Inlägg från: Skumboll |Visa alla inlägg
  • Skumboll

    Augusti 2011 - del 2

    Snartfru: Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga, det låter helt sjukt... mer som i en film än att verkliga människor faktiskt beter sig såhär. Jag hoppas att du och din blivande är starka tillsammans och mäktar med allt, trots allt "skit". Kram till dig!!

  • Skumboll
    SnartFruSir skrev 2011-07-22 11:56:45 följande:
    Åh, jag har hittat precis sådana örhängen som jag letat med ljus och lykta efter i typ 1 år, på etsy. Några knapptryck senare så är de beställda och på väg. Men. Det är inte säkert att de hinner fram. Som tidigast 12 augusti och senast 16 augusti sa säljaren, men det räcker med att en liten sak går fel och så blir det tillbaka på ruta 1. Får väl be en bön att de kommer fram helt enkelt :)

    Dessa blev det:
    Åh, de var jättefina!!
  • Skumboll
    Summer loving skrev 2011-07-24 11:23:08 följande:
    EN FRÅGA!

    Undrar vad ni skrivit på bordsplaceringskorten som ska stå ute på bordet till Honnörsbordet. Har ni skrivit era egna namn och era föräldrars eller har ni skrivit ex. Bruden, Brudgummen, Brudens Far, Brudgummens mor osv.?? Sitter här och funderar på vad som skulle vara bäst, mest korrekt, högtidligt, finast, roligast......

    Hur har ni gjort?
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
    Jag har skrivit bruden och brudgummen men sedan har alla andra sina namn på placeringskorten!
  • Skumboll
    SnartFruSir skrev 2011-07-25 18:29:58 följande:
    Så här ser vår dag ut (men skippar smink, äta osv)
    15:00 vigsel
    15:40 vigsel slut
    - pussar och kramar och kort -
    16-isch gästerna börjar åka mot lokalen
    16:15 gästerna anländer till lokalen, serveras alkoholfri bål och fruktspett
    16:45 vi anländer - brudskål och mera mingel
    17:40 toasmadame upplyser om att man kan börja spana på bordsplaceringen
    18:00 förrätt serveras
    18:45 huvudrätt serveras
    20:00 efterrätt serveras
    21:00-ischBensträckare så att folk kan mingla (röka, men jag hoppas de som gör det har slutat;) ) och gå på toaletten.
    21:45 brudvals
    - vanlig dans därefter -
    23:00 bröllopstårta, kaffe, avec
    23:30 mera dans
    01:00 nattamat 

    Allt är ju ca, men vi räknar med ungefär 1 timme/rätt. lite kortare på förrätt och efterrätt men lite längre på huvudrätten. 
    Haha, fram till varmrätten har vi exakt samma tider!
  • Skumboll
    fru2011kanske skrev 2011-07-26 13:32:06 följande:
    SnartFru Sir, vad skönt att bitarna börjar falla på plats!

    Själv har jag hittat den perfekta gästboken för oss. Hittade den dessutom akademibokahandeln där jag hade 20% rabatt Så jag tror jg betalade 140 kr för boken (blå ringpärm med svarta sidor) och en guld-märkpenna )

    Och hade möte med Toastmadamerna igår, och då föll många små pusselbitar som jag stressat lite över på plats!
    Ska träffa floristen i etfermiddag och har bokat tid för naglarna på en salong här i området.

    Så kontentan av dessa två dagar är att jag fått mycket gjort och rätat ut frågetecken, men blir nästan mer nervös och stressad för det börjar verkligen bli konkret..

    Hur är det med nerverna hos er andra?
    Kul, vad blev det för florist till slut? 

    Inga nerver här inte, men det lär väl komma tids nog...!
  • Skumboll

    Jag tror att min hippa blir på lördag. Kan ha fel, men jag tänker minsann vara uppe klockan 6 sharp för att vara så förberedd som möjligt.... haha! Närå, blir nog bra. 

    Bokade tid för naglar idag! Hon verkade trevlig och jag ska på konsultation och så nästa vecka, kändes seriöst! Hon pratade om silke, någon som har erfarenhet av det materialet? Jag är helt ny på sånahär grejer.... Obestämd

  • Skumboll
    fru2011kanske skrev 2011-07-28 21:10:27 följande:

    Jag var och provade klänningen idag, köpte den ju januari, men det var lungt! Den satt som en smäck och längden passade Perfekt med skorna


    Men jag bestämde mig för att inte ha slöjan, gammelfarmors diadem/tiara och mitt (på bröllopet) lockiga hår kommer bli så fint att det blir för mycket med en grej till.


    Skumboll, jag har också bokat tid för att fixa naglarna, och jag är helt novis på detta.. Min nagelteknolog pratade om något material som var som glasfiber (?) Hon var i alla fall väldigt säker på att det skulle bli ett bra resultat och det skulle hålla 6-8 veckor, vilket känns bra då jag gissar att kollegor och andra kommer vilja titta på ringarna sedan efter bröllopet..


    Knåpar som bäst på festhäftet annars, har bett om en offert för att få dem tryckta, får se vad det kostar, vore ju lite skönt att få den monterade och klara


    Skönt att klänningen fortfarande känes så bra!!

    Ah, jag har förstått att glasfiber och silke är samma grej i princip så det låter ju bra! Det ska bli riktigt kul att fixa naglarna för en gång skull, blir dyrt om man vill fortsätta sedan, haha!
  • Skumboll

    Blev ingen hippa för mig idag inte men med uteslutningmetoden kan jag nog med säkerhet säga att den är nästa lördag. Bra, då är jag iaf förberedd!

    Imorgon har vi provfotografering, ska bli riktigt spännande!  

  • Skumboll
    skruttisOmuffis skrev 2011-08-04 12:11:28 följande:
    Det är så trist att jag inte har haft tid att följa er andra här på sista tiden.... Nu är man så stressad så man knappt vet vad man heter. NIO DAGAR KVAR för min del nu...

    Jag önskar verkligen alla lycka till som ska gifta sig nu i helgen!! Hoppas det blir som ni önskat och att ni kan njuta fullt ut! Solig
    Samma här! Nio dagar kvar alltså.... men ingen stress här.
    Ser inte ut att bli så bra väder på vår dag... synd!

    Igår lämnade vi in ringarna för gravering, efter typ ett halvår kom vi äntligen på vad det skulle stå.
    Var in till nagelstället för en lite konsultation också, valde silke nu framför géle och akryl... tyvärr blir det ingen permanent lack då men jag hoppas det blir bra ändå. Ska ni andra bara ha en enkel fransk eller några dekorationer? 
  • Skumboll
    skruttisOmuffis skrev 2011-08-04 12:32:52 följande:
    ...håller med om vädret... Ber till vädergudarna varje dag nu! Det kan ju faktiskt vända *peppar, peppar*

    Jag ska ha mina egna naglar, fast med permanent fransk lackning sk. gelish (repar sig inte och flagnar inte). Inga dekorationer. Jag gör naglarna redan nu på onsdag då lackningen är så hålllbar!

    Ikväll ska vi gå på privat valskurs och vi har inte valt vals ännu.... haha
    Det står mellan Enya - Flora's secret, Grymlings - Där gullvivan blommar och Norah Jones - Come away with me...
    Det finns nog hopp! Hela veckan har de ju sagt att denna helgen skulle bli jätteregning, men idag säger prognoserna strålande sol och varmt. Så jag hoppas att det är samma sak för nästa helg!
  • Skumboll

    Nu börjar det verkligen dra ihop sig!! Väskor packade, grejer körda till restaurangen, naglar fixade... var till och med och putsade tänderna idag. Tungan ute Imorrn är det bara favoraskarna som ska packas, gubben hämtar de små bakverken på förmiddagen. Sen tar jag in på hotell med min tärna och inväntar bröllopsdagen... Kunde ju varit värre...

    Och vädret ser ut att blir toppenbra med sol och lite värme, skönt! 

  • Skumboll

    Väderprognoserna ska man nog inte lita på....  började titta två veckor innan och länge länge visade prognoserna bara spöregn - men icke! Vi hade sol och 24 grader varmt igår, helt fantatiskt. 
    Vi kunde verkligen inte fått en bättre dag, känner mig lycklig och nöjd och faktiskt är det rätt skönt att slippa all planering.

  • Skumboll
    fru2011kanske skrev 2011-08-22 11:25:39 följande:

    Nu är jag Fru! Vigseln var i det närmaste magisk! Det var så mycket känslor att prästen nästan började gråta när hon såg oss.


    Vi har haft en väldigt omtumlande helg då svärmor avled direkt efter vigseln på bröllopet. Så vi försöker nu landa i alla känslor, sorg, glädje, tacksamhet, samhörighet.


    Vi fick en fin kväll med alla underbara människor som finns runt om oss och det bestämdes snabbt att löfterna ska förnyas om ett år och då blir det fest med alla som var med.


    Åh nej! Beklagar sorgen! {#emotions_dlg.flower}
  • Skumboll
    Blueberry skrev 2011-08-22 12:23:38 följande:
    Wow, det var riktigt snygga bilder. Kan man få fråga vad fotografen kostade?
    Hon var med oss i 7 timmar och vi betalade lite drygt 20000 för det. 
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2