• fruLjunggren

    Viktnedgångspepp!

    Åh, va glad jag är att jag hittade den här tråden. Jag har ca 8kg kvar som ska bort innan juli. Är 164cm och väger just nu 63kg. Jag har alltid innan jag fick andra barnet legat runt 55kg och trivts med det...så tanken är att komma tillbaka dit. Men ska försöka att inte vara för fokuserad på just vikten, utan har mätt mej och tagit bilder också.


    Just nu äter jag matlådor som vi fixar en gång i veckan och slänger in i frysen. Då har jag hela tiden koll på hur mycket kalorier min mat innehåller..utan att behöva böka med det varje gång. Men fy fasen va svårt det är att låta bli allt gott!


     

  • fruLjunggren
    Pia88 skrev 2014-03-05 07:59:08 följande:
    Välkommen i gänget =)
    Visst är det svårt att hålla sig borta.. Vet precis. Inte blir det lättare att det på jobbet oftast finns nåt gott... en kämpa på =) det går =)

    Tack! :)


    Nej det bjöds på semla här igår, och jag fick sitta här med min jävla banan haha. Men efteråt, när det värsta suget gått över så blir man så stolt över sej själv att man lät bli. Det går ju inte att göra undantag, förutom om man har en speciell dag man unnar sej, för då kan man ju komma på saker hela tiden. Det är alltid någon som vill ta en fika eller dricka ett par glas vin eller vad det nu kan vara. Försöker att verkligen ha målet för ögonen hela tiden och att försöka fokusera på vad jag verkligen vill ha, istället för det jag vill ha just nu.


    Är det någon som nått sin målvikt här? Hur gör ni isf? Har ni hittat nån bra balans för att stå stilla?

  • fruLjunggren

    Ta bilder ja.. jag tog bilder när jag började gå på färre kalorier..för att se utgångsläget. Då upptäckte jag att jag hade ryggpattar. Hade jag ingen aning om innan haha. Det gav mej verkligen en push att se mej själv på bild så.. För bilden visade inte alls samma sak som när jag tänker mej mej själv eller ser mej själv i spegeln.

  • fruLjunggren
    lommila86 skrev 2014-03-12 17:10:23 följande:

    Jag hoppas också på! Behöver all pepp jag kan få.
    Vågen har bara rusat upp och nu fick jag nog. Trodde jag vägde runt 70 kg-chocken 77.4 kg. Detta var 9.2
    Min målvikt ligger på 65 kg. Imårse låg jag på 74.9 ( under 75 yipiii). jag är 173 lång

    Jag försöker räkna kalorier och den vägen helt enkelt äta mindre. Tyvärr är jag alltid jättesugen på mat, gillar mat och äter för mycket mat- speciellt om det är gott. Min akilleshäl är ost, ingen komplett lördag utan lagrad ost:/

    Vad äter ni för gott ( och magert..)på kvällarna?


    Åh, älskar också ost! Just nu är min favvo att rulla in brie i nån lufttorkad skinka. Det brukar jag unna mej några rullar på lördagskvällen :)

    Tror att det går bra nu faktiskt..vet inte vad vågen såger just nu..men sist jag vägde mej kom jag fram till att jag nog når ett delmål   till nästa vecka. Woohoo!

    Som mina dagar ser ut nu så
    kommer jag till jobbet vid 7, tar en kopp te.
    Frukost, lättyohurt och pauluns granola kl 9, 
    lunchlåda med ca 450-500 kalorier kl 12,
    middagslåda med 450-500 kalorier kl 17-17.30.
    Egentligen ska jag äta en frukt mellan måltiderna också men det brukar bli lite si och så med det.
    Tränar mån, ons, fre på kvällen runt 19..då tar jag en proteinshake eller en burk makrill eller nåt direkt efter träningen.

    Har senaste dagarna haft huvudvärk, flera dagar i rad.. vet inte om jag får i mej för lite kolhydrater eller fett?     
  • fruLjunggren
    frkmaria skrev 2014-03-13 15:04:29 följande:

    Pia: jag skriver upp i boken på vägdagen, men väger alla dagar och imorse blev jag glatt överraskad, 98.8kg! Så ja, det går åt rätt håll... var bara en liten uppförsbacke i några dagar (och jag är direkt nära att slänga in handduken... suck)

    fruLjunggren, har du precis börjat med att lägga om din kost eller gjort det länge? De första dagarna har jag alltid upplevt är svårast, innan man liksom blir av med det värsta sötsuget. Då kan jag känna mig trött, slut och allt sådant.. men det brukar gå över efter c:a 3 dagar (oj vad jag slutat med godis många gånger inser jag nu... :P). Ju längre tiden går ju mindre sötsug har man! Hade ändå kunnat önska att klara av att i framtiden unna sig någon gång ibland. :)  


    Det är ca 2 veckor nu som jag hållt på. Åt lite mer kolisar igår än vad jag brukar, och då släppte huvudvärken. Antar att det inte är så konstigt när kroppen är van att jag äter som en stor karl hehe. Åt påriktigt mer än min sambo (som är man) förut.
    Mätte mej igår och har tappat 4 cm i midja och bystmått. Så skönt att se att det iaf ger resultat.

    Va duktiga alla är här! Hejja!
    Skönt nu med solen också, då får man lite extra energi. :)    
  • fruLjunggren
    Sally Bowles skrev 2014-03-11 19:14:07 följande:

    Tratrkantarellen; Håller verkligen med. Olika dieter och sätt att äta och träna passar olika personer, gött att du hittat det som funkar för dig :) Idag hade jag ett för långt hopp mellan lunchen och middagen så jag åt nog lite för mkt mat till middag, men det fixar sig med bättre koll imorrn. Jag ska helst äta var tredje timme för att må bra och hade fem timmar emellan idag...inte bra. Hur reagerar ni om det går för många timmar mellan måltiderna? Jag blir en surbulle.


    Min sambo hjälper mej ganska mycket.. väger och lägger upp maten.. för ett tag sen så började jag gråta för att det såg så fjuttigt ut haha. Så ja man kan nog säga att jag blir ganska känslig. ..och fruktansvärt sur när jag är hungrig.
  • fruLjunggren

    Inga problem för mej.. Skippar redan såser, pasta, bröd, fikabröd, läsk godis osv osv.
    Jag är lite antingen eller.. Kör jag så kör jag det stenhårt. Tidigare hade jag att jag fick äta hur som helst på lördagar..men har känt att det pajjar för mycket för mej.
     Tidigare såg jag lite det här typ "jag går ner mina kilo sen kan jag börja leva igen" ..men nu känner jag att jag faktiskt trivs med livsstilen. Älskar träningen, känner mej mycket piggare fräschare och lagom mätt av maten. Känns bra just nu. :) 

  • fruLjunggren
    frkmaria skrev 2014-03-19 07:41:19 följande:

    Vad skönt att du känner så! Det är väl det som gör att man klarar hålla det resten av livet! :)
    jag är lite deppig.. helt plöstligt har vågen hoppat upp ett kilo.. ? Jag har inte gjort något "fel" förutom att vi bestämde att strunta i våra "500" dagar (fast vi har ju ätit 700) så har jag ätit som vanligt. Får väl se om det är något tillfälligt i kroppen eller om jag står stilla hela veckan. Buuu. :( Jaja. Det löser ju sig men ändå.  


    Har du ätit mer kolhydrater eller så? Då samlar man ju på sej mer vätska..
     Men vet hur det känns. Det är tungt när man känner att man verkligen kämpar, och så går det iaf inte så fort som man tänkt eller tom bakåt.
    Du får försöka se till din totala resa..det är ju ingenting i det stora hela. Tycker du verkar kämpa på bra :)  
  • fruLjunggren
    KimOchKjell skrev 2014-03-19 08:29:03 följande:

    Hej, jag hoppar in här om det är okej :)

    Jag gifter mig den 5/7. Jag väger nu 63 och vill gärna gå ner till 55, men har satt 58 som ett "måste"

    Jag ridet två ggr i veckan, försöker motionera på morgonen innan frukost med bara en kopp kaffei magen. Joggar lite då och då, men har slarvat nu när jag vart sjuk. Jag försöker gå på en lågkolhydratskost och inte så mycket fett.

    Någon som har tips på frukost? Jag tycker näst intill att det är jobbigt att få i sig frukost, men om någon kanske har tips på något litet hälsosamt man kan få ner ?

    Föressten, läste igenom tråden och jösses vad duktiga ni alla är =D


    Välkommen! Då är vi ungeför lika. Startade på 67 vid nyår. Ligger just nu på 60-61. Ett delmål är att komma under 60..och en slutvikt på 55kg..eller gärna 52 :P

    Pauluns granola med kakao är supergod, och man står sej bra.  
  • fruLjunggren
    Trattkantarellen skrev 2014-03-26 21:27:08 följande:
    Så blir det ibland, nya tag!
    frkmaria skrev 2014-03-25 21:33:16 följande:

    Jag måste också skärpa mig! Det går inte så bra som i början. Sugigt väder och förkyld och mycket på jobbet = inga promenader. Suck vad jag känner mig dum. Denna gången hade jag ju verkligen bestämt mig.. Men ja. Jag har ju inte släppt det. Bara fuskat lite ibland.... och det får jag ju inte. Får absolut kämpa som tusan nu när vi inte ska äta bröd.. det blir nog ett uppsving! 

