• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • Parnassia

    EA - Åh vad roligt! Vi ser fram emot den utförligare rapporten!


     


    Lappis - trist med förkylning, men välkommen hem! Var resan bra!? Eller har du redan rapporterat om det? *vimsig* Vill du förresten dela med dig av ditt fondantrecept igen? Jag har missat att spara det tidigare.

  • Lapinette

    Parnassia - resan har varit bra men det blir mycket far, fläng, ät och drick när man är där för att träffa släkten. Släktmiddag och 80-års kalas på lördag kvällen, familjelunch på söndagen (samma personer som på lördagkvällen igen), sen till en gammal skolkamrat till maken som precis fått sitt tredje barn. Jag stupade i säng kl 21.00 i lördags (det var då jag fick min förkylning).

  • muggles

    Porchez: du kan också göra kokt torsk (fisk är väldigt lätt att koka i micron - tips!) med rödvinssås och knaprigt stekt bacon/fläsktärningar. Även stekta kantareller är en höjdare. Finns så mkt gott med fisk! Vi gjorde torsk med potatismos gjort på potatis och palsternacka (blir en söt brytning som är väldigt god) och sås grundat på en egen räkfond. Himmelskt! El vaddå "vi" - maken såklart. Förra gången vi åt räkor kokade han sin egen fond (var tydligen superlätt) och så frös han inte hälften som inte gick åt den gången.

  • muggles

    ---frös han in hälften ---- ska det vara

  • Lapinette

    Parnassia - här kommer recpetet från boken Kombinera mat och Vin.

    4 personer (men jag brukar ta hälften för fyra)
    200 g smör
    200 g mörk choklad av hög kvalitet t ex Valhrona (jag brukar använda Lindt)
    4 ägg
    2 dl strösocker
    2 tsk konjak
    florsocker till garnering

    Sätt ugnen på 250 grader men endast på övervärme. Smält smör och choklad i vattenbad eller micro. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt. Blanda ner konjak, smör och choklad. Fyll 4 portionsformar. Ställ formarna på en kyld bakplåt och grädda i 5-8 minuter. Chokladdesserten ska få yta men fortfarande var lös inuti. Sikta över lite florsocker och servera med lättvispad grädde eller glass. (jag brukar ha hallon i grädden).

  • Lapinette

    Det var länge sen jag gjorde fondanten ... mmm.. får nog bli på nästa middag vi har här hemma näst, nästa helg.

  • passionsblomman

    Nu har jag suttit (eller vankat runt) och pratat med CvL en lång stund. De ÄR så himla trevliga och gulliga där!
    Jag frågade om Menopur vs Puregon, Lång vs kort metod och vad det är för resultat de kollar på när de drar slutsatser.

    Det är deras egna resultat på behandlade de studerat, och jag kan sammanfatta informationen med "Det är individuella bedömningar för var och en"

    Tackar.

  • Lapinette

    pb - ja, tyvärr är det ju så. Alla reagerar olika på hormonerna etc men jag tror att det är bra att byta till en annan behandling om den man använder inte verkar funka. Jag körde två långa + gonal-f och bad sedan om att få ändra till korta (fortsatte dock med gonal-f eftersom det gett mig bra ägg).

  • muggles

    Oupsie: ah du behöver inte skriva mer än så, jag förstår att du vill vara lite diskret.


    Lappis: undrar varför äggen blir av bättre kvalitet när man kör korta (el vad de nu påstod). Äggen borde ju vara av den kvalitet de är redan från början och det enda som påverkar är väl vilka ägg man får fram, dvs vilka som "kläcks". Och har man då tur så är det de med bra kvalutta? Nä jag har nog inte förstått den här processen fullt ut trots att jag gått igenom den...

Svar på tråden Livets toppar och dalar