• moonlightgirl

    Brudar i närheten av Västervik

    Hej hej.
    Jag och m2b planerar att gifta oss hellst nästa år (2011) om inte det lyckas blir det 2012. Nu till min undran. Är det fler runtomkring Västervik som ska gifta sig någon gång av dessa år? Tänkte att vi kunde ha hjälp av varandra och ge varandra tips och råd osv. Har hört om blivande brudar i stockholms trakten som gjort så här, de har haft stor hjälp och glädje av varandra och blivit riktigt goda vänner under tidens gång.

    Tycker att det skulle vara kul om vi kunde hjälpa varandra med råd och tips och smakråd osv.
    Hör av er om detta stämmer på er.

  • Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik
  • moonlightgirl

     


    Lúz de mi vida skrev 2010-09-06 18:18:02 följande:
    Hoho tjejer! Ni som känner till V-vik lite bättre än jag. Vad finns det för bra frisörer för bruduppsättningar och make-upartister?

    Jag har också ställt den frågan och fått tips här ovan, kolla och ring och fråga.    =)

  • dreams come true

    Vet inte hur många som gör hår men Chrisma och People är jag säker på gör.
    Smink är dom enda jag  vet om SPA´t och Parelle.

  • Lúz de mi vida

    Förlåt! Jag har inte kollat över alla inlägg... Men tack för tipset, tsss ;)

  • moonlightgirl

    Hej hej Västerviks brudar
    Hur går det för er i era planer? Imorgon ska jag försöka få med mig min sambo till guldsmeden och kolla på ring. Vi ska ta och gå till Hallbergs som du dct tipsade mig om. Där har de även bröllopsboken som jag haft fundering på att köpa, ska iallafall kolla i den och se om det kan vara något för oss.
    Ska se när min bästa vän kommer på besök, tänkte att hon och jag ska åka och kolla på brudkläningar.

    Lúz de mi vida: ingen fara på taket så att säga, jag var bara lite lat och orkade inte skrolla upp och se vad ställena hette som jag fick tips om det var därför jag skrev att det bara var att kolla. Förlåt om jag lät otrevlig, det var verkligen inte meningen.

  • moonlightgirl

    Idag var vi och tittade på ringar och beställde dem. Vi var in på Herberts guld och vi är supernöjda. Vilken trevlig personal, de är verkligen toppen på det stället och vi kan rekomendera andra att gå dit.

    Har även besökt Birgittas gobitar idag och jag har ändrat uppfattning om henne. Hon var jätte trevlig idag och väldigt tillmötesgående. När jag ringde dit i förra veckan tyckte jag att hon var otrevlig men som dct skrev så måste det varit något som hänt. Efter idag så lutar det åt att vi tar maten via henne. Hon bakar ju tårtor också så det blir nog helt perfekt.   =)

  • dreams come true

    Moonlight: Se där vad det kan ändra sig ibland!
    Skoj med ringarna! Vad blev det för några?

    Vi velar ff i maten... 3-rätter vs buffé. Hjälp mig gärna med argument för och emot!
    Just nu velar vi mest mellan att ett sommarbröllop ofta innebär att man inte är särskilt sugen på varm mat, vilket känns lämpligast vid serverad middag. buffé funkar ju också, men vill då ha något lite mer annorlunda, men det känns inte alls lika kul och lyxigt...

    Har FORTFARANDE inte bokat vigselförrättare. Helt otroligt att jag aldrig får tummen ur *. Samtidigt är det nog ingen större fara, borde ju inte vara allt för många som gifter sig borgligt på samma dag, och det fanns ju ett par vigselförrättare.

  • moonlightgirl

    Hej
    dct. det blev en schalins skimra som de ska göra till en med mjukare kanter. Vi ska även göra om våra fölovningsringar för de är inte lika höga som vigselringarna. Min m2b har bestämt sig det blir en ring till för honom också. Tror att hans kan bli riktigt snygg, han ska ha en med en svart diamant i som blir nedsänkt i ringen. Han ville ha en annorlunda ring och det kommer han att få. De var så otroligt hjälpsamma och trevliga där så jag känner mig så glad och nöjd med att vi tog ditt råd och gick dit.  =)

    Ja det känns bra också att jag gav Birgittas gobitar en chans till. Hon var jätte glad och trevlig när jag var där igår och visade och berättade vad de har för olika plankor. För oss lutar det nog åt exotisk planka, men jag är inte så intreserad av potatissalladen och sommarsalladen, jag vill ha köttet och sen vill vi köpa färdig potatisgratäng som vi skickar in i ugnen och gräddar klart. Vi har en gäst som inte tål mjölk/grädde alls så till henne vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Sen har vi även folk som inte tål lactos men med dem är det ingen fara för när man tillagar maten i ungen så försvinner lactosen och de kan äta maten, det är värre med hon den andra.
    Men det får vi lösa.

    Kollade med Birgittas gobitar med tårta också och hon tog 18 kr biten/perperson så att säga. Det är ju jätte billigt. Jag har sett när folk skriver att man får räkna med 40 kr biten/person. Herre jösses vilken skillnad.

    Jag förstår att det känns lyxigare med tre rätters men vi känner att vi hellre vill ha buffé, det blir så dyrt med att ha serveringspersonal. Däremot vill jag ha två eller tre stycken som tar hand om maten åt oss och disken och sen kan stå i baren. Men jag vet att det också kommer att bli dyrt.   =)
    Men båda sätten har ju sina för och nackdelar.   =)
    Jag känner att jag är lite velig fram och tillbaka själv också. 

  • dreams come true

    Prismässigt kan jag nog känna att man kan få buffé och serverad middag att gå på ett ut. Vi ska "bara" vara 70 personer så det blir inte fruktansvärt mycket personal. Vid en buffé räknar jag nog med att man behöver 3 personer som grejar. Vid servering kanske 1 till plus någon som lagar mat. Har då tänkt att man kan förbereda en del själv och att kocken fixar till det sista. OM jag känner mig själv rätt skulle jag vara livrädd för att maten skulle ta slut vid en buffé och ha så mycket mat att vi skulle kuna göda hela släkten på det i en månad. Serverar man middag så är det ju såklart enklare att beräkna!

  • moonlightgirl

    Där vi har tänkt att ha våran fest finns det bara en vanlig ugn som man har hemma och den duger inte att laga mat på till 80 personer. Så det måste bli kallt kött men jag vill ha potatisgratäng till och det kan vi fixa dit en liten ugn till så att det går att värma och fixa klart där. Beställer vi från Birgittas godbitar så ingår det ju även potatissallad, sommarsallad (tror jag att det var), mimosasallad, vanlig sallad, bröd och smör samt ost och kexbricka, så jag tycker att det är prisvärt. Den kostar enbart 100 kr/person. Sen tillkommer tårtan och det var ju 18 kr/person.   =)
    Men jag vet inte hur vi ska få till det med folk som fixar osv.

  • dreams come true

    Om vi ska ha buffé så tänker vi oss nog att vi utformar en egen "meny". Vill inte ha samma som så många andra har... Dvs klassisk potatis- och pastasallad, kallskuret kött, rökt lax, grönsallad, ost och kex.
    Har letat efter recept på internet och hittat en massa smaskigt. Bland annat guacamolesallad, rödbetscarpaccio, pastasallad med ärtpesto, zuccinirullar med färskost och en massa annat gott! Om vi väljer buffé så gäller det att hitta någon som gör efter nya recept och att de inte tar hutlöst betalt...

    Tårtan ska nog en gammal gymnasiekompis göra. Blir lite en utmaning då hon bakar mycket men inte gjort tårtor innan. För oss är inte tårtan jätteviktig utan känns mer som att den "ska" vara där. Och har inte då lust att lägga flera tusen på en tårta... men vill ändå att det ska vara en bröllopstårta.

    Personal till middagen kan ju vara ett bekymmer. tror inte vi kommer ha några problem att hitta folk. Det svåra är ju att veta att de klarar av det på ett bra sätt.
    Har ni inga ungdomar bjudna som har kompisar som kan hjälpa till eller så?

Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik