• moonlightgirl

    Brudar i närheten av Västervik

    Hej hej.
    Jag och m2b planerar att gifta oss hellst nästa år (2011) om inte det lyckas blir det 2012. Nu till min undran. Är det fler runtomkring Västervik som ska gifta sig någon gång av dessa år? Tänkte att vi kunde ha hjälp av varandra och ge varandra tips och råd osv. Har hört om blivande brudar i stockholms trakten som gjort så här, de har haft stor hjälp och glädje av varandra och blivit riktigt goda vänner under tidens gång.

    Tycker att det skulle vara kul om vi kunde hjälpa varandra med råd och tips och smakråd osv.
    Hör av er om detta stämmer på er.

  • Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik
  • dreams come true

    Vi velar lite i datum...September var det tänkt men lutar mer och mer åt 2 Juli istället. Vi kommer ha en borglig vigsel och satsar nog på att vara utomhus. Hari nte bokat lokal men tänker oss nog Solbergsudde om det är ledigt. mat och dryck spånar vi än så länga bara lite i. SÅ svårt ju! Musik tänker vi nog DJ. Vi blir runt 70 personer. Jag hoppas innerligt att vi klarar oss på en budget på max 40.000:-
    Har som sagt redan inhandlat klänning, den landade på 1600:- om det fortsätter i den prisklassen så kommer vi billigt undan

    Hur tänker ni själva kring ert bröllop?

  • moonlightgirl

     


    dreams come true skrev 2010-08-29 11:42:03 följande:
    Här är klänningen! Den går som brudtärneklänning, den är ivoryvit och kommer ha ett litet släp bakom. Hade aldrig valt klänningen utifrån bilden men när man tar på den så var den bara så underbar!alexiadesigns.com/Bridesmaids/Alexia-Bridesma.../

    Hej
    Är det den gula klänningen som visas när man klickar på länken fast i ivoryvit som du skrev?? Annars vet jag inte vilken klänning du menade.

    Tack snälla för tipset av ställe, då ska jag åka dit och prova klänning.
    Det var verkligen ett bra pris på klänningen, vad kul.

    Åh va bra då ska jag och älsklingen gå till Herberts Guld och Silver och prata med dem.
    Jag kan tänka mig att det inte gör ont att jag har guld att lämna in också. Det skulle ju vara toppen att kunna bocka av det också från listan.   =)

    Själv var jag ner till Kalmar igår och hämtade bröllopsservisen som jag köpte av en tjej där. Jag skickade en vän att köpa champanjeglas uppe i Stockholm av en tjej där. Så nu har jag det avbockat från min lista.   =)

    Det känns så bra när man kan bocka av saker från listan. Ju snabbare vi kan bocka av saker och känner att vi har råd med allt så kan vi boka datum för vårat bröllop.

    Många tycker nog att vi börjar i lite konstig ordning men för oss är det ett sätt att beta av allt innan vi bokar datum och skickar ut inbjudningskorten osv. Det skulle vara så hemskt att bestämma allt och boka allt och skicka ut inbjudningskorten och sen inse att vi inte har råd med allt.

  • dreams come true

    Moonlightgirl: Ja det är den... kika i mitt galleri istället så syns det bättre.
    Den kommer dock se lite annorlunda ut. Kommer vara lite längre och ha ett litet släp och så kommer den vara lite mer utställd med underkjol och så...

    Tycker inte alls ni gör konstigt. Lite så har ju vi gjort också. Jag känner att det blir tajt att få ihop pengar till nästa år, men egentligen så klarar vi nog av det utan några som helst problem. Särskilt när man känner att man som du skriver börjar bocka av lite saker. Och man vet ju på ett ungefär hur man tänkt och hur många människor det blir utan att man har skickat ut inbjudningar.

  • dreams come true

    Om vi har olika datum för vigsel och fest skulle vi ju dessutom kunna låna ut/sälja de saker vi har och på så sätt komma ner i pris... Jag kommer t.ex. absolut INTE ha användning av 30 stycken ljushållare eller 25 lakan (dukar) efter bröllopet...

  • pocahontas76

    Hej "dreams come true" !

    Vi bestämde oss för bröllop i förrgår så har inte hunnit att "tänka" så mycket ännu, hade egentligen tänkt gifta oss 2012 då vi förlovade oss för 1,5 vecka sedan, men nu har vi ändrat oss och vill ha bröllopet redan nästa sommar

    Vi velar också mellan Aug/Sep... jag vill Aug och min sambo vill Sep... får se vem som har starkast vilja

    Jag tycker att all mat och lokalhyra verkar så himla dyrt... känns inte som att man kan komma undan så billigt om man vill slippa göra allt själv, vilket jag inte vill på min bröllopsdag (fast jag måste erkänna att det kommer bli svårt då jag alltid måste ha stenkoll på allt - jag kanske ska omskola mig till bröllopsplanerare *s* ) Har mailat Gränsö och Idö om offert, väntar fortfarande på svar. Har du tips på någon bra festlokal? Man vill ju helst kunna ta med egen sprit för öppen bar + kunna vara där till åtminstone 03.00.


    Ang underhållning lutar det åt ett live-band som ska spela, men vad och vilka vet vi inte ännu. 


    Hur ser din bröllopsklänning ut? Jag har inte en aning om vad jag vill ha så det känns lite extra jobbigt eftersom det finns så stort sortiment.... har inte kollat vigselringar ännu heller....


    Kommer ni göra egna inbjudningar eller beställer ni? Vi tänkte beställa från Calligraphen, fast när jag tänker efter kanske det är roligare att göra själv... fast å andra sidan är det ju skönt att få allt "serverat", hihi...


    Ojoj, mycket att tänka på... huhuuu.... hur ska det gå?!
      

  • moonlightgirl

     


    pocahontas76 skrev 2010-08-30 10:23:05 följande:
    Hej tjejer! Registrerade mig igår och skrev ett inlägg då jag behöver lite tips och ideér ang bröllopsplanering i Västervik. Såg inte denna tråd när jag skrev mitt.... Vilka datum ska ni gifta er och i vilken kyrka? Har ni bokat festlokal, mat & dryck, musik? Hur många blir ni? Har ni någon bröllopsbudget? Många frågor jag vet Ha det bäst!

    Hej hej pocahontas 76
    Vad kul att du också har hittat hit till oss.
    Vi har inte bokat datum ännu utan vi köper saker till vårat bröllop och försöker se till så att vi kan ha råd till allt innan vi bokar allt och skickar inbjudningskort.
    Vi har skrivit upp en lista på folk som vi vill bjuda och vi har kommit upp till 70 st. Men sen vet vi ju inte om alla tackar ja till att komma.
    Vi bor i Loftahammar och vi vill gifta oss i kyrkan här och sen ha festen i byggdegården. Vi kommer att skicka med tips i inbjudan till våra långväga gäster att de kan bo på vandrarhemmet här eller på någon av campingarna här i närheten.
    Vi har inte bestämt en budjet utan köper gärna sakerna lite nu och då så att vi har råd med allt. Vi har fundering på att ha ett band som kan spela de mesta i musik väg men vi har inte bestämt oss ännu. Sen vet vi ju inte hur mycket de vill ha betalt.
    Maten vet vi inte heller ännu men vi ska ringa och prata med lite cateringfolk så att vi kan se vad de har att erbjuda och vad det kostar.

    Oj oj oj, nu måste jag ta och susa iväg till jobbet.
    ha det gott alla så höres vi senare.

  • dreams come true

    Pocahontas:

    Gränsö tar nog 1000:- kuvertet om man ska vara på slottet. Betydligt billigare om man ska vara i stallet, men har för mig om att det är begränsat i tid till typ 02 eller något sådant.
    Om man tänker Idö måste man ju räkna med transport, vilket tyvärr drar iväg ofantligt i summor verkar det som. Men har man budget för det så är det ju absolut jättemysigt!

    Vi funderar som sagt på att ha festen på Solbergsudde. En trevlig lokal, men var länge sedan vi var där så måste nog ta oss en titt först.

    I mitt galleri finns bild på klänningen. Kommer dock vara lite annorlunda i längd och vidd.

    Vi satsar på att göra våra egna inbjudningar då det känns lite mer personligt. Skulle tro att man landar på ungefär samma pris.

  • pocahontas76

    Moonlight: Vi har en budget som vi vill försöka hålla oss till så vi tänkte också göra så som ni gör försöka fixa allt lite vartefetrsom så man ser vart kostnaden kommer att hamna. Det är ju trots allt ett år kvar, men det kommer gå fort


    Dct: Ja, det verkar som att Gränsö kostar en del... jag har aldrig varit i stallet, är det fint där? Står man för allt själv te.x möbler porslin osv då förutom maten, elelr vet du hur det funkar?


    Har varit och käkat på  Idö en gång och tycker det är jätte mysigt där. Har för mig om att vi inte betalade så mkt med båten när vi åkte dit fast det kan ju ha höjts sen vi var där 2008.


    Vilken fin klänning!!! Hoppas jag kommer underfund med vad jag vill ha också inom snar framtid


    Ja, det känns ju lite roligare att göra inbjudningarna själv, men jag vet bara inte när jag ska ha tid att göra det... har ett ganska hektiskt liv... fast det gäller väl att "ta sig tid" att göra det när barnen och sambon gått och lagt sig så man får sitta i fred


    Min kompis hade sin bröllopsfest på Solbergsudde fast det är ca 10 år sedan så jag har ingen aning om hur det ser ut idag. Du får hålla mig uppdaterad!

  • dreams come true

    P: Om man kollar de vanliga turerna så kostar det 70:- enkel resa har jag för mig. Så för vår del som har en inbjudningslista på cirka 70 personer hade det gått på nästan 10 000:- bara för transporten. Men vet att man kan hyra båten också, tror det blir billigare då.
    Vet faktiskt inte hur det funkar med "stallet", tror lokalen är tom från början men det kanske finns på slottet att låna, just bord och sånt. Du får höra med dom! Annars tycker jag nog den lokalen är fin. inte så jättestor dock har jag för mig om.

    På Hannas pysselhörna eller pysselbod eller vad det nu kan heta kan man sitta om man vill pyssla ihop sina inbjudningar. För 50:- får man sitta i tre timmar och då kan man låna av deras grejer, stämplar, skärare och allt vad det kan vara. Jättebra tycker jag, men det är klart då måste man ju anpassa sig efter deras öppettider.

  • pocahontas76

    Dct: Ja, det är klart det blir ju en del om man räknar ihop alltsammans... kanske ska kolla vad det kostar att hyra en båt istället...

    Fick precis svar från Gränsö, slottet tar fr 850:- per kuvert och då ingår allt 3-rätters, vin, öl, kaffe, tårta, avec, bubbel och snittar, serveringspersonal, lokal, möblering, porslin, stallet fr 450:- då ingår 3 rätters supe, lokal, porslin och glas. Dem har inget reducerat logi-pris för bröllopsgäster utan dem betalar ordinarie pris. Vart ska era gäster inackorderas? Vilken sorts mat ska ni bjuda på? Vad kostar er underhållning?

    Usch, vad svårt det är...

    Ska kolla in Hannas pysselhörna!

Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik