• moonlightgirl

    Brudar i närheten av Västervik

    Hej hej.
    Jag och m2b planerar att gifta oss hellst nästa år (2011) om inte det lyckas blir det 2012. Nu till min undran. Är det fler runtomkring Västervik som ska gifta sig någon gång av dessa år? Tänkte att vi kunde ha hjälp av varandra och ge varandra tips och råd osv. Har hört om blivande brudar i stockholms trakten som gjort så här, de har haft stor hjälp och glädje av varandra och blivit riktigt goda vänner under tidens gång.

    Tycker att det skulle vara kul om vi kunde hjälpa varandra med råd och tips och smakråd osv.
    Hör av er om detta stämmer på er.

  • Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik
  • dreams come true

    Det lät ju som helt okej priser... men blir väldigt dyrt om man har många gäster. Nästan 60. 000:- om man ska ha runt 70 gäster... Så mycket har vi inte tänkt lägga på vårt bröllop då vi varken har möjlighet eller lust.
    Vi har tänkt försöka greja så mycket som möjligt av mat själva (av det som går att förbereda) och sen se om man kan få tag på någon som har lust att fixa det sista på dagen D, och sedan några som serverar såklart. Vi har tänkt ha 3-rätter, är lite sugen på fisk till varmrätt...
    Vi har inte särskilt många som reser, och de som  gör det får lösa sitt boende själva. Alla de som åker har släktingar här i stan.
    Underhållning har vi ingen koll på vad det kommer att kosta då vi inte bokat det ännu. Men kan tänka mig att man hamnar runt ett par upp till fyra tusen kronor.

  • pocahontas76

    Ja, det är sant. Tycker också att det är mycket pengar men å andra sidan gifter man sig förhoppningsvis bara en gång i livet och varför inte slå på stort då Lutar faktiskt åt Gränsö nu när vi pratat om det, skönt att få så mycket som möjligt gjort av andra *s*

    Logi kostnad finns säkert billigt om man rekar lite. Både jag o min sambo är ifrån Vvik så dem flesta gäster har sina familjer där men hälften bor här uppe i Sthlm där vi bor. Men det löser sig säkert

  • dreams come true

    Mitt motto är lite motsatt ditt.... det är bara EN dag, gift det är man resten av livet...
    Alla gör som de vill och kan, jag hade såklart också gärna velat att andra skulle ordna åt mig om jag hade haft möjligthet. Vi får helt enkelt prioritera lite, samtidigt som jag inte VILL lägga hur mycket som helst på bröllopet utan på saker och familjen alla andra dagar...

  • moonlightgirl

    Hej på er

    Jag har också pratat med Hanna på Hannas pysselstuga om att komma dit och sitta där och göra inbjudningskorten. Jag vill göra dem själv för att jag tycker att det skulle vara roligt. Även att vi ska bjuda ca 70 personer så blir det ju inte så många inbjudningskort eftersom det är eb del familjer osv.   =)
    Jag ska bara komma underfull med vilken sorts kort jag ska göra. Hanna har ju gjort upp lite olika förslag man kan titta på och se vilket som passar en själv bäst.

    pocahontas, jag kan säga att om vi hade haft råd så akulle vi nog ha haft bröllopsfesten nere på sjökrogen här i Loftahammar för att det skulle ha kännts så bra att ha någon annan som tar hand om allt men nu har vi inte råd med det och vi vill hellst gifta oss nästa år. Men om ni har råd med att ha erat bröllop på Gränsö så tycker jag att ni ska köra på det. Som du sa att man gifter sig för hoppningsvis bara en gång.
    Så för oss blir det så att vi ska ha byggdegården och jag ska kolla lite catering. Men sen på själva d-dagen kommer jag behöva hjälp från någon som kan fixa o dona för det vill jag verkligen inte stå o behöva hålla på med då.

    dreams come true: Ja vi kan gärna låna saker av varandra. Det låter som att ni lutar åt hösten med erat bröllop och vi vet ännu inte när vi ska ha vårat, men jag känner att vi kommer inte att boka på eran dag för det känns så bra om vi kan hjälpa varandra med olika saker.
    Jag ska ta och kolla in ditt galleri nu.

    Pocahontas: jag har ännu inte tagit mig i kragen och lärt mig lägga in bilder i mitt galleri men däremot under länkar finns det lite olika länkar jag lagt ut på bla några klänningar jag har blivit lite kär i. Den jag fullkomligt älskar är Alfred Angelo som man kan få med gröna, lila eller röda detaljer. Tror inte att de visar bild på den med rött men man kan få det iallafall, det vet jag. Jag tror att jag ska ha den i rött men jag måste komma iväg och prova så att jag får se hur den ser ut på mig och vilken färg jag passar i bäst. Kolla gärna in "mina" klänningar och säg vad ni tycker.   =)

    Jag har aldrig varit på något av de ställen ni pratar om så jag kan inte vara behjälplig där. Men om det är något annat jag kan vara behjälplig med så säg gärna till.

    När det gäller maten velar vi lite, först  tänkte vi ha tre rätters men nu vill vi ha buffé men vi har ännu inte bestämt oss för om vi ska ha förrätt eller inte. Vi vet inte ens vad vi ska ha för förrätt om vi ska ha det, det hade varit bra att ha något som man kan fixa i förväg som man bara kan duka fram när det är dags. Har ni några bra tips??????

  • dreams come true

    Moonlightgirl: vi har ju pratat om September, men det känns som att det kanske blir lite för kallt då vi tänkt oss ha vigseln utomhus (det är verkligen jättesvårt att hitta fina lokaler för vigsel) Så just nu lutar det mest åt 2 Juli.

    När du ska lägga in bilder så sparar du bilden du ska ha på datorn, sedan går du in i ditt bildgalleri, scrollar ner lite och bläddrar fram bilden du vill ska visas och sedan sparar du... Jätteenkelt när du väl gjort det!

    För min del känner jag nog at det blir lite kaka på kaka med förrätt då man har buffé. Om jag skulle ha det skulle jag nog välja något väldigt enkelt och lätt till förrätt.

  • moonlightgirl

    Hej dreams come true
    Den klänningen är jätte fin, vad kul att du hittat din klänning. Jag förstår att du är glad i den och tycker att det är skönt att du kan bocka av den med.

    Jag är så sugen på att åka och prova klänning jag också.  =)
    Jag ska ta någon dag och åka in till stan med min älskling och gå till Herberts guld och prata med dem om ringen jag vill ha så får vi se vad den kommer att kosta.
    En annan fråga föresten ska era m2b ha en ring eller två?? Min m2b vet inte vad han vill riktigt.  =)   Nu när jag frågar han så svarar han att han inte tänkt så mycket på det. Ha ha ha, ja karlar säger jag.   =)   Så nu undrar jag hur vill era älsklingar ha det??

  • dreams come true

    Hittade inga länkar, vart har du dom?
    Endast din presentation och din gästbok är "öppna" om du går ín på inställningar under min sida kan du göra så att flera "avdelningar" visas.

  • pocahontas76

    Moonlight: Jag var inne på din sida men hittade inga länkar med klänningar... När det gäller maten tycker jag buffe är ett bra alternativ, dock skulle jag nog hellre välja till efterrätt istället för förrätt om valet står däremellan, då det kan bli lite "kaka på kaka" som Dct säger. Själv älskar jag mat så hos hoss blir det en 3-rätters ev fler, hihi...

    Dct: Superfin klänning du fått tag på!


    Moonlight/Dct: Det komiska i hela det här är att jag aldrig velat gifta mig tidigare. Har liksom aldrig haft den här längtan om att stå brud utan för mig har giftemål varit ett tecken på att man blivit "gammal" och att problemen börjar då. Vet inte vadjag baserar det på då mina föräldrar firar 43-årig bröllopsdag imorgon Har bara känt så, strange i know... och nu helt plötsligt så kände jag "ok, varför inte" och då vill jag köra på stort och bjuda mina nära och kära på ett stort roligt kalas som dem sent ska glömma för som jag skrev i tidigare inlägg förhoppningsvis är detta det ända bröllopet jag kommer att ha. Självklart funderar jag på om man hellre ska lägga pengarna på roliga saker i framtiden men eftersom vi har den budgeten vi har så klarar vi oss fortfarane mycket bra i framtiden. Vi övervägde faktikst att åka till Italien och gifta oss på en herrgård, men det blev för dyrt att flyga dit alla gäster + inackordering så Gränsö känns inte så dyrt jämfört med vad vi egentligen skulle vilja ha. Jag hoppas att jag inte låter som någon snobb eller så nu för det är jag verkligen inte och isånafall ber jag om ursäkt, berättar bara hur våra tankar gått runt planeringen  *s* 

    Frågade precis min sambo angående ringar och han vill bara ha en ring. Bra för då kan min vigselring kosta mer, hehe... skoja bara.... Har ni bestämt er för vigselringar? Vilka färger ska ert bröllop gå i? Tema?

  • moonlightgirl

    Ok, jag ska genast ta och kolla på detta. Jag trodde att jag redan fixat så att alla kunde se mina länkar. Återkommer strax. =)

  • dreams come true

    P: Men det är klart att ni ska göra ert drömbröllop med allt vad det innebär om ni har möjligheten! Sådan är den ju långt ifrån för alla! Vi hade haft det om vi sparat lite längre.. men som läget är nu då vi har medelinkomster (just nu är jag dessutom föräldraledig), tre barn, hus, bil och hela faderullan så skulle vi få leva på marginalen alldeles för länge för att få ihop till att lyxa i alla "detaljer" och det känns inte som att det är värt det. Och vill dessutom inte vänta allt för länge heller...

    Så lyxa på du, och fortsätt såklart berätta om allt ni  tänker, vill och gör! Forumet är ju till för att diskutera och dela med sig oavsett vad och hur man väljer! Bara kul att höra om andra, och extrakul om Västerviksbröllop såklart!

    Vi har också bara tänkt att ha en ring, båda  två faktiskt. Förlovade oss som väldigt unga (redan då jag gick gymnasiet) så ringarna är tunna och svåra att matcha. Och då vi varit förlovade så länge så känner jag på sätt och vis att ringen inte har någon jättestor betydelse, vi är lika förlovade ändå, och snart ju gifta! Så ringarna dom åker nog ner i vigselringarna istället.

    Från början hade jag inte tänkt något särskilt färgtema...men efter klänningsprovning så får jag nog ändra mig... Ska ju ha svarta detaljer till så temat blir svart, vitt och så någon mer färg. Den sista tänkte vi ska vara den som är i mina blommor. Och tänkte göra det lite bakvänt och gå till floristen och säga åt dom att göra något fint, visa lite på bilder vad jag kan tänka mig i form och så men att de sedan får ganska så fria händer. Har en känsla av att det kan bli något mycket roligare då. Och med tanke på klänningen vill jag inte ha någon klassisk rosbukett utan något med längd på, något enkelt men färgsprakande... Kanske med några roliga dekorationer i, som fjädrar eller liknande..
    Många idéer..

    Har precis börjat med en klippbok där jag skriver ner allt vi diskuterar och tänker kring, klistrar in bilder på sådant vi kan tänka oss och så. Så man får lite struktur på tankarna...

Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik