mig endast fram med krycka (eller ja. Första veckan tog jag mig inte fram alls...). Detta resulterade i c:a 1kg viktuppgång/veckan och när jag då började om vägde jag runt 102 kg. Tog tag i det och lagom till mitten av december hade jag tagit mig ner till 96, härligt! Men då kom ju födelsedag, julmiddag med jobb och sen malde det på med julafton, mellandagar och nyårsafton. Hej! 105 kg slutade notan på. Nu har jag tagit mig ner under 100 med soppdiet, men så fort jag slutade med den så la man på sig igen.. Sen gick det bra och låg på c:a 101 innan sportlovet. Men på sportlovet hade vi 3årsdag, vi skulle göra slut på presentcheckar på en restaurang och sen var det hem till familjen. Jaha. Vad vägde jag då i måndags? Jo. 103.8. JAG BLIR GALEN. En dålig vecka så går jag upp så jäkla mycket så man nästan börjar gråta. Eller jag började tom gråta men min fantastiska sambo sa som vanligt "då börjar vi äta bättre, ha frukt och grönsaker hemma, inte köpa hem sötsaker". Han får stå ut med mycket!

    Nu ska jag räkna allt, även helger tänker jag! Sen funderar jag på att ge mig själv 1000 extrakalorier under helger ifall man ska iväg. Så alltså ser en vecka ut 
    M: 500-700kcal T: 1200-1500 kcal O: 1200-1500 kcal T: 500-700kcal F: 1700-2000kcal L: 1700-2000kcal S:1200-1500kcal 
    Givetvis kan man även lägga extrakalorierna på söndagen, kanske tom ge mig själv 1500 extrakalorier (det betyder ju att jag äter normalt på helgen...). 

    Jag väger mig på måndagar och det är både bra och dåligt, fredagen borde man ju väga sig på, det är då man säkerligen väger som minst. ;) 
    14juni2014 skrev 2014-02-27 17:11:49 följande:
    Ännu en som vill tappa lite innan sitt bröllop.
    Än så länge har jag tappat 8 kg och har 10 kg kvar som behöver bort på 3,5 månad. Ska nog inte vara några problem men skulle verkligen behöva komma igång att träna lite styrka. Går långa promenader varje dag med hunden och konditionstränar 2 gånger/veckan på gymmet. Mår betydligt bättre och har mer ork än vad jag haft tidigare trots att jag äter mindre. Jag räknar alltså kcal och brukar ligga runt 1300-1500 om dagen. Funkar jätte bra för mig. Dricker  också väldigt mycket vatten. Skrattande
     Hejja hejja, välkommen och bra jobbat!
    Låter som vi kör på lite samma grej! Du får gärna dela med dig av recept! :)
    Vatten är bra, det är jag verkligen dålig på att dricka! ;)
  • Äldre 27 Feb 21:09
    #19
    Petraksa skrev 2014-02-27 16:25:10 följande:
    Hoppar också in här!

    Har hittills gått ner 15 kilo med LCHF och träning och har ca 25kg kvar tills jag når min målvikt.
    Målvikten för mig är väl inte jätteviktig utan mer målkroppen. Gick upp 40kg på några år så har en gammal bild som inspiration var jag vill ligga :)

    Som sagt kör jag LCHF, detta funkar perfekt för mig då jag får äta allt som är gott. Sen hade jag tyvärr en svacka över jul och nyår och har därför stått stilla i vikt ett tag. Men jag kämpar vidare!

    Försöker träna 3-4 ggr i veckan, antingen gym, pass eller pw. Bara jag gör något då jag sitter vid ett skrivbord hela dagarna behöver jag motion för att må bra.

    Hoppas att denna viktnedgångstråden hålls lite mer uppdaterad och inte dör ut :) 
    Kul med en till LCHF-are =)
    Jag skulle köra igång med träningen nu när jag började med kosten, körde två pass, sedan hade jag supermkt på jobbet eftersom jag skulle sluta, och eftersom jag pendlade hade jag inte mkt tid. Sen började jag på nya jobbet förra måndagen, med rutiner och cykelavstånd, så nu i måndags skulle jag börja cykla till och från jobbet (en mil enkel sträcka) samt lägga in 1-2 träningspass till att börja med, sedan trappa upp. Istället har jag varit hemma sjuk HELA JÄKLA veckan med världens förkylning :p
    Menmen, nu ska jag ta det lugnt i helgen, kanske lite promenad bara, så är det nya tag på måndag!
    14juni2014 skrev 2014-02-27 17:11:49 följande:
    Ännu en som vill tappa lite innan sitt bröllop.
    Än så länge har jag tappat 8 kg och har 10 kg kvar som behöver bort på 3,5 månad. Ska nog inte vara några problem men skulle verkligen behöva komma igång att träna lite styrka. Går långa promenader varje dag med hunden och konditionstränar 2 gånger/veckan på gymmet. Mår betydligt bättre och har mer ork än vad jag haft tidigare trots att jag äter mindre. Jag räknar alltså kcal och brukar ligga runt 1300-1500 om dagen. Funkar jätte bra för mig. Dricker  också väldigt mycket vatten. Skrattande
    Wow, 10kg på 3,5 månader är inte dåligt du :p Det går, men det krävs diciplin. Jag gick ner 16kg på 6v med Xtravaganza för ett par år sedan, men gick sedemera upp allt igen, försöker ta ett lite lugnare tempo den här gången, men jag har iofs 15 månader på mig till bröllopet så
    Ska bli spännande att följa din resa!

    =)
  • Äldre 28 Feb 15:34
    #20

    Nu är det helg! Hur skönt det än är så är jag lite orolig för kalori-intaget, man brukar alltid vilja unna sig lite extra på helgen! ;)

    Idag var det utedag med skolan så vi grillade korv. Åt ett par och fick lite ångest så nu har jag räknat ut resten av vad jag får äta idag för att inte komma över 2000 (tror jag ska få lov till 2000 fredag, lördag, söndag men gärna inte över 1750 om jag kan hålla mig).

    Jag och min vän ska sitta och dricka vin. Det som är skönt är att hon också är i viktnedgångsfas så vi har beslutat att göra fruktsallad och ha mörk choklad som snacks. Sen har jag ju då räknat ut exakt hur mycket jag får äta av allt! ;)

    Hur gör ni till helgen?  

Svar på tråden Viktnedgångspepp!