• fru AM

    Summan av kardemumman - livets väsentligheter

    Efter tre år är det i alla fall ett som är säkert ? virtuell vänskap är givande! I den här tråden har vi gråtit och skrattat med varandra sedan 2006.

    Ursprungsämnet är BARN ? att få och inte få barn, att vänta barn och att vänta på ett plus som inte kommer, att ha barn och att inte ha barn. Fast ofta är det helt andra ämnen som avhandlas: mat (bakverk), bostäder, inredning, shoppingtips ? Samt givetvis Boris Beckers intimfrisyr.

    Vi har fredagsparty, irl-trådbruncher och spontana trådluncher ? och framför allt väldigt hemtrevligt om man kan säga så om ett internetforum.

    Legendariska uttryck har även myntats här: såsom t ex ?knulltrumpeter ?(eller var det ?krull-??), ?pappersmuffning? och ?svårmor? ? Och fler lär det bli.

    Även om många av oss har varit i tråden länge är vi alltid nyfikna på nya deltagare. När ni känner er redo är det bara att kliva ut smygläsargarderoben och presentera er med: skonummer, favoritchoklad, vart ni bor i landet ungefär. Är ni aktiva i barnalstringskarusellen så lär ni även få frågan hur länge ni hållit på.

    Nu kör vi vidare!

    Förra tråden är här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3497660.html

  • Svar på tråden Summan av kardemumman - livets väsentligheter
  • Liten med Mindre

    BS - som jag känner just nu skulle det faktiskt vara lättare att bjuda hem folk om vi hade hus än i lägenheten. Eller i alla fall familjer med barn. Bara vuxna går ju fint. Nu finns ju inte så mycket plats för barn att leka eller somna på, och det blir så lätt rörigt/stökigt/bullrigt när det ska springas o lekas. Med resultat att vi sällan har kompisar med barn hemma. Och sällan går bort...

    Eller så skyller jag bara på brist på hus för det verkar enkelt?

  • passionsblomman

    Själv är jag så himla sentimental och skulle aldrig kunna låta bli att låta sonen ställa fram sina fiiiiina julpyssel från skolan hemma tillexempel. När kollegor säger att de ju inte passar in (alltså deras egna barns pyssel) så blir jag helt sorgsen för barnens skull.

    Och min farmors Karl Johanmöbel som nu står hos oss, är fin till hälften eller så för att den var hennes och jag önskar att hon kunde komma till vårt hus och se hur bra den passar där den står...
    Och när jag rensar i mina rabatter (alldeles för sällan) så kan jag nästan småprata med mormor, so älskade allt som blommade.

  • Lapinette

    Liten - vi gillar att ha kompisar hemma på middag, speciellt nu när det börjar bli mörkt, grått och trist. Brukar fundera ut vilka vi ska bjuda över och sen hittar jag på en meny och maken får springa iväg och köpa vin. Tycker det är kul, trevligt och enkelt sätt att träffas på. Speciellt för de kompisar som har barn och inte lika lätt tar sig ut som förr. MEN då har vi inga egna barn förstås. Så jag vet ju inte hur det kommer att kännas sen.

  • Lapinette

    pb - jag är jäkligt osentimental. Kan slänga det mesta! Min mamma tycker jag är hård ... hon är som en ekorre och sparar på allt.

  • passionsblomman

    Jamen EXAKT!!!

    Det är så jag menar!


    Oupsie skrev 2009-10-27 14:34:20 följande:
    Håller med. Kom att tänka på en inredningstidning som jag prenumererade på ett tag. Hemmen som visades i tidningen såg i princip allihop likadana ut. Två saker som fanns i nästan varje hem var två pilasterhyllor vid sidan om sängen istället för sängbord och ovanför köksbordet hängde en PH-lampa. Det var liksom aldrig någon variation och de som bodde i hemmen tyckte att det var så roligt att "ha lite originella saker och inte bara ikea-möbler" . Det jag reagerade på var alltså att alla hem såg så lika ut, inte att de hade just pilasterhyllor eller PH-lampor .
  • gosnosen

    Lappis - vi åker iväg i mitten/slutet av november. Ser fram emot det jättemycket! Och det är bra med lite distraktion...

  • Lapinette

    Visst är det bra med distraktion även om det inte funkar mer än i korta stunder. Har ju själv försökt med teaterbesök, Yasuragi, mycket arbete och allt möjligt för att låta bli att tänka men tankarna smyger sig in på nätterna, när man sitter på bussen och varje gång man slappnar av lite.

  • Oupsie

    Kommer den här tråden att hålla fram till den 27 januari? Eller hur räknas tre månader?

    Om tråden ska komma upp i över 10 000 inlägg så ska det alltså skrivas 108-110 inlägg om dagen .

  • Liten med Mindre

    Lappis - med barn tycker jag det är lättare att bjuda hem än bli bortbjuden. I alla fall kvällstid. Ändå blir det inte jätteofta.

    Men sen vill vi ju gärna bli bortbjudna tillbaka ibland, men det kanske är så att vi är lite "svårbjudna" som ju har småbarn och folk inte vet om de ska ställa krav på barnvakt eller ordna lunch istället, eller om vi kommer med småfolk och nattar på plats. Ungefär som jag resonerar...

  • Oupsie

    Gosnosen, ska ni till Malaysia? Det låter som en skön semester!

Svar på tråden Summan av kardemumman - livets väsentligheter