• frkmaria

    Viktnedgångspepp!

    Hej!

    Vill skaffa en aktiv tråd för pepp och stöttning för att gå ner i vikt!

    Gärna med olika utmaningar om folk är peppa på det! :)

    Måste få en liten morot att komma igång ordentligt då det går så jäkla sakta och vill iaf försöka 2-4kg/månad. :)

    Hoppa gärna på!  

  • Svar på tråden Viktnedgångspepp!
  • frkmaria
    sandrahs skrev 2014-03-04 18:53:26 följande:

    Jag har deltagit i en annan tråd men den har också varit lite död ett tag.


     


    Jag började min viktresa i november och har sedan dess gått ned från 79,5 kg till 70,5 kg. Jag har märkt vilken stor skillnad det har gjort, måste t.ex. köpa nya jeans nu... ;) Jag räknar kalorier men har varit lite slarvig då jag har känt mig lite falskt trygg då mina kläder sitter lösa haha, tror det är bäst jag skaffar lite halvtrånga kläder igen...


     


    Mitt mål är 65 kg till i juni, inte helt omöjligt men nu måste jag ta tag i vikten igen!


    Välkommen hit! Bra kämpat än så länge.. och visst blir man lite bekväm efter en bits nergång.. :)

    @Trattkantarellen Uh din stackare. Det är aldrig kul att vara sjuk.. men jag vet hur du menar. Hade halsböld 3 ggr på ett halvår när jag precis flyttat hemifrån.. inte mycket man kunde svälja!

    @Azra M, jag skulle räkna, iaf på en ungefär. Försöka hålla mig. Det beror iofs på hur trygg du är med det.. men jag klarar inte sånt och blir så ledsen när vågen visar typ +3 kg när man kommer hem!

    Använder också lifesum men bara till att kolla kaloriantalet. :) Sen skriver jag ner fysiskt, det går bättre för mig då om jag kan "ta" på det.

    Förövrigt är jag stolt idag. Då vår bil är på service så gick jag 10min promenad för att bli upphämtad av en kollega... på vägen hem sa jag till henne att hon istället kunde släppa mig hos henne, så då blev det 15-20 min promenad istället! Sen gick jag och min kompis 5,5 km på under timmen! Så nöjda vi var. Vårt mål är att hålla 1km/10min så det är ju inte långt kvar.

    Det är nästan så man börjar längta till måndagar för man vill att vågen ska röra på sig neråt! ;)  
  • Sally Bowles

    Hej! Jag är ny här och vill gärna vara med i denna tråd. Gifter mig i augusti i år så jag har ca fem månader på mig att gå ned 10-12 kilo hade jag tänkt. Jag har sedan jag fick min minsta flicka ( maj i förra året ) tappat 9 kilon utöver de som jag gick upp under graviditeten. Då min lilla är nio månader så delammar jag fortfarande och törs därför inte gå så hårt ut. Jag är med i vv online sedan en månad tillbaka och jag tränar på Friskis o Svettis när jag har tid...och så springer jag efter min treåring också haha det ger en del motion :) Jag har iaf på sista tiden inte haft så bra motivation så jag hoppas på lite draghjälp härifrån. Jag väger 81 kilon.

  • Sally Bowles

    Åh så skoj med en vikt pepp tråd!!!! Jag måste gå ner väldigt mycket i vikt, har under en väldigt kort tid gått upp extremt mycket i vikt utan att ha förändrat min vardag. Jag tycker att det blev värre då jag satte in min hormonspiral? Någon med samma erfarenhet? Jag vet att spiralen i sig inte gör att man blir fet men hormonerna kan kanske spöka.. Hej! Har du kollat så du inte har för låg ämnesomsättning? Det har jag, och då kan man gå upp väldigt mycket i vikt på kort tid och så fryser man ofta och får torr hud och noll energi. Blodprov på vc. Bara en tanke... Jag äter levaxin.

  • Trattkantarellen
    Sally Bowles skrev 2014-03-04 20:14:02 följande:
    Ursäkta det röriga inlägget ovanför...Försökte citera och sen Kopiera Och svara På ett inlägg på sida 1
    Hej och välkommen!
    Ingen fara, det är lite rörigt i början innan man får till det med citeringen

    Då ska vi gå ner ungefär lika mkt, och till ungefär samma vikt också, jag ligger på 80,5kg nu och har ca 68 som målvikt :) Spännande att få följas åt!
  • frkmaria
    Sally Bowles skrev 2014-03-04 19:55:56 följande:
    Hej! Jag är ny här ...
    Hej och välkommen! 

    Jag har också hypotyreos och går på levaxin så vet precis vad du menar! Mina värden spökar så jag är och tar blodprov var 3-6 månad för att hålla koll så de inte springer iväg.. Just pga hypotyreosen så kommer jag aldrig sätta in spiral..det kan påverka jättemycket så kolla dina värden nu efter du satt in den! Tillslut gick jag med på cerazette (minipiller tror jag det går under) som har lite av ett hormon och det påverkar liiiite men inte så mycket som annat kan göra (gick t.ex. på sertralin som tog ut levaxinet totalt!) så jag vet orsaken till min upp och nergång (om det var mig du ville citera) och det är därför jag nu har som mål att efter jag har gått ner i vikt hitta rätt kalorimängd jag kan äta utan att gå upp! :) Fick diagnosen för snart 3,5 år sedan (borde fått den när jag var 12 och helt plötsligt blev en köttbulle!) men värdena har inte direkt varit stabila.. Är ändå nere 17,5 kg nu än vad jag vägt som mest.. Första gången jag började på levaxin tappade jag 17 kg bara sådär utan ansträngning. Det var nästan läskigt vad lätt det gick och samtidigt vad ilsken man blev att det var ett fel som läkarna inte informerat mig om finns. Istället har man vid kontroller fått skämmas för man är överviktig och inte lyckas gå ner i vikt.. 

    Hursom.. Nu kan man inte göra något åt det, nya vanor och bättre koll så ska det nog gå! :)  
  • iQbee

    Vad imponerad jag är av alla ni som är starka att att gå ner i vikt. Ni måste känna er jätte stolta😊😊😊👍 Själv har jag supersvårt har alltid legat på samma vikt i ca tio år men jag skulle vilja gå ner 5 kg och är medveten om mat och träning. Väger nu 77 och är ändå nöjd men vill bli lite slimmare... Äter nyttigt och tränar 3 gånger i veckan. Mitt problem är att jag älskar mat så det blir kanske lite för mycket och efter kl 20.00.. men det håller jag nu på att ändra... Sandrahs och alla ni andra : har du/ni några konkreta tips?

  • fruLjunggren

    Åh, va glad jag är att jag hittade den här tråden. Jag har ca 8kg kvar som ska bort innan juli. Är 164cm och väger just nu 63kg. Jag har alltid innan jag fick andra barnet legat runt 55kg och trivts med det...så tanken är att komma tillbaka dit. Men ska försöka att inte vara för fokuserad på just vikten, utan har mätt mej och tagit bilder också.


    Just nu äter jag matlådor som vi fixar en gång i veckan och slänger in i frysen. Då har jag hela tiden koll på hur mycket kalorier min mat innehåller..utan att behöva böka med det varje gång. Men fy fasen va svårt det är att låta bli allt gott!


     

  • Pia88

    Här är det motivationstopp på G. 
    25 minuters promenad i måndags, vilodag igår med en massa stasdsärenden.. Är stolt över mig själv då jag skippade chokladen som mellenmål och tog en banan i bilen istället.. Blir annars lätt att jag tar nått gott ur hyllan istället för en frukt.. En fastlagsbulle med bara sylt blev det igår (tycker inte om grädde).. O sen ett kvällsskift på de..
    Idag blir det samma 25 minuters promenad och ett kvällsskifte på det.
    Har inte bestämt ännu om jag imorgon på min lediga ska ta en längre promenad eller en tur till gymmet. Har några stadsärenden imorgon så då skulle jag vara nära gymmet....

    Smygvägde imorsse. Och lite minus börjar det bli Glad

  • Pia88
    fruLjunggren skrev 2014-03-05 07:56:26 följande:

    Åh, va glad jag är att jag hittade den här tråden.


    Men fy fasen va svårt det är att låta bli allt gott!


     


    Välkommen i gänget =)
    Visst är det svårt att hålla sig borta.. Vet precis. Inte blir det lättare att det på jobbet oftast finns nåt gott... en kämpa på =) det går =)
Svar på tråden Viktnedgångspepp!