• moonlightgirl

    Brudar i närheten av Västervik

    Hej hej.
    Jag och m2b planerar att gifta oss hellst nästa år (2011) om inte det lyckas blir det 2012. Nu till min undran. Är det fler runtomkring Västervik som ska gifta sig någon gång av dessa år? Tänkte att vi kunde ha hjälp av varandra och ge varandra tips och råd osv. Har hört om blivande brudar i stockholms trakten som gjort så här, de har haft stor hjälp och glädje av varandra och blivit riktigt goda vänner under tidens gång.

    Tycker att det skulle vara kul om vi kunde hjälpa varandra med råd och tips och smakråd osv.
    Hör av er om detta stämmer på er.

  • Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik
  • moonlightgirl

    dct: Birgittas godbitar, hon är öppen för egna förslag. Kolla med henne och hon är billig. Jag ska kolla med henne om att låna bestick, assietter till tårtan eftersom jag köpt tallrickar redan som vi ska ha.   =)   Själv så bryr jag mig inte ett dugg om att tallrikar till maten måste vara lika dana som assietterna till tårtan. De kan vara olika för min del.

    Sambon säger att han vet pålitliga ungdomar som vi kan ha till hjälp med att sköta baren, fixa med buffén och disken.

  • moonlightgirl

    Hej Västerviksbrudar. Jag tänkte tipsa om att på söndag 26/9 är det bröllopsmässa i Linköping. Själv ska jag ta med sambon och passa på att åka dit nu när det kommer en mässa på lite närmre ort så att säga. Jag skickar med länken dit. Mässan är mellan 11-16. brollopsmassa.com/index.htm Hur går det annars för er i era planer? Själv så har jag hittat klänning. =) Ska köpa den begagnad av en tjej härifrån bröllopstorget. Ska föra över pengarna idag så skickar hon den sedan direkt. =) Hoppas att det går i lås och att hon inte är en sådan som luras. Men det kändes bra när jag pratade med henne. =) Jag har varit till Anderssons guld och pratat med dem där och de kan garantera när dom gör ringen själva att det blir min mammas ring som de gjort om. De ska göra om den till en likadan ring som jag redan har (förlovningsringen menar jag) och sedan ska de sätta i diamanter och safirer, jag vill ha varannan blå och varannan vit. De gör det till ett mycket billigare pris än vad Herrbertsguld gör. Och ändå sa de på Anderssons att det blir lite dyrare när vi gör den själva mot om schallins gör den. =) Nöjd och glad blev jag när jag får ringen jag vill ha för 6000 kr (hon tog i lite i överkant för säkerhetsskull) än att inte få mammas ring omgjord utan bara sälja guldet och betala något på 9000 kr för min ring. Sen sa de på Anderssons att sambons ring inte skulle bli alls lika "dyr" som min. Vi ska dit på torsdag och prata mer med dem. Nu känns det bra igen och som att vi är på banan igen.

  • dreams come true

    Här känns det som att vi mest fastnat... diskuterar fram och tillbaka om olika lösningar. Att få tag på en lokal verkar näst intill omöjlig. Just nu lutar det åt att hyra stallet på Gränsö. Dock så sprängs budgeten inte med en några centimeter utan snarare explosionsartat ett par kilometer. 425:-/pp tar dom, då ingår tre-rätters middag och lokalen. Egentligen är det inte så farligt, men med 70 gäster så drar det iväg, rätt ordentligt. Men det är absolut det bästa alternativet. För det första så kan vi ha allt på samma ställe, vi kan först fotas någonstans i de vackra omgivningarna, sedan ha vigseln där, middag med fest och sedan bröllopsnatten (som förhoppningsvis blir två nätter). Dessutom skulle nog jag (som är kontrollfreak) kunna släppa och slappna av under dagen och på så sätt få väldigt mycket trevligare när jag vet att någon annan fixar med maten.
    har varit och tittat på ringar idag också, inte helt lätt. Har på ett ungefär bestämt mig, men inte helt fullt. Mannen har däremot bestämt sig till 100%.
    Gränsö hade bara 2 datum kvar i augusti, så det är snabba ryck som gäller om vi vill ha lokalen...ni får jättegärna hjälpa mig att argumentera för/emot...

  • MartinaRickard

    Vore skoj och veta NÄR ni andra planerar att gifta er=)


    Vi gifter oss den 9/7!!!


    Här har det avstannat lite i planeringen dock, har haft lite andra tråkigheter att tänka på, lokalen är fortfarnde inte bokad, vi tvekar som tusan, och det känns inte bra att stallet var uppbokat just denna dag. Tycker inte det finns så mycket "fina" och utrustade lokaler i västervik, Notholmen finns ju, men då jag varit gift tidigare så hade vi våran fest där så det är inget alternativ. Funderar på att ringa Två möjligheter och se vad dem har att erbjuda. Har ju marsbäcken men det är ett stort frågetecken som vi väntar på att få svar om.  Sen har vi pratat lite mat här hemma, Antingen Janes matkällare eller Svensk Vildsvinsgrill=) Förmodligen bär det av till Tunisien på smekmånad iaf=)

  • dreams come true

    Martina och Rickard:
    xcVi avvaktar med datumtills vi hittat lokal. Det verkar ju vara det svåraste. Men planerar iaf runt nästasommar då vi gifter oss borgligt och tänker oss en utomhusvigsel. Kan ni inte tänka er att byta datum då? om ni väldigt gärna vill vara i Stallet menar jag... Är inte Två möjligheter till salu? Kan ju vara lite trixigt då... För vår del har dom nog alldeles för dyr mat, vet iaf att det har varit väldigt dyrt förr...
    Hur är Notholmens lokal? Är den stor? Fin? Utrustadd?
    Vad är det för lokal i Marsbäcken?
    Vi tvekar också kring maten... allt från att göra en buffé där vi gör det mesta själva till en caterad buffé till Gränsö med mat för 30 000. Så ja, det skiljer sig en hel del i våra tankar...
    Tunisien låter skönt... Våra tankar går runt 1 veckas spa-resa med en massa behandlingar, mat och vila...

  • MartinaRickard

    Näe det datumet betyder mycket för oss, det är våran förlovningsdag och vi träffades för 9 år sen för första gången så det ligge rlite bakom datunet tyvärr. Jo det är det men dem har mer en bara den restaurangen, dem har ju en i Gunnebo vid bruket somd em tydligen har renoverat fint.


    Notholmen, är ganska så stor, rymmer iaf minst 70 pers vid dukade bord, allt finns, bestick, tallrikar, glas för olika ändamål, diskamskin och kylar, inte alls dyrt, 3000 för en hel helg. Haha ja det är inte lätt att komma frm till vad man ska göra, ibland önskar man att man hade obegränsat med pengar, men har man vänner runt omkring sig som kan hjälpa till, eller familj för den delen, så kanske man kan få ned kostnaden på en del saker. HAr en arbteskompis som ska göra bröllopstårtan åt en vän tex=)


    Mmm helt otroligt =) men det låter ju osså helt underbart=) skämma bort sig redigt ordentligt

  • MartinaRickard

    Glömde ju säga att Marsbäcken har ju dels en stor lokal i huvudbyggnaden, men den är ganska så tråkig, och så finns den en inredd loge, som i är väldigt intresserade utav, men en MC klubb ligger under och vi vill garantera oss att dem inte ska ha fest just den dagen=) Annars så blir det den i sånna fall=)

  • dreams come true

    Okej....det låter ju bra... är det Marsbäckens vandrarhem man pratar med då?
    Fick lite tips nu i alla fall så man kan fortsätta letandet!
    Just nu känns det ganska uppgivet och jag skulle nog helst åka utomlands och gifta mig, men det är inte riktigt vad min blivande vill.
    Notholmen lät ju bra, är lokalen färsch då?
    Vad har ni för alternativ för till mat?

  • MartinaRickard

    Japp det är det, men vi kommer bara ha hyra logen och köket för 3000 för en helg, så det var ju "billigt" det med=)


    Mmm det ville jag med i början, då jag har varit gift en gång tidigare, känndes det roligare och bättre att göra det på det sättet, men min blivande som aldrig varit gift ville ha allt som tillkommer, och hans familj hade blivit ledsna om vi gift oss utan dem.


    Jodå när vi var där så var den fräch, det tråkiga var att (och det glömde dem berätta) att båtgästerna hade tillgång till toaletterna inne i lokalen, och jag vart lite arg och upprörd när dem kom in flera okända männiksor för att låna toaletten mitt under en bröllopsfest, vi klagade på det, och den var en toalettgäst som till och med bröjade bråka med mig för att jag ifrågasatte vad hon gjorde där inne, så vi fick avdrag på priset=) Vet inte hur det är idag, men det skulle ske en ändring på den punkten sa den som hyrde ut åt oss.


    Vi är ju lite sugna på att ha någon sorts av buffé, kallskuret och lite smått o gott, lite små plock av olika slag, eller en vildsvins meny, med då kött och diverse tillbehör helgrillat.se/default.asp är deras hemsida=)

  • pocahontas76

    Hej tjejer!

    Nu är jag tillbaka från Mauritius och här igen

    Vi har bokat in stallet på Gränsö, vilket känns som ett bra alternativ för oss. Vi kommer bli ca 85-90pers och räknar med ca 8-9 personer som serverar och tar hand om köket. Kommer att ha öppen bar för våra gäster med bartender, håller på att kolla runt lite på underhållning vill gärna ha ett liveband, har dock inte bestämt oss för om vi ska köra tre-rätters eller buffe.

    Jag har inte kollat vigselring ännu däremot har jag sett en jätte fin bröllopsklänning som jag ska låta sy upp.

    Har skickat efter inbjudningskort, vigselprogram, festpprogram och servetter som total gick på ca 8000:-, sved lite då jag vet att jag kunde gjort allt precis lika bra. Men samtidigt skönt att få allt gjort och klart snabbt.

    Tja, det är väl så långt vi har kommit just nu... mycket kvar att fixa dock, men å andra sidan är det ju ett tag kvar också

Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik