Inlägg från: Skumboll |Visa alla inlägg
  • Skumboll

    Augusti 2011 - del 2

    bruden skrev 2011-06-20 16:53:44 följande:
    Om man inte anger en anledning att byta så KAN de avgiftsbelägga ändringen. Jag vet fler som bytt efternamn på sina barn utan vigsel och då fått betala. Vet inte varför men de har fått betala en avgift. I ett fall var det ett mellannamn som skulle bort och då fick de betala.
    Konstigt, jag vet flera som bytt och lagt till/tagit bort och de har inte betalat något. Står ju inget på deras sida om det heller... Obestämd
  • Skumboll
    Beautiful Disaster skrev 2011-06-21 23:28:00 följande:
    OT: Snälla jag behöver råd! Hade min mens förra veckan i 2-3 dagar, brukar ha 5-7 dagar. Nu två dagar i rad har jag känt "fladder" i magen, samt en konstig känsla :-S Mina bröst ser ut som om dom ska explodera, som om de bara blir större och större. Nu är jag orolig att jag kanske, trots mens, är med barn..

    Någon som varit med om något liknande? 
    Inte omöjligt, när jag väntade sonen fick jag en blödning precis när mensen skulle kommit, höll i sig ett par dagar. 
  • Skumboll
    Beautiful Disaster skrev 2011-06-22 09:50:12 följande:
    Skumboll skrev 2011-06-22 07:55:04 följande:
    Inte omöjligt, när jag väntade sonen fick jag en blödning precis när mensen skulle kommit, höll i sig ett par dagar. 
     Okej, då vet jag det! Gjorde kejsarsnitt i januari, så den där konstiga känslan ligger därikring..
    Vad är det för konstig känsla? Fladdret och en kittlande känsla kan ju vara nerverna kring snittet (är också snittad!)
  • Skumboll
    SnartFruSir skrev 2011-06-22 10:47:01 följande:
    Vi träffade kantorn igår. En riktigt flummig liten tant som pratade för sig själv, spelade i högklackat och brände av truddelutt på truddelutt. Men det kändes faktiskt jättebra, så nu är faktiskt hela vigselprogrammet färdigt. Skickar det till tryckeriet imorgon, härligt!

    Vi var även i vår festlokal och provmöblerade igår. Tur var väl det för sätt 1, 2 och 3 fungerade inte. Tillslut hittade vi sätt nr 4 och då föll alla bitar på plats.

    Tror det var Skumboll och jag som pratade lite drinkar, men jag har totalt glömt bort att säga vad vi valde:
    Rasberry Daiquiri
    Appletini
    Mojito
    Rom & Cola
    Gin & Tonic

    Kan också tillägga att jag skjutit upp min mens med både Celeste 28 och Yasmin 28 och det har funkat fint varje gång - och då har jag gjort det ett 20-tal gånger under de 10 år jag ätit p-piller. Ser dokc väldigt mycket fram emot att sluta med p-piller efter bröllopsresan :)
    Tusen tack! Det är helt klart drinkar i min smak....!
  • Skumboll
    Beautiful Disaster skrev 2011-06-22 18:54:37 följande:
    bruden skrev 2011-06-22 17:30:07 följande:
    Förstår din känsla. Min dotter föddes i november och i början av juli året efter så plussade jag. Det bidde tätt mellan dem men det gick det med
    Hade inte haft något emot att ha tätt mellan barnen känner många som har det
    Men min son överlevde bara 13 dagar, så ett barn nu skulle ha varit olämpligt..
    mest för att jag fortfarande är lite labil efter allt som hänt.
    Tack och lov har man ett bröllop att se framemot  Skrattande 
    Hoppas plusset kommer när ni väl känner er redo igen! Man måste ju få tid att ta sig igenom det ni varit med om först.

    Vi har funderingar på att försöka igen efter bröllopet men vet inte om vi vågar. Jag är livrädd att kola vippen och att bebisen ska få samma fel som sonen. Samtidigt vill jag ju ha fler barn. Inget lätt beslut... Foten i munnen
  • Skumboll
    Wedding2012 skrev 2011-06-22 20:48:27 följande:
    ta det inte på fel sätt, är glad över alla + och så här i tråden, men ska vi försöka hålla oss till bröllops ämnen ;)
    Äh, man måste väl få prata om annat än bröllopet ibland?
  • Skumboll
    Pinkgrape skrev 2011-06-23 01:07:29 följande:
    Ja, vi har känt flera gånger att det är lite både och med en till. Vår dotter har ett medfött hjärtfel och är hittills opererad 4 gånger. Vi är livrädda för att om det blir ett nästa barn, så ska det också ha ett hjärtfel eller något annat fel. Vi har ju dock samtidigt känt att det är en risk vi är villiga att ta, då vi trots allt som hänt med dottern, inte kunde vara lyckligare över att få vara just hennes föräldrar :) Det är dock mycket att tänka på.

    Får man fråga vad er son har för fel?
    Ibland när allt är så jävligt så brukar jag tänka att det finns en anledning till att han valde att komma till oss och att han är en gåva som lärt oss så mycket vi aldrig någonsin skulle lärt oss annars. Samtidigt som man är rädd och absolut inte vill att nästa barn har samma fel så är man ju så mycket bättre rustad om det ändå skulle bli så. 

    Jag själv fick en så svår havandeskapsförgifning att jag höll på att stryka med, låg på intensiven och hej och hå efter akutsnittet. Bara det gör mig ju lite rädd att försöka en gång till. 
    Sonen lider av svåra kräkanfall, men det vet vi inte vad de beror på. Han är utredd både på längden och tvären för de mest konstiga sjukdomar. Och så har han autism och han sondmatas helt genom en gastrostomi. 
  • Skumboll
    Beautiful Disaster skrev 2011-06-22 23:22:28 följande:
    Får man fråga vad er son har för fel? Du behöver inte svara Jag är livrädd att nästa barn ska vara lika sjukt som Elliott, men jag tänker inte ge upp
    I mitt svar till pinkgrape så skrev jag om sonen.

    Vad hade din son för fel? 
    Tycker det är riktigt riktigt starkt att inte ge upp efter något så jobbigt som ni har varit med om, speciellt när det inte gått så lång tid. 
  • Skumboll
    Beautiful Disaster skrev 2011-06-23 09:57:24 följande:
    Beklagar så att er son är så sjuk. Tur att han har en sån fin mamma som du verkar vara

    Min son led av trisomi 18, så han var dödsdömd redan från befruktningen Tack och lov fick vi 13 dagar med honom iallafall, så man hann lära känna den lille <3 Bilder och mer info finns på min blogg   
    Allt blir ju en vardag till slut, men man inser ju att man lever ett helt annat liv än de flesta föräldrar. 

    Beklagar verkligen, trisomi 18 är inget man önskar någon! Visst går det att testa fostret redan i magen om du skulle bli gravid igen?
  • Skumboll
    Pinkgrape skrev 2011-06-23 12:26:29 följande:
    Ja, vi brukar också försöka tänka på det på det sättet. Det finns en anledning till att vi fick just vår dotter och att hon är som hon är. Trots att det självklart många gånger har varit otroligt påfrestande, så skulle jag inte byta bort det för allt i världen. Precis som du säger också, skulle det hända en gång till, så vet man åtminstone vad det handlar om och man är förberedd på ett helt annat sätt.

    Usch, havandeskapsförgiftning. Jag var nära det, men blev sängliggandes hemma och lyckades undvika det. Mycket tack vare att lillan kikade ut ett par veckor tidigare än planerat också, så hann det aldrig bli så pass allvarligt. Förstår att det var en jobbig upplevelse, absolut.

    Det låter inte alls roligt det er son lider av, jag känner verkligen med er. Kan tänka mig att det många gånger känts extra jobbigt då man inte ens vet vad det är. Ni gör det riktigt bra måste jag säga, man måste vara stark för att klara av sånt där. Har han alltid, hela livet, sondmatas? När började kräkanfallen, redan som spädbarn?

    Jag tycker det är så mycket annats som påverkas också när man får ett sjukt barn. Jag har ju tex inte kunnat jobba eller gå skola på 4år. Gick min första hela termin nu under våren, dottern är 4,5år. Jag har ju fått vara hemma med henne, då dagis inte har varit ett alternativ. Då blir ju inkomsten direkt lidande också, även om vi har vårdbidrag. Vi hade tänkt gifta oss för tre år sedan, men har inte haft råd, då vi hela tiden blivit tvugna att ta ur sparpengarna för att ha råd att leva ens.
    Jag tror man måste tänka så för att över huvud taget orka med vardagen ibland, men jag säger som du, jag skulle inte för allt i världen byta bort det. Allt detta ger ju en annan syn på livet och ta vara på det man har. Jag tror också att man rent känslomässigt skulle klara det bättre om det händer igen, man är förberedd och vet vad som väntar. 

    Usch nej, havandeskapsförgiftning var inte roligt. Fick inte träffa sonen första dagarna heller eftersom det kunde stressa upp mig. Det kändes tungt! Skönt att du slapp det, kan ju gå riktigt illa!
    Kom hon spontant ett par veckor tidigt eller satte man igång det?

    Ja, att inte veta exakt vad det är gnager i en ibland. Men vi har så mycket annat att fokusera på, autismen är tidskrävande, och vi har någonstans accepterat att det är som det är trots att han i vissa perioder ligger som ett kolli och kräks blod och galla. Konstigt nog blir ju allt en vardag.
    Han började kräkas när han var 4 dagar och det bara sprutade ur mun och näsa och så höll det på de första 2,5 åren. Sedan glesades det ut och numera kommer det i anfall som man kan likna vid långa svåra migränanfall. Han fick sond i näsan när han var 9 månader och i juni förra sommaren fick han knappen på magen. Innan han fick sonden så var det ett h-vete, han visade aldrig hunger och lyckades vi få i honom mat kräktes han bara upp det ändå. 

    Visst är det så, det är inte lätt att få ihop det ekonomiskt. Jag har gett upp min karriär helt, inser att jag aldrig kommer kunna ha ett riktigt jobb igen. Har ett eget företag vid sidan av men det är ju inget jag kan leva på. Jag har nu varit hemma i nästan 5 år (sen graviditeten) nu, tack och lov har gubben hyfsat bra betalt. Sonen går visserligen några timmar på dagis men den tiden går ju åt att administrera honom, haha. Jag trodde nog att sveriges skyddsnät fungerade bättre än såhär faktiskt, det enda vi kan få är vårdbidrag men hur många är det som kan leva på det egentligen? Förstår inte att det inte är ordnat på ett bättre vis. 

    Hur är det med dottern idag? Klassas hon som frisk? Går hon på dagis? Har hon hängt med i utveckling trots hjärtfelet?
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2