• Mörk Ängel

    Bildtråd för tårtor

    Jag tänkte att vi kanske kunde lägga upp bilder på fina tårtor som vi kan tänka oss till våra bröllop. Eller lägga upp bild på tårtan som man hade på sitt bröllop, om man redan är gift.

  • Svar på tråden Bildtråd för tårtor
  • hoodilady

    Tack Kattpoet, jag ska få tårtan gjord av Chokladhuset i Nynäshamn, så tror de löser det på nåt bra sätt! Men funderar på det där med en pralin på varje cupcake..
    Kommer vilja ha nån slags chokladgördel runt varje med mousse och mörk tryffel inuti.

  • Emblas Mamma
    Alorna skrev 2010-12-16 14:49:53 följande:
    Jag ska göra någon utav dessa tårtor:

    Denna fast med ätbara rosor.


    Eller denna fast utan svart rosett på toppen och istället en kaketopper i form av två silverhjärtan (kakburken)


    Eller denna
    Hur skär man egentligen upp sådana här tårtor?, har jag alltid undrat!
    Är det en inbyggd ställning eller hur får man dom att hålla?
    Börjar man uppifrån och ner?
  • turbovampyria

    De tårtorna harr ej ställning. Har du en sådan tårta blir det sockerkaka och iceing annars håller den inte. Vet eftersom jag själv gillade den översta och frågade min kompis, som är konditor, som ska göra min tårta. Fast det går ju och göra med ställning i och ovenpå varandra. Fast då blir det lite mellanrum mellan våningarna.

  • Emblas Mamma
    turbovampyria skrev 2011-02-04 09:32:02 följande:
    De tårtorna harr ej ställning. Har du en sådan tårta blir det sockerkaka och iceing annars håller den inte. Vet eftersom jag själv gillade den översta och frågade min kompis, som är konditor, som ska göra min tårta. Fast det går ju och göra med ställning i och ovenpå varandra. Fast då blir det lite mellanrum mellan våningarna.
    så om man har som en vanlig prinsesstårta eller liknande, med sockerkaka i, så går det att få en trevåningstårta utan ställning?
    Utan risk att den rasar vid transport?
  • turbovampyria

    nej det gör det inte eftersom den inte enbart består av sockerkaka. Om det är innehåll och de står uppepå varandra utan ställning så sjunker den ihop.

  • MaybeBride09

    Sånna tårtor som staplas på varandra har visst en ställning. Först så står alla tårtorna på en katongbotten som är precis lika stor som tårtan. Sen i den understa tårtan sitter det ett gäng med sugrör som är lika höga som själva tårtan. Ibland är det även grillpinnar i sugrören.

    Sen ställer man nästa tårta på den undre och gör samma sak. Så ställningen i sig är kartonbottnar plus sugrör.
    http://lindarunn.blogg.se/2010/june/vaningstarta.html 


    1 oktober 2011 säger jag JA
  • Kattpoet

    Amerikanska  bröllops tårtor har oftas en  drös träpinnar i sig för att hålla ihop.


    ">



    Ja kakan måste vara mycket stabbigare än en svensk kaka. 

  • MaybeBride09
    Kattpoet skrev 2011-02-04 09:50:07 följande:
    Amerikanska  bröllops tårtor har oftas en  drös träpinnar i sig för att hålla ihop.


    ">

    " target="_blank">



    Ja kakan måste vara mycket stabbigare än en svensk kaka. 
    Det tror jag inte att den måste, vara stabbigare alltså. Den bloggen jag länkade till, hon som bakar de tårtorna är "känd" för att ha väldigt mycket fyllning i sina tårtor och ingen av hennes tårtor har rasat... 

    Men ja, sugrör eller träpinnar är ju så klart med, men det kanske är en smäll man kan ta om man vill ha en sån tårta? 
    1 oktober 2011 säger jag JA
  • Emblas Mamma

    Jag tror jag kör på att ha sockerkaka i eftersom det blir flera mils transport.
    Bäst att vara på den säkra sidan - är livrädd att den ska rasa ihop!


Svar på tråden Bildtråd för tårtor