Inlägg från: Skumboll |Visa alla inlägg
  • Skumboll

    Augusti 2011 - del 2

    Beautiful Disaster skrev 2011-06-23 13:12:19 följande:
    Jag kan förstå det. Är glad att du ville dela med dig

    Det går att testa fostret redan i magen, inget vi tänkte på med Elliott då man alltid trott att man ska få ett friskt barn första gången. Som en bekant sa "Tack och lov är ni unga och hinner få tio barn till om ni vill", sant men ändå sorgligt. Har funderat på fostervattensprov som visar alla trisomidiagnoser. Men då är risken större med missfall att provet än att få ett trisomibarn igen   
    Det är rätt skönt att vara öppen med det man gått igenom. Bara det är lite terapi för mig! 

    Klumpig kommentar, ungefär som att det är lättare rent känslomässigt att få ett trisomibarn bara för att man är ung. Jag har också fått enmassa idiotiska kommentarer bara på grund av min ålder och om folk bara visste vad sårande det kan vara. 
    En svår avvägning, fostervattensprov är ju som sagt inte riskfritt det heller. Och även om barnet inte har någon trisomifel så fins det ju en uppsjö av andra sjukdomar/fel man inte kan se med det testet. 
  • Skumboll
    SnartFruSir skrev 2011-06-23 14:30:03 följande:
    DHL kom precis med tärnklänningarna. Har bara hunnit kolla som hastigast. Det är en liten fläck på det nedre sidenbandet på den ena klänningen, och en liten fläck på chiffongen under bältet på den andra. Vissa av pärlorna ser ut att sitta lite löst och jag har inte fått att tyget går från lila till vitt.

    Men vet ni vad, de blev jättefina ändå :) Helheten är perfekt. Färgen ville jag skulle vara varm och vara mellan det lila och rosa hållet, och det tycker jag absolut att jag har fått. Nu hoppas jag bara att de sytt efter rätt mått, då kommer de att vara så nära perfekt som det bara går...

    Bild på original:

    Thérese på jobbet var snäll och provade en. Låter henne dock få vara lite anonym här.. :)
    Wow, vad fin klänningen var! Färgen ser kanon ut!

    Vilken ny fin avatarbild på er förresten! 
  • Skumboll
    Pinkgrape skrev 2011-06-23 19:43:09 följande:
    Ja, jag kunde inte hålla med mer faktiskt :)

    Oj, nej vad jobbigt att inte ens få träffa honom. Blev ni kvar på sjukhuset länge efter förlossningen? 
    Vi fick ju vara med vår dotter på neo, men vi fick ju inte sova med henne och sådant den första veckan, även om vi fanns på sjukhuset iaf. Sen när vi trodde att hon skulle få följa med hem, så behöve hon sola och det var tungt, att åka hem utan henne. Nåja, vi fick ju iaf hem henne efter ca 1,5 vecka och det var fantastiskt :) Hon kom spontant ett par veckor tidigt. Jag säger alltid att hon är tidigt född, inte för tidigt. Hon föddes i v.36 +1 om jag inte minns helt fel, så det var ju som rätt lugnt ändå. Jag personligen tror att det var för att hennes hjärtfel skulle hinna upptäckas i tid, för när hon egentligen var beräknad, då gick hon igenom sin första hjärtop.

    Mm det är klart, som du säger, att det mesta blir ju tillslut vardag. Tvivlar inte ens sekund på att ni verkligen har det ni gör. Vad jobbigt det låter för er son också!, hua. Kan dock tänka mig att det skönt att han fått en knapp nu iaf, för de där sonderna i näsan är ju verkligen ingen höjdare. Vår dotter har haft det i perioder till och från. Men det låter ju jätteknepigt att de inte vet vad kräkningarna beror på. Det verkar ju dock som att de blivit lite "bättre" ändå, för att de inte kommer lika ofta iaf.

    Okej, ja, det måste ju vara skönt. Min sambo har en skitlön haha Men vi har lärt oss leva på den inkomsten + vårdbidraget. Tur att man har det iaf, för annars hade det varit omöjligt för oss. Det är ju så knasigt, för hon har varit för sjuk för att vara på dagis, men alldeles för frisk för att jag skulle kunna gå som personlig assistent åt henne. Det resulterar ju i att man tvingas gå hemma utan inkomst, för man kan ju inte välja bort familjen och barnet. Det måste ju vara jätteskönt för honom att kunna vara på dagis, även om det bara är ett par timmar :)

    Vår dotter klassas nu som "frisk i sitt hjärtfel för stunden". Med det menas att just nu mår hon så bra som hon kan må, i väntan på ytterligare operationer. Hon kommer behöva fortsätta med det under hela livet i stort sett. Det blir ju lite mer val när hon blir äldre sedan, i tonåren och sådär. Då kan man börja använda sig av mer långsikta lösningar. Hon har nu gjort en hel termin på dagis, men hon kan bara gå max 75%, helst 50% på dagis. Vi ska i slutet av sommaren träffa sjukgymast och psykolog som ska följa upp hennes utveckling. Vi har ju dessutom hjälp av specialpedagog på dagis nu när de bara är ett år kvar till förskoleklass, vilket jag oroar mig för :P
    Jag har sjukhusfobi så jag tjatade mig hem dag 6, haha. Sonen mådde bra, kräkningarna sa man då var heeeeeelt normala (jo tjena!). Det var bara jag som var riktigt risig just då. Numera mår jag okej, men har fortfarande för högt blodtryck, speciellt för min ålder. 

    36+1 är ju ändå okej, sonen kom 36+6 och räknades som fullgången. Trots att han såg ut som en liten benig kycklingunge.
    Hur mådde hon när hon kom ut? 

    Sonderna är inte roliga, men samtidigt kunde man det utan och innan. Det var väl mest att han kunde kräkas upp sonden genom munnen tio gånger om dagen och att man då var tvungen att sätta om den, det var lite meck. 
    Visst brukar det väl vara så att hjärtebarn ganska ofta inte orkar äta de mängderna de behöver? Har det funkatmed sond för henne?

    Jätteskönt att anfallen inte kommer lika ofta, samtidigt så mår han såå mycket sämre nu än tidigare när han får dessa kräkanfall. Så jag vet inte vad som är bäst egentligen. Han är så tapper, det kan inte vara roligt att kräkas så samtidigt får man ju se det så att barnet inte har något att jämföra med. Jag kanske lider lika mycket jag....

    Det borde verkligen finnas bättre ekonomisk hjälp för oss och våra barn! Vi har varit påväg att söka PA men han var så liten då och det kändes så tungt på något vis. 
    Det är nog skönast för mig att han är på dagis, hans har inget eget behov av det (det är ju en del av autismen). Men han har en sån fantastisk resurs på dagis att jag vet att hon verkligen gör allt för honom när han är där. Och det är skönt att få lite avlastning i all träning. 

    Skönt att hon verkar må bra just nu! Är hon själv medveten om sitt hjärtfel? Vad är anledningen till att hon inte kan gå så mycket på dagis, är det orken eller har det med infektioner och så att göra? Har hon resurs?
    Skönt att hon följs upp ordentligt utvecklingsmässigt, verkar hon hänga med andra barn i samma ålder?
    Oj så många frågor, är bara nyfiken av mig.
  • Skumboll
    20110820 skrev 2011-06-23 20:00:04 följande:
    Jag måste säga att jag håller med Wedding2012, tråden handlar om bröllop och hur kul och intressant det än är att diskutera lite sådant som händer runtomkring tycker jag nu att det blivit lite väl mycket, speciellt när det utvecklat sig till en dialog mellan Beautiful Disaster och Pinkgrape, kanske ni kan ha en PM-dialog istället eller skriv i varandras gästböcker? Jag går in här för att jag vill läsa om bröllop, hur långt andra kommit i planeringen, se bilder på klänningar, blommor, tårtor osv och jag tror att många med mig gör likadant, så kan vi hålla inläggen till det nu?
    Varför är det alltid såhär i trådarna på bt? Så fort man skriver med minsta ot så får man bassning. 
    Jag är inte alltid intresserad av det ni andra skriver, inte klagar jag för det. Allt passar inte alla!
    Nu är det ju jag som startat tråden dessutom så jag måste väl ändå få tycka till.
  • Skumboll
    20110820 skrev 2011-06-23 20:26:33 följande:
    Fast nu tycker jag att gränsen för "lite ot" är passerad med råge, jag har inga som helst problem med "lite ot" men nu är det tre, inte som jag tidigare skrev två, personer som har långa harranger som bara rör er och då tycker jag faktiskt att man kan ta det i PM eller gästböcker. Eller starta en ny tråd där ni kan diskutera det ni diskuterar här.

    Och att det är du som har startat tråden är väl ändå helt irrelevant? Självklart får du tycka till, det är inte det jag har kommenterat... Så kan vi fortsätta diskutera bröllop, planering, klänningar, fotografer, hindersprövningar och annat bröllopsrelaterat nu?
    Haha, ja här var det ju ord och inga visor. 
  • Skumboll
    fru2011kanske skrev 2011-06-29 10:56:19 följande:
    SnartFruSir, hur mycket räknade ni på? Vi ska ner nästa vecka och tar gärna emot tips

    Jag får inget svar från hon som ska göra buketten, så jag får nog tänka om där.. Problemet är att vi gifter oss ute på Blidö, och jag vill inte skicka iväg någon på morgonen att hämta blommorna.. Funderar på att skicka blommor till mig själv, typ blommogram.. Men får gå in på lite hemsidor och kolla..  Annars får jag snabbt hitta en florist där jag kan hämta blommorna på fredan och ha i kylskåp under natten.

    Imorgon ska vi (förhoppningsvis) lämna in ringarna, nu känns det som det börjar bli tajt om tid, trots att jag haft dem hemma sedan februari.. 
    Härligt med bröllop på blidö, blir det i kyrkan? 

    Vem skulle göra buketten?
    Har tips på florist i norrtälje om du vill ha annars, hon har sagt att det går alldeles utmärkt att hämta buketten dan innan och låta den stå i vatten bara. 
  • Skumboll

    SnartFruSir: Indesign fixar du! Det är inte så svårt som man kan tro! Jag använder i princip aldrig word eller liknande längre, gör allt i indesign, mer lättjobbat tycker jag. 

  • Skumboll
    bruden skrev 2011-06-29 16:53:18 följande:
    De är ganska enkla men grymt bra. Finns inget bättre om man ska göra något snyggt (säger jag som är grafiker...)

    Vad roligt, jag jobbar också som grafiker!
  • Skumboll
    bruden skrev 2011-06-29 17:17:35 följande:
    Trevligt Är du formgivare eller inom media? Själv är jag utbildare i design men har min karriär inom media (tidning) innan jag blev lärare. Superkul jobb!
    Formgivare. Men jag jobbar inte på en byrå utan för ett "vanligt" företag där jag formger alla deras trycksaker. 
  • Skumboll
    fru2011kanske skrev 2011-06-29 22:26:06 följande:

    Japp! Den är ju så fin! Vid vattnet och allt!


    En klasskompis till mig (som jag inte träffat på typ 15 år), men jag känner att jag blir helt stressad av att hon bara svarar sporadiskt.


    Vore toppen med sånt tips, då kan jag ringa henne och höra.. Bor i Sthlm och är inte så ofta i Norrtälje..


    Förstår dig, man vill ju gärna inte att det ska bli missförstånd osv. 

    Ring till Fru Grön, de ligger vid hamnen i Norrtälje. 
    www.frugron.se/
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2