• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • ingenjörsbruden

    Hvidis: Låter som att dopet blev både fint o intressant, spännande med nya exotiska traditioner!
    Jösses, smakportioner! Hihihi ja det åker både ut o in  o runt ett tag. Tänk att det är ett så svårt moment att med tungan föra bak maten så man kan svälja. Tänk så mkt färdigheter vi tar för givet dagligen!

    Blommis: Du vet att jag inte har talets gyllende gåva men jag önskar ändå att jag fanns hos dig där under stjärnhimmeln om än bara för att hålla om o värma.
    Hahahah käka taggtråd! Vilket pepptalk!

    Lanovia: Hur mår du idag? Ni har inte jobbat o slitit för mkt i  helgen? Hur är det med foglossningarna?

    Heloise: Diggar Panzers löften vid förnyandet av era löften!

    Ninnis: Inte dåligt att lyckas storhandla på egen hand med liten Mini i selen! *impad*

  • ingenjörsbruden

    För egen del har helgen varit full med aktiviteter! Köpt vårlökar o planterat, köpt några nya plantor som numera står så fint i uterummet o i rabatterna. Storstädat, o varit på plantskolan...busan klappade alla stenkatterna o pratade med stenugglorna o grodorna , praktiserat bebistillverkning i skarpt läge...hade def äl i går....1a försöket igång mao......

    O så hade vi en REJÄL men sansad diskussion i fredags. Pratade igenom allt utan att bli arga, ledsna o skuldkastande eller martyrer
    Maken hade fått ett mail under dagen med mina tankar o att jag ville gå i familjeterapi, men som säkert de flesta karlslokar så har han rejäla förutfattade meningar om psykologer mm.......men mailet fick iallafall honom att tänka om o inse att det måste def komma en rejäl förändring NU o att han MÅSTE stressa ner, han har ju till o med kommit på sig själv med att han blivit stressad o mått dåligt när han inte haft ngt att fixa där hemma.... men hallå?!  Jisses säger jag bara. Så nu ska vi försöka på egen hand bli bättre på att kommunicera osv i ett halvår annars blir det parterapi!

  • Ninnnis
    passionsblomman skrev 2011-10-23 20:13:35 följande:
    Det roliga är ju att se hur de utvecklas och växer. Det är verkligen överraskande ibland, em det är som plötsligt tar helt oväntade kliv framåt.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Det är ju faktiskt viktigare än att vinna varje match
  • Ninnnis

    Jag tror Lanovia är i stugan fortfarande?

    Ingis, skönt att ni har pratat och att han förstår att det måste ske en förändring. Spånnande med bebistillverkning

    Nu ska jag och Mini strax på babysim för första gången  

  • Ninnnis

    Just det, vad roligt med bebisen, Syrinx! Jag vet inte om du har skrivit om det och jag hoppas att jag inte trampar på några ömma tår, men jobbar ni på en egen bebis? Med tanke på det du skrev om äggstockarna, tänkte jag...

  • Ninnnis
    Daa skrev 2011-10-21 13:53:37 följande:

    En glad nyhet: svärmor har fått plats på ett boende här i närheten. När vi skulle se på lägenheten promenerade vi dit. Nu blir det ju ingen större affär alls av att hälsa på henne med barnen. Det är lite skillnad från i våras då vi fick köra 6 mil, innan hon fick plats i stan (3 mil). Och nu är hon här. 


    Vad skönt för er alla!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård