Inlägg från: Skumboll |Visa alla inlägg
  • Skumboll

    Augusti 2011 - del 2

    Aylas skrev 2011-07-08 11:09:20 följande:
    Haha, jag är inte avundsjuk! Vi har gjort klart alla utsidor, och ska börja med insidorna på söndag. innan dess är det bara mys!
    Skönt! Jag hoppas få grejerna från tryckeriet i slutet på nästa vecka.... 
    Mirjami skrev 2011-07-08 11:26:38 följande:
    Har du inga du kan lämpa över det på? Jag hade satt barnen (iaf stora flickan) på att bistå mig. Och gubben!
    Nja, jag får kanske lite assistans av tärnan. Men gubben vet knappt hur man knyter en rosett så honom kan jag nog inte räkna med. Det går nog bra, får ta några om dan och se till att alla band är färdigklippta i rätt längder bara. 
  • Skumboll
    Mirjami skrev 2011-07-08 11:37:40 följande:
    Varför kan inte män sånt? Har de aldrig lärt sig eller är det simultanförmågan, att så många fingrar ska åt olika håll i en viss ordning, som det diffar på? De kan ju skriva på tangentbord, det är också "avancerade" fingerrörelser! Du får lära upp honom :)
    Och det säger jag som skulle smälla gubben på fingrarna om han kom nära ett sådant projekt! Han som inte ens kan skilja mina kläder från vår åttaårige dotters när han viker tvätt!

    Ett tips, som du säkert redan tänkt på: Klipp EN längd och provknyt först så längden är rätt. När jag skulle knyta på inbjudningarna höftade jag till utan provlängd vilket resulterade i att de blev för korta allihop och jädrigt svåra att knyta. Fingerkramp!!!
    Gubben är vänsterhänt och koordinationen är verkligen usel! När han ska knyta rosetter får han inte ihop det, han gör det bakvänt på något konstigt vis att rosetten blir alldeles lös. Nej, han får hålla sig till att fixa musiken!

    Jadå, provmäta tänker jag aboslut göra! Har ingen lust att få ett psykbryt just när rosetterna ska knytas!
  • Skumboll
    Beautiful Disaster skrev 2011-07-10 19:01:57 följande:
    Jag hade också min möhippa igår, tydligen.. Jag, mamma, pappa, mina två systrar och min ena svåger var ute och åt middag på restaurang i Umeå där de bor. I början av middagen fick jag ta på mig en prinsesskrona. Efter middagen gick vi och drack kaffe och fikade på stan. Sedan fick jag gå genom stan och efter strandpromenaden i min rosa prinsesskrona. Skämtade med lillasyster idag om när min möhippa blir, då tittar hon på mig helt oförstående och säger "Men den hade vi ju igår". Någon som kan ana en gnutta besvikelse från min sida? :(
    Ja, det var ju inte mycket till hippa. Lite konstigt var det väl också att ha både pappa och svåger med...
    Förstår verkligen din besvikelse, talade du om för din syster att det inte riktigt kändes som en riktig möhippa?
  • Skumboll

    Vi håller på att fixa med de sista grejerna nu. Har fixat drinklistan och all spotifymusik idag, och nu håller jag på med hemliga uppdrag och gruppuppdrag till festen.

    Vi har tänkt att dels ge hemliga uppdrag för att liva upp stämningen lite och dels ett litet större uppdrag per bord, typ skriv en sång. Har ni några tips både på hemliga uppdrag och de större uppdragen?

  • Skumboll
    ClaraH skrev 2011-07-11 14:23:07 följande:
    Jag är jättenyfiken på vad ni ska ha för uppdrag. Vi vill också ha det, men har inte kommit någonvart än.
    SnartFruSir skrev 2011-07-11 15:52:10 följande:
    Åh, kan du inte berätta mer om det. Clara H, gärna ni med! Det lät jättekul, men har ju bara varit på 2 bröllop, så jag vet inte riktigt vad det innebär :/ Men kul låter det som sagt!
    Snartfru: Man ger en lapp med ett hemligt uppdrag antingen till samtliga gäster eller bara en del. De här uppdragen ska då utföras under kvällens gång och de andra vet inte vad man har för uppdrag. Man behöver ju inte ens säga att man delat ut uppdrag, kan exempelvis stå i festprogrammet. 

    Här är några av uppdragen.... men jag behöver många fler!

    -Beröm den goda oxfilén, som ju inte finns.
    -Klinga i glaset, res dig upp och säg: ”jag är ingen talare”. Sätt dig sedan ner igen.
    -Gör en high five med någon av dina bordsgrannar
    -Ät från bordsgrannens tallrik
    -Presentera dig med fel namn, kom på dig själv och rätta sedan till det
    -Prata engelska, 3 gånger under kvällen
    -Få igång en allsång under middagen
    -Prata med norrländsk dialekt, 3 gånger under kvällen
    -Skär maten med knivens baksida och klaga på att den är slö
    -Skåla minst 3 gånger med någon som sitter alldeles för långt bort
    -Säg högt och tydligt efter varje tal, att det var det finaste du någonsin hört
    -Sitt med armen rakt upp i luften i minst en minut under middagen
    -Ställ dig upp och gör knäböj 3 gånger under middagen

    Till de stora uppdragen vet jag inte riktigt, det är mycket svårare att komma på. Vid ett bord sitter det en musiker så det bordet får i uppdrag att skriva en kort sång med något speciellt ord.  

  • Skumboll

    Vilken fin klänning sassabrassa, passade dig jättebra!!

    Snartfru: Vad tråkigt med blivandes mormor, hoppas hon hänger kvar ett tag till! Alltid ledsamt när de gamla blir dåliga och hamnar på sjukhus. Det blir så definitivt då på något sätt. 

    Jag har hämtat alla trycksaker från tryckeriet nu, himla nöjd måste jag säga!! Nu har jag lite att pyssla med, vigselprogram ska monteras och rosetter ska knytas. Nu har jag åtminstone några veckor på mig...

    Ang klänning så kan jag visa min. Har gjort lite justeringar sen bilden så nu är överdelen rak och klänningen ett par cm kortare framtill. 


  • Skumboll
    SnartFruSir skrev 2011-07-15 15:59:36 följande:
    Vilken fin klänning. Du ser ut som en riktig gudinna :)
    Hon är på bättringsvägen verkar det som. Man har konstaterat att hon har Kol, och det kan man ju leva med i några år. Men en fruktansvärd sjukdom:/. Tycker det är lite konstigt att hon fått det bara, för det brukar väl drabba rökare? Hon har aldrig rökt i hela sitt liv...

    Kul att trycksakerna blev bra. och fort gick det ju!
    Tack! Ingen typisk brudklänning kanske men den passar nog mig och det bröllop vi har. 

    Skönt att hon verkar lite bättre. Kol är lurigt, har en i min närhet (inte min närmsta familj dock) som har kol och har hängt med läääänge trots diagnosen. Men nu är det nog snart slut, det är nog skönt för både henne och hennes gubbe, det har tagit hårt på dem bägge. 
    Mäkligt att hon inte är rökare, har nog aldrig hört talas om nåt sånt. 

    Ja, tryckeriet jobbade på bra men det var nog på håret att det hann bli klart.
  • Skumboll
    Sassabrassa skrev 2011-07-15 19:42:06 följande:
    Hur gör ni med gästpresentationer i era festprogram? Tycker det är supersvårt. Vissa är ju lätt att skriva om, men vad ör man med personer som vi inte känner så väl (respektives) och som tyvärr är lite små tråkiga...
    Har ngr som jag är osäker på uppskattar en skämtsam beskrivning å andra sidan kanske de tycker det är konstigt om alla andra får det men inte ju de. ????
    Funderar på att korka upp en flaska vin ikväll och släppa loss kreativiteten o så får det bli som det blir. :)
    Vi kämpade många veckor med gästpresentationerna. Vi har skrivit humoristiska och lite gåtfulla presentationer, en del med rätt råa skämt och jag tror och hoppas att de tar det på rätt sätt. 
  • Skumboll

    Snart fru: Så dåligt bemötande att det nästan blir komiskt! Ibland verkar det som att bara för att man jobbar i sån typ av butik (typ brudbutik) så har de rätt att bete sig hursomhelst!

    Här har det vart pyssel i helgen, har gjort fixat rispåsar och asken till dessa. Har gjort klart kartongtårtan och även en låda till gästboksträdet. Gästboksträdet har vi beställt ram till, själva trädet var det fel år på (!!) så det skulle jag få ett nytt. Alla vigselprogram är färdigmonterade och håller som bäst på att knyta rosetter på festprogrammen. Bordsplaceringskartan är också monterad och klar.
    Alla uppdrag är klara, och toastmadame tog på sig att fixa material till gruppuppdragen. Skönt, en sak mindre att tänka på!

  • Skumboll

    Jag måste nog vara den enda som inte har en lista.... Till gubbens förtret, han börjar känna sig stressad av att inte ha koll på vad som är kvar!

    Mitt enda tips skulle vara att försök att beta av allt så tidigt som möjligt, dra inte på grejer utan gör dem i god tid. Det kommer alltid andra smågrejer som ska göras i sista sekund ändå... 

Svar på tråden Augusti 2011 - del 2