• fru AM

    Summan av kardemumman - livets väsentligheter

    Efter tre år är det i alla fall ett som är säkert ? virtuell vänskap är givande! I den här tråden har vi gråtit och skrattat med varandra sedan 2006.

    Ursprungsämnet är BARN ? att få och inte få barn, att vänta barn och att vänta på ett plus som inte kommer, att ha barn och att inte ha barn. Fast ofta är det helt andra ämnen som avhandlas: mat (bakverk), bostäder, inredning, shoppingtips ? Samt givetvis Boris Beckers intimfrisyr.

    Vi har fredagsparty, irl-trådbruncher och spontana trådluncher ? och framför allt väldigt hemtrevligt om man kan säga så om ett internetforum.

    Legendariska uttryck har även myntats här: såsom t ex ?knulltrumpeter ?(eller var det ?krull-??), ?pappersmuffning? och ?svårmor? ? Och fler lär det bli.

    Även om många av oss har varit i tråden länge är vi alltid nyfikna på nya deltagare. När ni känner er redo är det bara att kliva ut smygläsargarderoben och presentera er med: skonummer, favoritchoklad, vart ni bor i landet ungefär. Är ni aktiva i barnalstringskarusellen så lär ni även få frågan hur länge ni hållit på.

    Nu kör vi vidare!

    Förra tråden är här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3497660.html

  • Svar på tråden Summan av kardemumman - livets väsentligheter
  • Oupsie

    AM, fin brudbukett .

    Originell eller inte, att saker och ting blir poppis betyder ju bara att det finns många som tycker att det är fint/snyggt. Det är väl inget konstigt med det egentligen. Om jag verkligen gillade en sak skulle jag inte låta bli att använde det bara för att "alla andra" också gör det. Oavsett om det är namn eller kläder eller vad det nu kan vara.

  • Liten med Mindre

    PB - det kanske inte finns fula blommor, men vad gäller krukväxter så finns i alla fall misskötta eller oskötta. Mina föräldrar har massor med krukväxter, och visst är de fina ibland, men hon sparar växter bara för att de lever, inte för att de är snygga. När de passerat sin höjdpunkt tycker jag de endera kan kasseras eller föryngras, inte bara stå och bli kala och rangliga.

    Själv kan jag bli lite besserwissrig när jag är hos folk som visserligen har blommande orkidéer, men dessa stackare håller på att trilla ur krukorna eller har fullt med vissna rötter och gamla stänglar runt omkring.

    Och om inte maken tyckte att jag tar död på alla "hans" gamla blommor, så finns några hemma som skulle åka ut. Tyvärr har jag inte lika stor tur med nyinköpen. Orkidéer, paradisträd och st paula verkar vara de enda som överlever. Och trottjänaren fikusen.

  • Oupsie

    Hemma hos oss är det inte många blommor som överlever, förutom paradisträden. De är verkligen tåliga. Fast de ser nog lite ovårdade ut för när vi inte ser så är hunden där och tuggar på bladen. Jäkla hund

  • Lapinette

    AM - ska inte kissa på dig ... för just nu är jag inte så trevlig i de regionerna just nu. ´

    Själv har jag ingen som helst susning om hur man känner när man är gravid förutom att den gången jag hade det där förbenade plusset i 3 månader så var jag trött, ledsen och hade jävligt ont. Så tyvärr är mina pluserfarenheter bara förknippade med värk och pina.

  • passionsblomman

    AM, din brudbukett är jättefin. Och jag menar verkligen inte att allt ska vara originellt.
    Det jag tycker är fånigt är när vissa verkligen ser som ett egenvärde att vara så himla originella och så är de i själva verkat precis likadana som alla andra i en viss period. Jag menar, kolla de acxelbandslösa "enkla" klänningarna. Inte FASEN är de ett utslag av var och ens brud och hennes högst personliga smak. Lika lite som volangerna på klänningarna på 80-talet.

    Det blir så pretto att tro att man är bärare av den unikt egna goda smaken och kan fnysa åt alla osom INTE har smak eller stil.

    I floristvärlden används ordet "traditionellt" mest som ett skällsord, vilket jag har reagerat på ibland.

    Det kan väl få finnas jämsides med nytäkande och mer moderna sätt att arrangera blommorna. Tycker jag.
    Snarare är det väl så att det som är klassiskt har blivit det av en orsak-att det håller liksom

  • Lapinette

    JUST NU! ... tänkte jag på Ledin när jag skrev det två gånger i samma mening??!!

  • passionsblomman

    Liten, ja herregud, vanskötta, det är ju något annat.

    Förutom det så har vi numera en helt annan slit och slängmentalitet runt blommor. Vi vill ha det som är fint NU och sedan kastar vi och köper nytt, alldeles oavsett om växten skulle kunna blomma om eller ej. Vi har inte tid och lust och plats att vänta på det. Förr hade man samma växter och ofta i generationer och tog skott osv.

    Förresten så är det nog få som har så lite växter hemma som de flesta florister...man är less på att vattna när man kommer hem. Lite suckulenter, några orkideer och någon annan blommande som är i säsong är vanligt. Och så snittblommor då. Ta hem, njut, kasta...

  • gosnosen

    Hemma hos oss mår blommor jättebra, åtminstone orkidéerna som ständigt blommar. Däremot lyckas jag inte få några andra blommande blommor att överleva. Bara tjockbladiga gröna mår bra utöver orkidéerna.

    OK, så till helgen kan man ev. förvänta sig lite mensvärk eller ont i brösten (förhoppningsvis). Jag förstår att detta också är frustrerande för männen som ju också går och väntar, men de slipper ju åtminstone känna efter hela tiden. Skulle önska en fast forward-knapp just nu.

  • Oupsie
    passionsblomman skrev 2009-10-27 14:24:49 följande:
    Det blir så pretto att tro att man är bärare av den unikt egna goda smaken och kan fnysa åt alla osom INTE har smak eller stil.
    Håller med. Kom att tänka på en inredningstidning som jag prenumererade på ett tag. Hemmen som visades i tidningen såg i princip allihop likadana ut. Två saker som fanns i nästan varje hem var två pilasterhyllor vid sidan om sängen istället för sängbord och ovanför köksbordet hängde en PH-lampa. Det var liksom aldrig någon variation och de som bodde i hemmen tyckte att det var så roligt att "ha lite originella saker och inte bara ikea-möbler" . Det jag reagerade på var alltså att alla hem såg så lika ut, inte att de hade just pilasterhyllor eller PH-lampor .
  • Lapinette

    passionsblomman - jag får skott av mamma som hon sätter åt mig . Sen har jag min Benjamin som har hängt med sen min allra första lägenhet och visst försöker jag få blommorna att komma igen (slänger t ex inte orkidéer) men emellanåt gör jag nya inköp och kastar iväg de som blivit trötta (det händer dock allt för sällan).

    gosnosen - när är det ni åker iväg till Malaysia (bara för att få dig att tänka på annat )??

Svar på tråden Summan av kardemumman - livets väsentligheter