• fru AM

    Summan av kardemumman - livets väsentligheter

    Efter tre år är det i alla fall ett som är säkert ? virtuell vänskap är givande! I den här tråden har vi gråtit och skrattat med varandra sedan 2006.

    Ursprungsämnet är BARN ? att få och inte få barn, att vänta barn och att vänta på ett plus som inte kommer, att ha barn och att inte ha barn. Fast ofta är det helt andra ämnen som avhandlas: mat (bakverk), bostäder, inredning, shoppingtips ? Samt givetvis Boris Beckers intimfrisyr.

    Vi har fredagsparty, irl-trådbruncher och spontana trådluncher ? och framför allt väldigt hemtrevligt om man kan säga så om ett internetforum.

    Legendariska uttryck har även myntats här: såsom t ex ?knulltrumpeter ?(eller var det ?krull-??), ?pappersmuffning? och ?svårmor? ? Och fler lär det bli.

    Även om många av oss har varit i tråden länge är vi alltid nyfikna på nya deltagare. När ni känner er redo är det bara att kliva ut smygläsargarderoben och presentera er med: skonummer, favoritchoklad, vart ni bor i landet ungefär. Är ni aktiva i barnalstringskarusellen så lär ni även få frågan hur länge ni hållit på.

    Nu kör vi vidare!

    Förra tråden är här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3497660.html

  • Svar på tråden Summan av kardemumman - livets väsentligheter
  • Mrs  B

    Nenne
    Inboxar dig alldeles snart!

    BS
    Japp, här finns möss tyvärr....
    En är fast i fällan och slängd i soptunnan och en är fortfarande lös. Max tycker vi ska skaffa en katt som kan jaga mössen men får gång på gång förklara min allergi och att det inte går.
    Nu har vi istället fällor överallt och hoppas att den ska fastna.
    BLÄ!!!!

    PB
    Här lever inga blommor inomhus. Jag tar död på allt och maken som egentligen har gröna fingrar hinner inte.
    Vill du bli vår florist????

  • passionsblomman

    Själv planerar jag att både skaffa fina krukväxter-nu när jag har en massa fönster oMED fönsterbrädor.
    OCH bjuda hem folk på middag, de får stanna hela helgen!

    Lappis, kan inte du-och andra här i tråden, säga några riktiga favoritviner och vad de passar till för mat. Jag måste köpa iallafall NÅNTING till vår vinkällare! Jag kan inte ett skit egentligen. Några jag själv tycker om so far är Condé de Valdemar, Faustino, Marquez de Arienzo och hoppsan det är visst Rioja-vin alltihop...

    Jag glömmer jämt bort namnen när jag ska komma ihåg andra goda

  • Lapinette

    Liten - våra kompisar som har haft små barn (under 2 år) har gladeligen kommit till oss på middag och då låtit den lilla somna i vår gästsäng. Det har funkat jättebra! Fast nu senast blev det som du skrev. När jag bjöd över så blev vi istället bjudna då det var enklare. Jag tycker att man kan ju alltid fråga och tjata på vännerna som har barn. De får sedan säga till om de omöjligt kan eller hellre vill ha en lunch.

  • Lapinette

    Våra husviner är: Penfolds Kalimna Bin 28 nr 16320 och Sancerre Les Belles Dames nr 2245. Vår vän som inte hänger på BT längre (du vet vem jag menar) sa alltid att Vila Santa är super att ha en kartong av i källaren nr 12507. Ett bra vin som kan drickas nu men som med fördel kan ligga några år. Det vinet är faktiskt billigare på Systembolaget än i Portugal.

  • passionsblomman

    Kopierat och sparat!

    Tack!

    Oj, nu ruttnade visst min son på att vänta. Jag har lovat att kolla film med honom...

    *masar mig iväg till soffan*


    Lapinette skrev 2009-10-27 14:56:03 följande:
    Våra husviner är: Penfolds Kalimna Bin 28 nr 16320 och Sancerre Les Belles Dames nr 2245. Vår vän som inte hänger på BT längre (du vet vem jag menar) sa alltid att Vila Santa är super att ha en kartong av i källaren nr 12507. Ett bra vin som kan drickas nu men som med fördel kan ligga några år. Det vinet är faktiskt billigare på Systembolaget än i Portugal.
  • Lapinette

    Ahhh glömde maten till Shirazen (Penfolds). Det passar bra till kött, kyckling, lagrad ost. Gärna mat med fyllig och kraftig smak men rätterna får inte vara heta. Kombineras med exempelvis rostade rotfrukter, lök och vitlök samt en fyllig rödvinssås eller sås på balsamvinäger, honung och olivolja kommer en flaska syrah/shiraz till sin rätt.

    Till Sancerren serverar jag gärna varm getost med pinjenötter och honung på en sallad med ruccola, rödlök och coctailtomater. Varmrätt - lax i någon form.

  • passionsblomman

    Åh shit varför frågade jag om det där...nu blev jag ju jättehungrig!

    Tusen tack! alla liknande tips mottages tacksamt och sparas in i mitt "våra husviner-dokument"

    *går och tittar på film*

  • Liten med Mindre

    PB - hugg någon lämplig person på systembolaget och säg att du behöver hjälp att fylla en vinkällare med lagom dyra men goda viner för nu och lagring. De blir säkert lyckliga för ett sånt projekt istället för de vanliga frågorna.

  • Oupsie

    Ett par viner som jag gillar:

    Allesverloren, Tinta Barocca, 114 kr.
    Till något gott kött och potatisgratäng eller något liknande.

    Château Pech-Latt, 93 kr.
    Fransk köttgryta. Druvorna är ekologiskt odlade.

  • BrudSommar2006

    Mrs B, har ni någon aning om hur mössen kommit in, har ni hittat någon springa någonstans? Annars finns väl risken att fler kommer in antar jag? Hoppas att ni får tag på mus nr två snarast i alla fall.

    Liten, vi tycker också att det är lättare att ha folk hemma så att Iris kan läggas i sin säng för annars blir det jättebesvärligt att väcka henne och släpa med henne hem jätteledsen och hysteriskt skrikande av trötthet. Inte somnar hon om så lätt när vi väl är hemma sedan heller. Å andra sidan är jag så trött redan klockan åtta numera så vi har aldrig folk hemma heller för när Iris väl har somnat så är det dusch och läggdags som gäller för min del. Urtråkigt!

    Inte blir det lunch annat än hemma heller för Iris sover ju fortfarande direkt efter lunch. Lunch halv tolv, sovdags för Iris kvart över tolv. Och eftermiddagsfika hinns knappt med för ibland vaknar hon inte förrän framåt halv tre och då hinner man ju inte vara hemma hos någon mer än en timme innan det är dags att åka hem igen och laga middag!

    Jaja, det dröjer nog inte länge innan hon slutar sova middag så blir det problemet genast mindre. Fast då har vi ju en liten till förstås...

    Gud var Novalucol är gott förresten!!!

Svar på tråden Summan av kardemumman - livets väsentligheter