• fru AM

    Summan av kardemumman - livets väsentligheter

    Efter tre år är det i alla fall ett som är säkert ? virtuell vänskap är givande! I den här tråden har vi gråtit och skrattat med varandra sedan 2006.

    Ursprungsämnet är BARN ? att få och inte få barn, att vänta barn och att vänta på ett plus som inte kommer, att ha barn och att inte ha barn. Fast ofta är det helt andra ämnen som avhandlas: mat (bakverk), bostäder, inredning, shoppingtips ? Samt givetvis Boris Beckers intimfrisyr.

    Vi har fredagsparty, irl-trådbruncher och spontana trådluncher ? och framför allt väldigt hemtrevligt om man kan säga så om ett internetforum.

    Legendariska uttryck har även myntats här: såsom t ex ?knulltrumpeter ?(eller var det ?krull-??), ?pappersmuffning? och ?svårmor? ? Och fler lär det bli.

    Även om många av oss har varit i tråden länge är vi alltid nyfikna på nya deltagare. När ni känner er redo är det bara att kliva ut smygläsargarderoben och presentera er med: skonummer, favoritchoklad, vart ni bor i landet ungefär. Är ni aktiva i barnalstringskarusellen så lär ni även få frågan hur länge ni hållit på.

    Nu kör vi vidare!

    Förra tråden är här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3497660.html

  • Svar på tråden Summan av kardemumman - livets väsentligheter
  • BrudSommar2006

    AM, den länken fungerade fint, men det gjorde å andra sidan tårtlänken också! Den var väldigt användbar för då kom jag på några böcker jag skulle beställa åt Iris så nu är det gjort.

    Hur är det med de där tårtorna som tex den på framsidan av boken, är de verkligen goda eller är det bara sådan där läskig sugarpaste för hela slanten med typ torr sockerkaka och sylt i? Som i England menar jag?

    Gosnosen, jag står i valet och kvalet om jag ska hålla tummarna eller inte för det har gått så dåligt för alla när jag gett mig på det på sista tiden. Jag tänker i alla fall på dig! Jag har ju visserligen inte gjort ÄD eller IVF så där vet jag inte om det borde vara någon skillnad men jag kände inget innan jag plussade vare sig med Iris eller lilltrollet nu. Sedan har det ju däremot gått fort utför men inget innan plusset i alla fall!

  • BrudSommar2006

    Jag har just suttit och gått igenom hela almanackan och skrivit upp de namn som jag möjligen kan tänka mig och som jag tror fattas från listan jag har hemma. Borde vara totalt mellan 10 - 15 namn nu, ska skriva ihop ikväll, ta fram boken och gå igenom och se vad/om namnen betyder något och så visa för maken. Han har ju visserligen nästan redan bestämt sig för Julia eller Hanna men i alla fall.

  • BrudSommar2006

    Usch, jag har precis fått tandläkartid i november, nåja, det är väl lika bra att ha det avklarat för vem vet när man har tid att gå dit nästa gång.

    Jag har tråkigt på jobbet idag, hittar inte inspirationen. I och för sig skönt att slippa stressa som jag gjort så länge nu.

  • passionsblomman

    Jaså det är HÄR ni är!

    Vilken bra trådstart AM!
    Jag HAR ett rum som ska bli bibliotek, fast det kommer att ta ett tag innna vi har råd att platsbygga de där bokhyllorna jag har i huvudet och så ska där vara öronlappsfåtöljer med fotpallar och en sådan där lampa med tre armar och tygskärmar...

    Jag gillar förövrigt allt möjligt och njuter av att se helheter och sammanhang där det finns en tanke och röd tråd. Det är det roligaste med mitt jobb-att skapa miljöer och stämningar utifrån olika förutsättningar.

    För egen del inser jag mer och mer att jag INTE är minimalist och i just det här huset är det bra, för det FÅR vara krusiduller på möblerna och det passar inte att måla och möbler helt i vitt exempelvis.

    Jag har funderat ett par dagar över varför jag ibland känner-som nu när det kommer att komma hit folk och hälsa på framöver, att jag nästan ber om ursäkt/skäms/förminskar det jag har och på något vis ängslas över att det inte ska bli godkänt?

    Kan lätt föreställa mig folk åka hem och i bilen säga "man fattar ju inte att hon är florist, ska inte de ha liiiite känsla frör färg och form och såg ni vad SLARVIG hon verkar vara...)

    Urtöntigt, men så känner jag faktiskt. Det är nästan så jag går in i mitt galleri och tar bort mattorna och min blomlåda bara för det. Moget för en som snart är 40!

  • BrudSommar2006

    Oupsie, jag återkommer med listan när jag sett vad som står på min första lista hemma!

  • BrudSommar2006

    PB, skräcken över att mattorna och blomlådorna ska försvinna från ditt galleri fick mig snabbt att gå in och titta, hade glömt förut! Ni är ju precis nyinflyttade så folk kan väl inte förvänta sig att ni ska ha allt i ordning redan.

  • Liten med Mindre

    Gosnosen - den där presenten lät väldigt sympatisk om man har den typen av middagsrelation. Önskar vi hade någon sån. Kan i och för sig tänka mig att det dröjer några år nu, så många endera är singlar eller funderar på/har små barn.

  • BrudSommar2006

    Nej men nu ser jag att Julia är med i namntoppen för 2008, trea till och med, det är väl inget kul!

Svar på tråden Summan av kardemumman - livets väsentligheter