• moonlightgirl

    Brudar i närheten av Västervik

    Hej hej.
    Jag och m2b planerar att gifta oss hellst nästa år (2011) om inte det lyckas blir det 2012. Nu till min undran. Är det fler runtomkring Västervik som ska gifta sig någon gång av dessa år? Tänkte att vi kunde ha hjälp av varandra och ge varandra tips och råd osv. Har hört om blivande brudar i stockholms trakten som gjort så här, de har haft stor hjälp och glädje av varandra och blivit riktigt goda vänner under tidens gång.

    Tycker att det skulle vara kul om vi kunde hjälpa varandra med råd och tips och smakråd osv.
    Hör av er om detta stämmer på er.

  • Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik
  • moonlightgirl

    Hej på er tjejer

    Nu har jag lagt till bilder i mitt galleri på samma klänning som den gröna ni tyckte var snygg men i röda detaljer. Vad tycker ni om den????

  • pocahontas76

    Åh, den klänningen är ju också helt underbart! Vad svårt det ska vara då Själv har jag inte ens börjat kolla varken ring eller klänning, har dock fixat en hel del annat redan vilket känns skönt.

    Men usch vad tråkigt att hon hade en sån negativ attityd... bry dig inte om henne, det finns många andra - it´s her loss !


    Ang bröllopsresa Dct, jag kan rekomendera Pärnu där jag varit på lyxiga spa behandlingar. Är dock säker på att ni kommer hitta ngt som passar er perfekt finns ju så mkt att välja på!

    Jodå, det gick bra att vara borta så länge. Som du säger händer det ju så mkt med dem små liven (och även dem större) på kort tid, men när vi är ifrån våra barn ringer vi alltid flera ggr om dagen + skypar så vi både får se och höra dem vilket känns bra. Eftersom jag och min sambo varken har familj eller släkt där vi bor = ingen avlastning, är det faktiskt ganska skönt att få vara lite själva när barnen är nere i Vvik. Nu kanske det låter som att dem är där nere jätte mycket, men det är somrarna vi pratar om. Resten av året brukar mina föräldrar komma upp hit och vara med dem emellanåt, vilket dem tycker är jätte kul eftersom dem själva är pensionärer och VILL umgås med sina barnbarn. Ibland hämtar dem vår äldsta och ta med honom till Göteborg där kusinerna (min brors barn) bor så dem också får träffas lite. Lite kul eftersom alla är i samma ålder. Vi flög till Thailand med vår äldsta när han var 9 månader och det gick faktikst över förväntan. Vi var superoroliga att han skulle skrika och vara vild i 12 timmar, men som sagt det gick hur bra som helst. På hemvägen sov han mycket och åt Däremot när vi skulle flyga när han var 1 år.... huuhuu.... då var han på ALLT! Han slet folk i håret som satt framför, tryckte på allaknappar och skulle inte sitta i knät utan gå i flygplanet... inte roligt... och då var det bara ett 3-timmars flyg... så jag vet precis vad du pratar om att flyga långt med "småttingar". Vi har pratat om att ta en långflygning i början på nästa år och då funderar vi på att ta med mina föräldrar... så dem kan vara barnvakt... hehe... närå, men det skulle underlätta om dem var med + att det skulle vara kul att resa tillsammans också  såklart 

    Hur har ni gjort med bröllopsfotografering? 
    Har ni tänkt att ha någon solist i kyrkan?
    Vilken kyrka vill ni gifta er i?    
     


     

  • dreams come true

    Moonlight: Vem var det som var negativ? Kan ju vara bra att veta vem man INTE ska anlita i så fall...
    Angående barn på festen så känner vi att det skulle bli alldeles för mycket barn. Det är roligt och härligt med barn, men som småbarnsföräldrar har de flesta av våra vänner barn och har fortfarande i släkten små barn. Så det skulle säkert resultera i 15-20 barn. Och av erfarenhet så vet jag att barn kan ha roligt på ett bröllop, men tyvärr så är det också så att de stör en del i talen, mammorna och papporna kan inte riktigt slappna av och umgås och det blir mycket tomma platser emellanåt vid borden då föräldrarna ser till och är med sina barn. Och inte minst så blir det för många en mycket tidigare hemgång.
    Vet inte hur vi kommer göra om folk tackar nej på grund av detta, kanske får de ta med barn i alla fall i så fall. För vi vill ju gärna ha med alla de vi bjudit. Känns som ett problem vi får ta då vi kommit dit.

    P: Tar tacksamt emot alla tips angående SPA resor så om du har förslag på hotell och liknande är det bara att du hör av dig

    Vi kommer prata med Nunan om bröllopsfotografering men tänker nog även ha någon som inte är professionell att fotografera under vigsel och middagen.
    Vi tänker oss ett utomhusbröllop då vi ska gifta oss borgligt och inte efter att ha skavt sönder halva hjärnan kan komma på ett endaste fint inomhusställe som är lagom stort för vår  vigsel. Har nog tänkt att ha någon som sjunger, men inte kommit så långt som till vem ännu...

    Vad jobbigt att inte ha någon direkt avlastning där ni bor nu, det behövs ju verkligen när man är småbarnsförälder. Men vad skönt för er med en så pass lång resa på tu man hand. Är ju verkligen något man längtar efter just nu!

  • moonlightgirl

    Hej tjejer

    Hon som var så negativ var Birgittas gobitar i Gamleby. Henne tänker jag inte anlita. Sen ringde jag till Wärdshuset hjorten, Best western Västervuks stadshotell, Nacterconsult i Västervik och Sjökrogen i Loftahammar, alla dessa var jätte trevliga och positiva och erbjöd sig att skicka hem en offert. Sen sa de att vi kunde kolla igenom det hela och komma med ändringar och önskemål osv. De var så otroligt positiva och trevliga allihop så det vägde upp för hon som var så negativ.

    P:
    Vi har ännu inte kommit dit i våran lista än och börjat tänka på vem vi ska anlita som bröllopsfotograf. Solist har jag bara funderat på men inte diskuterat med min darling. Jag känner inte så många här så jag har ingen aning vem vi ska kunna ha som solist.
    Kyrka blir Loftahammarkyrka.

    Dct:
    Jag förstår att det kan vara kämpigt att komma på ett bra ställe som rymmer era gäster och er och som ni vill ha under erat bröllop. Utomhus bröllop är jätte vackra tycker jag. Det enda jag skulle vara närvös för är om man har vädrets makter med sig.   =)

    Vet ni om någon bra frissa inne i stan som är duktig och inte är skitdyr? Det skulle vara bra om de är flera på salongen så att de har tid både för mig och mina tärnor, vi ska fixa frisyrerna och bli sminkade.

    P:
    Ja jag tycker också att den är helt underbar och det var den jag hade bestämt mig för men jag ska åka till en butik och prova så får vi se, jag hoppas att de har denna klänningen så att jag kan få prova den på riktigt. För mig är det nog den underbaraste klänningen jag sett på länge (som är min stil till mig så att säga). Jag tycker att jag sett många vackra klänningar men en hel del som jag inte skulle se klok i, tur att vi är olika.   =)

  • dreams come true

    Moonlight: Jaha...vad konstigt.. När jag pratade med henne var hon jättetrevlig. Och hon har mycket bra rekommendationer runt om. Har hört mängder med folk som pratar gott om henne. Kanske bara var något just då när du ringde.
    Har en kompis som anlitade henne till sitt bröllop, god mat, villig att ändra i "menyerna" och allt till ett bra pris. Plus att hon kan stå för både porslin och disk.

    En bra frissa är väl Chrisma, dit kan man ju även få sminket om man väljer de på Spa´t. Men om de är så billiga vet jag inte. Tror min kompis gav 2600:- ungefär för håret  där. Så billigt är det inte, men tror å andra sidan de gör det VÄLDIGT bra.

    Är faktiskt inte så nervös över vädret vid en utohusvigsel. Drömmen vore ju såklart solsken och lagom varmt. Men "räknar" lite med att det ska vara halvdåligt väder. Fixar ett stort tält att ha utifall att som får resas på förmiddagen om man ser att vädret inte blir något vidare och så får vi väl inhandla stora mysiga paraplyer för vår "inmarch".

    Funderar lite kring just traditionen man har i kyrkan att tända ljus för de nära och kära som inte är i livet längre och såklart inte kan delta. Vid en borglig utomhusvigsel, skulle man istället kunna blåsa såpbubblor som får virvla upp i himmlen? Eller känns det fånigt?
    Skulle  vilja göra någonting då en av de som tyvärr är borta är så nära som sambons mamma.

  • dreams come true

    Har fått hem mina kort som jag ska pyssla till idag förresten!
    100 stycken vita, inklusive kuvert för 165:- Misstänkte att de kanske var tunna och sladdriga, men inte alls. Bra kvalitet och tjocka kuvert! kommer nog bli toppen, blir att ta en runda och titta lite papper och dekorationer också.

  • moonlightgirl

    Hej

    Dct: Jag har också hört mycke bra om henne så jag blev själv förvånad. När jag sa att vi skulle gifta oss typ fräste hon att hon inte tar hela bröllop. Så jag vet inte. Jag kollar nog iallafall upp de andra som skickar offert och ser vad de har att erbjuda och vad det kostar. Men det kan ju vara som du sa att det var nogot just då.

    Jag ska se om jag hinner sätta mig lite imorgon och fixa med inbjudningskorten.
    Får jag fråga vart du har köpt dina kort ifrån??

    Jag tycker att din idé med såpbubblor låter som en bra idé. Jag tycker inte alls att det känns fånigt.

  • dreams come true

    Vad tänker ni kring mat?
    Vi skulle ju vilja ha serverad tre rätters... men ett julibröllop riskerar ju att bli väldigt varmt. Och en serverad middag blir ju oftast varm. Hur ska man fundera? Behöver lite input känner jag.

  • MartinaRickard

    Hej igen, Ja gränsö blir dte inte för oss, alldeles för dyrt och för få timmar;)


    Har ni några andra tips om lokaler att vara på, och då inte kanotklubben eller notholmen.


    KAn tipas om Janes matkällare, hon är VÄLDIGT duktig och inte alls dyr, och VÄLDIGT trevlig=)

Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik