• moonlightgirl

    Brudar i närheten av Västervik

    Hej hej.
    Jag och m2b planerar att gifta oss hellst nästa år (2011) om inte det lyckas blir det 2012. Nu till min undran. Är det fler runtomkring Västervik som ska gifta sig någon gång av dessa år? Tänkte att vi kunde ha hjälp av varandra och ge varandra tips och råd osv. Har hört om blivande brudar i stockholms trakten som gjort så här, de har haft stor hjälp och glädje av varandra och blivit riktigt goda vänner under tidens gång.

    Tycker att det skulle vara kul om vi kunde hjälpa varandra med råd och tips och smakråd osv.
    Hör av er om detta stämmer på er.

  • Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik
  • moonlightgirl

    Hej hej tjejer


    Jag är helt lyrisk, var på bröllopamässa i helgen och det var så kul. De hade visning på bröllopskläder i olika teman. Sen fick man ju även gå runt och prata med florister, fotografer, sminkörer,frisörer, guldsmeder, festklädsbutiker mm. Det kan jag verkligen rekomendera alla att gå på. Min sambo tyckte också att det var kul och vi vill gå på fler mässor. =)


     


    dct: ja jag ska kolla när jag kan så hör jag av mig. Som sagt det skulle vara kul o sitta och knåpa och prata lite o utbyta ideér.

  • Lúz de mi vida
    moonlightgirl skrev 2010-09-27 20:18:01 följande:
    Hej hej tjejer Jag är helt lyrisk, var på bröllopamässa i helgen och det var så kul. De hade visning på bröllopskläder i olika teman. Sen fick man ju även gå runt och prata med florister, fotografer, sminkörer,frisörer, guldsmeder, festklädsbutiker mm. Det kan jag verkligen rekomendera alla att gå på. Min sambo tyckte också att det var kul och vi vill gå på fler mässor. =)   dct: ja jag ska kolla när jag kan så hör jag av mig. Som sagt det skulle vara kul o sitta och knåpa och prata lite o utbyta ideér.
    I Linköping? När jag letat efter mässor så verkar de flesta har varit i början på året. Vet ni någon mer nu i höst? Vore kul att gå på åtminstone en innan all planering sätter igång.
  • moonlightgirl

    Lúz de mi vida: Det var någon på mässan i helgen som sa att det skulle vara en mässa i slutet av oktober, jag tyckte att de sa i Norrköping men det kan ju även bli i Linköping. Men om vi hjälps åt att hålla ögon och öronen öppna så kan vi tala om här när det blir.   =)
    Både jag och min m2b vill gå på bröllopsmässa igen.   =)

  • pocahontas76

    Dct: Resan var jätte bra! Var inte så sugen på att åka hem till den kommande hösten/vintern Ang Gränsö så sa dem att man själv kunde bestämma om man ville ha 3-rätters eller buffe, huvudsaken är att det är dem som gör maten antar jag. Vi har fortfarande inte bestämt om vi ska kära 3-rätters eller buffe... Vi var på bröllop i helgen som var jätte fint. Man får ju tips på både hur man vill att det ska vara och tvärtom. Mycket som ska klicka. Har varit och pratat med dem som ska sy upp min bröllopsklänning och det kommer att kosta 14.000:- Tycker att det är ganska mycket för en klänning som man endast kommer att använda en gång så jag vet inte hur jag ska göra nu.... tips??? Sedan har jag varit helt uppslukad i att kolla bröllopsresor på senaste tiden. Vi vill ju gärna åka till Bora Bora, men har nu bärjat fundera på Maldiverna istället. Problemet är bara att vi gifter oss i Augusti och vill gärna åka på bröllopsresa direkt efter... men då är det risk för regn på Maldiverna. Bästa tiden är att åka Jan-Apr... så länge vill vi inte vänta... Funderar lite på att ta en vecka till Italien direkt efter bröllopet och sedan ta Maldiverna året därpå när det är säsong.... vad tycker ni?

  • dreams come true

    P: om ni har pengar, ork och lust till det tycker jag att Italien/Maldiverna låter som en alldeles ypperlig idé!
    Angående klänningen har jag inte så mycket  tips. 14 000:- är väldigt mycket pengar. Är du villig att kompromissa? Om inte, och ni har möjligheten att köpa den, så skulle jag nog köra på den. Om du kan tänka dig att tänka om lite så hade nog jag gjort det... Hitta en liknande färdigsydd? Har du kollat klänningar något i butik? Vem vet, du kanske hittar en där! Sedan finns ju Kina alternativet, men min erfarenhet säger att det är lite "vågat" att beställa och att det inte alls är samma kvalitet.

    Idag har jag pysslat med inbudningskorten, så nu är det bara att montera ihop dom!
    Tänkte faktiskt så småningom även börja med festhäftena också. Även att det är tidigt och man inte vet hur många som kommer. Jag gör hellre några för mycket och får det färdigt nu när jag ändå är ledig än att vänta tills vi fått svar på OSA och behöva sitta med det i sommar. Tänker ju att jag bara gör själva "pärmarna" just nu. Innehållet tar vi senare...

  • moonlightgirl

    Hej hej tjejer.

    P: Jag håller med dct att 14000 kr är mycket pengar. Jag skickar med en länk till några som syr upp klänningar. Du kan kontakta dem och prata med dem om hur du vill ha det och kolla pris med dem. Du kan visa dem bilder på vilken märkesklänning du vill och de syr upp dem. Det som är bra med detta gäng är att de håller till i Partille utanför Göteborg. Dit kan man ju även åka en sväng om det skulle vara så.
    http://www.dressmeup.se/klassiska/
    Förutom dem kan du ju göra som dct sa. Det finns flera butiker i Linköping som är värda att besöka. Jag kan rekomendera Bröllopshuset (mycket trevlig och tillmötesgående personal), Partyworld på torgatan i Linköping. Hon från partyworld var med på bröllopsmässan i helgen. Hon läste av mig direkt och sa vad hon tycker att jag skulle passa i och det är sådan klänning jag drömmer om. Det finns fler ställen också men Festyran kan jag inte rekomendera för jag tycker att hon var lite otrevlig och vräkte ur sig att ja nu har vi ingen klänning hemma till dig, du har ju stor storlek. Öööö ja du det vet jag nog, det kommer knappast som en chock. Men tycker att hon kunde ha sagt det på ett trevligare sätt att de inte har så många klänningar hemma just nu för att de haft rea.
    http://gulasidorna.eniro.se/hitta:brudklänningar/linköping

    kolla runt här och jag kan rekomendera dig att åka till flera av dessa butikerna. När ska ni gifta er? Vet att både festyran och Bröllopsbutiken väntar hem massa nya klänningar men de kommer inte förrens i November tror jag att det var. Men du kan ju ringa runt till dem innan du åker dit så får du höra.

    Angående resan så får jag säga som dct, har ni råd så låter ju Italien först och Maldiverna sen som en väldigt mysig och härlig idé.

    Dct: Jag har fundering på att åka in till Hannas på måndag förmiddag och sitta där och pyssla med kort. Jag börjar jobba kl 12 så jag måste åka kvart över 11 för att hinna till jobbet i tid. Men hon har ju öppet från kl 8. Så om du har tid och har lust att ses och pyssla kort kan du väl höra av dig??

  • dreams come true

    M: Hmm...Måndagar har hon själv sagt att hon inte rekommenderar att man sitter där eftersom att hon har kurser och så då. Men tror inte hon kommit igång med allt ännu. Just denna måndag blir det lite tajt om tid. Ska åka och kolla lokalen vid halv nio, och sen blir det ju inte mycket tid kvar då.
    Men jättegärna en annan dag!

  • pocahontas76

    Tack för era tips tjejer! Jag ska defenitivt kolla upp dina förslag Moonlight, hoppas att det blir lite billigare än 14 papp iaf Vi gifter oss i Augusti nästa sommar.

    Hur långt har ni annars kommit i era planeringar? Jag känner att jag fastnat lite och vet inte vad jag ska ta tag i.


    Det som är gjort:


    -Inbjudningskort


    -Fest/Vigsel program


    -Lokal/Kyrka bokad


    Jag har gjort en låååång lista på saker som ska göras men vet inte vad jag ska börja med.

  • moonlightgirl

    dct: Har hon kurser redan på morgonen?? Ok, kan förstå att det blir tajt med tid för din del då. Hur har du det på tisdag då? Jag börjar kl 12.30 då så det räcker om jag åker 11.40 den dagen.

    P: Jag har inte gjort ett enda inbjudningskort ännu men har tänkt att börja med det nästa vecka. Vi har bestämt oss för vilka ringar vi ska ha och har lämnat in guld till guldsmeden och de ska ringa och säga vad det kommer att gå på. Vi har börjat kolla kläder lite mer nu.
    Vi har bestämt mat och meny men inte bokat det ännu.
    Vi har bestämt oss för kyrka och lokal men inte bokat ännu.
    kanske något mer men som jag missat nu.

  • dreams come true

    Här har vi bokat lokal, (och kock) köpt klänning, kostym, inbjudningarna är halvfärdiga. Hmm...sen vet jag inte om vi gjort så mycket mer. Har dittat och duttat lite på många ställen, kollat lite på ringar, funderat kring mat, filosoferat kring brudbukett osv.

    M: Det skulle kanske kunna funka. Sambon jobbar natt så har lillplutten hemma. De andra två är på dagis/skola. Så antingen tar jag i så fall med honom eller så ser jag om jag kan flörta till mig en barnvakt en stund. Öppnar hon vid 8 då också?
    Har ju inte så jättemycket kvar att göra på inbjudningarna men om inte annat kan jag ju börja skissa på ett festhäfte..

Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik