• fru AM

    Summan av kardemumman - livets väsentligheter

    Efter tre år är det i alla fall ett som är säkert ? virtuell vänskap är givande! I den här tråden har vi gråtit och skrattat med varandra sedan 2006.

    Ursprungsämnet är BARN ? att få och inte få barn, att vänta barn och att vänta på ett plus som inte kommer, att ha barn och att inte ha barn. Fast ofta är det helt andra ämnen som avhandlas: mat (bakverk), bostäder, inredning, shoppingtips ? Samt givetvis Boris Beckers intimfrisyr.

    Vi har fredagsparty, irl-trådbruncher och spontana trådluncher ? och framför allt väldigt hemtrevligt om man kan säga så om ett internetforum.

    Legendariska uttryck har även myntats här: såsom t ex ?knulltrumpeter ?(eller var det ?krull-??), ?pappersmuffning? och ?svårmor? ? Och fler lär det bli.

    Även om många av oss har varit i tråden länge är vi alltid nyfikna på nya deltagare. När ni känner er redo är det bara att kliva ut smygläsargarderoben och presentera er med: skonummer, favoritchoklad, vart ni bor i landet ungefär. Är ni aktiva i barnalstringskarusellen så lär ni även få frågan hur länge ni hållit på.

    Nu kör vi vidare!

    Förra tråden är här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3497660.html

  • Svar på tråden Summan av kardemumman - livets väsentligheter
  • BrudSommar2006

    var = vad!

    Själv är jag så tråkig att jag bara tycker om vitt vin så jag kan inte bidra med något.

    Nehepp, strax hämta-på-dagis-dags.

  • Liten med Mindre

    Apropå vin så investerade vi i en lite champagne i Nice, som hette någonting med Mum eller Mums, tänkte den vore passande att ta när vi kommer från BB. Om allt har gått bra vill säga.

    Själv brukar jag läsa vintipsen i tidningarna, typ Allt om Mat eller DN, och de är förvånansvärt bra. Mer träffsäkra än filmrecensioner i alla fall.

  • Oupsie

    Liten med Mindre skrev 2009-10-27 15:18:14 följande:


    Själv brukar jag läsa vintipsen i tidningarna, typ Allt om Mat eller DN, och de är förvånansvärt bra. Mer träffsäkra än filmrecensioner i alla fall.
    Håller med. Brukar kolla i allt om mat och de som de rekommenderar brukar vara goda. Nästa gång jag går till systemet tänkte jag testa Briccatondo Barbera (fontanafredda), 2008, 75 kr. När allt om mat testade alla viner på systemet var den det "mest prisvärda röda". Kan vara intressant att testa tänkte jag.

    BS, vilka vita viner gillar du? Jag har haft svårt för vita viner och har precis "lärt" mig att gilla det.
  • Lapinette

    Själv läser jag DI Weekend (snor den från jobbet ) och gillar Anders Röttorps tips. Vi har liknande smak.

  • gosnosen

    Oupsie - ja vi åker till KL ett par dagar och sedan ska vi åka upp till Pangkor Laut för slappa dagar med sol och bad. Ska blir superhärligt! KL har vi varit i förut, men var då ganska trötta efter äventyr på Borneo så vi gjorde inte så mycket. Nu får vi passa på att se mer.

    Viner - mums! Maken är väl den i vår familj som är mest intresserad vilket innebär att han oftast köper sådant som ska lagras i minst 5 år innan det får drickas. Ett tag hade han pippi på att köpa champagne som man inte bör dricka förrän tidigast 2015 typ . Vi gillar röda sydafrikanska och italienska viner, Kevin Arnold Shiraz är ett toppenexempel och även Alpha Zeta. Nya Zeeland har goda vita viner, ex. Saint Clair Riesling och Sauvignon Blanc samt Malborough (också Riesling och Sauvignon Blanc).

    Vad sugen jag blev på ett mustigt rött vin nu. Har varit lite torrt de senaste veckorna... Hoppas väl i o f s på en torr fortsättning i nio månader också, men en liten mun hade varit gott!

  • Lapinette

    gosnosen - en liten mun kan du ta ... det skadar inte. Vi har en hel del lagrade hemma som vi hade med oss upp från Cannes och jag tror att flera av dem snart ska börjas drickas !

  • Ore

    AM: Suverän trådstart!

    Om ev. förlossningsluddighet i hjärnan lagt sig när det är dags för nästa trådstart så lovar jag att ta den...! (Om ingen annan väldigt gärna vill, för då är det helt ok för mig )

    Hmm, vad var det nu jag skulle kommentera... (Ibland märker jag att vissa saker bara kommenteras i mitt huvud, och inte i tråden som det var tänkt...)

    gosnosen: Shit vad häftigt med embryot!!! Håller tummar och tår för er! Hoppas även att det blir ett ägg till frysen, men huvudsaken är ju att DET HÄR är ett riktigt guldägg. Härligt att höra också att det inte känns främmande med ett donerat ägg.

    Sweet: Låter som att ditt liv snurrar litet fortare än vad du mår bra av, finns det något du kan minska ner på? Kram och ta hand om dig!

    Lappis: Vad bra att maken klarade sig så bra på sin svenska Och att gruppen verkade bra!

    Telis: Förstår att det är litet ångest kring att flytta från er fantastiska lägenhet, men ni verkar tänka väldigt vettigt kring det hela. Tycker det låter som en bra plan att ha flyttat innan Televinken kommer, vara föräldraledig där ni senare ska bo, osv... Och skulle ni mot förmodan inte trivas, så hittar ni förhoppningsvis ett annat trevligt ställe att flytta till...

    Hmm, har säkert glömt något. Nu ska jag läsa de tio sidorna i denna tråden och se vad som finns mer att kommentera...!

  • Lapinette

    Vet inte varför men röda viner hittar vi favoriter i andra länder men just vita är vi så trogna Frankrike.

Svar på tråden Summan av kardemumman - livets väsentligheter