    Inga våfflor idag heller. :) (egentligen lite ledsen för det är så gott men bra för vågen! ;) )

    För övrigt (inget med vikten att göra) var vi och tittade på ny bostad igår. Men det suger så jäkla mycket att vi inte får något lån eftersom jag inte har fast (måste bli inlasad eftersom det är kommunalt och det blir jag i höst) och min sambo pluggar. Bu. Sen har vi inte kontantinsats längre. Bara att spara vidare (och vi kom in på diskussionen bostad vs. bröllop.. Jag tycker bröllop vid angivet datum, sambo tycker gärna vi kan skjuta på det om vi kan lyckas skaffa en bostad... svårt!).  


    Du har bara snubblat lite, det gör man lite då och då. Bara att resa sig upp, borsta av och vandra vidare! 
    Jobbigt, nu när man är så inställd på bröllop...
    Men det löser sig tillslut, det gör det alltid!Precis som jag sa ovan, alla snubblar vi lite ibland här i livet, bara att resa sig, borsta av och vandra vidare!
    Pia88 skrev 2014-03-26 16:05:04 följande:

    Det gäller att verkligen bestämma sig..
    Har tidigare bestämmt mig många gånger.. Men inte fått varaktigt resultat..
    Nu börjar det vara den gången för mig.. Är otroligt stolt att jag hela tiden tappar lite vikt =) imorse stod vågen på -200g (69,5)  sen i söndags =)

    Ett avgörande för mig var att prova brudklänningen i februari som jag köpte i juli.. Kände hur den spände över magen och fick då igen en liten kick att köra igång.. Sen blev vändpunkten lite försenad.. Men sen jäklar vad det har gått bra sen. ;)

    Imorse träffade jag en gammal kollega (från en annan avd) i trapphuset.. Hon påstod att hon inte kände igen mig då jag magrat =) konstig sak att bli glad åt, men det blev jag =) det gav mig lite mera energi igen att motstå det goda på kaffebordet och för en stund sluta tycka synd om mig..

    Dubbel dos kolhydrater idag.. frukost+middag.. Men det tar igen sig en annan dag. Nu ut i solskenet =)


    Hejja hejja!Jag har också shopping som belöning vid delmål, har 12kg att gå ner, så var 4e kg ska jag shoppa något fint! Jag är med, fast jag har inte ätit bröd sedan 1/1 så vet inte riktigt om jag räknas :p Blir inte riktigt en utmaning för mig längre...
    lommila86 skrev 2014-03-26 20:51:44 följande:

    På tal om annat;

    Vad gör ni med alla kläder som ni vuxit ur? Har ni dom som skåputfyllare i  väntan på bättre tider?
    Med vuxit ur menar jag att säkert e flesta oss vägt mindre för låt oss säga 4 år sedan? Eller är det bara jag som förfallit totalt sen jag slutade plugga och t.o.m har råd med mat?



    Jag har kvar en del, ffa byxor samt några tajta klänningar/skjortor från "före", ser fram emot att kunna ha dom igen!
    Haha, för mig var det tvärt om, gick upp under studierna, satt bara still och pluggade hela tiden och åt muffins och godis för att orka :p Nu när jag är klar och har jobb har jag börjat min viktminskning :p

    Måste passa på att skryta lite också, har cyklat 8 mil på 4 dagar nu!
    Cyklade ut till IKEA i lördags (det är jobbigt att cykla hem med en matta...) och till och från jobbet nu mån-ons.
    Nu ska vi iväg på kurs så cykeln får vila i två dagar, och jag får försöka att äta bra trots hotellvistelse.  
    Jag har nog egentligen inte växt ur så många kläder..mer att dom inte sitter som korvskinn längre :p Kan ha kläderna jag hade innan jag fick sista barnet. Men lite har jag väl samlat på mej som blivit för stort. Skänkte bort 11 par byxor tidigare i veckan.
    Btw.. Jag har nått mitt delmål! Så jääääävla skönt! Ligger nu på 59,8..så väger jag mej ikväll så har jag säkert inte nått det längre haha..men iaf..morgonvikten är under 60. 5-8 kg kvar då. 
Svar på tråden Viktnedgångspepp!