• Björnisarna

    Umeåbrudar 2010

    Hade lagt upp på fel tidigare så nu lägger ja upp en här. Inte är jag väl den enda Umebruden som gifter sig 2010?! Var finns ni??!:)

  • Svar på tråden Umeåbrudar 2010
  • Pälsboll

    mafm - Det var ju inte dyrt för förrätt och varmrätt. Väljer ni av menyn som finns på hemsidan?
    Och det var ju bra att han stannar kvar under middagen :)

    Ja jag kan nog hjälpa till med klänningen :)
    men priset måste jag fundera på en stund.

  • Pälsboll

    Min familj/släkt är inte från Umeå så jag tänkte skriva med i inbjudan nåt tips på boende, men själv har jag ingen aning.
    Vad rekomenderar ni?

  • Ellabay

    min familj är inte heller från umeå så vi måste också tipsa om boende. När det kommer till vårt boende på natten bokade vi som sagt stora hotellet och vi valde en svit som hade utsikt över både älven och parken. Hon sa att det var deras populäraste svit. Lät bra i mina öron. :)

    Tårtan är jag lite tveksam vars vi ska fixa den nånstans. Jag jobbar på ICA Maxi här i umeå så det skulle kunna funka att beställa den därifrån och samtidigt få lite rabatt. :)
    Annars är min morbror bagare men som sagt han bor nere i sthlm. Kan bli svårt att frakta upp den ;)

  • Björnisarna

    Jag tycker gamla fängelset har fina och relativt billiga boenden, sen ligger de nära centrum. Sen finns ju vandrarhemmen som är billiga och inte direkt fina då. Men kika på www.hotellgf.se/ så får ni se, man kan boka hela hotellet för 13500, de har en konferens/festlokal också om man inte är ett superstort gäng . Där hade jag velat vara och hyra hela rasket om vi inte hade vart så många att vi inte får plats :)

    Var till Änglalikt idag och provade klänningar! Hittade ingen som jag förälskade mig i, dock en del som var fina. Ska kanske dit efter jul också då hon troligtvis fått in lite nytt. Förklarade hur jag vill att min klänning ska se ut också så hon har gluggarna öppna om en sån sku dyka upp :)

    Eadirf: Höstsymfonin verkade ju vara riktigt läcker när jag läste om den i vk :) Fyller år ihelg så kanske ska man köpa sej en sån? Annars gillar ja deras chokladmoussetårta :D

    Fått prisexempel från Holmsunds blommor:
    Rundbunden i hållare 1300-1900 kr
    Rund handbunden 1100-1600 kr
    Tärnbukett 500-800 kr
    Coursage 100-150 kr

    mafm: vi har två gitarrister (M2B´s bror och plastbror) som ska spela i kyrkan, men vi har inte bestämt vilka låtar vi ska ha än! Såå svårt tycker jag!! Vi ska också beställa från kortdesign, vi har fastnat för "In Style, sweets". Fick hem ett provkort på en sån å de var verkligen superläckra! Precis som vi vill ha dem :) Svarta och babyrosa!

  • Maldita

    Vi satt faktiskt och pysslade med kort igår, och gud vilket jobb... Det är en sak att göra ETT kort liksom. Dock så är det ju ett bra tag kvar, så jag tänkte att vi nog gör en lite enklare modell (allt är ju relativt) och pysslar på lite i taget. :)

    Tårta har jag ingen aning om! det blir nog till att boka sådant vid jul tror jag, då jag komemr till Umeå och har möjlighet att åka runt lite. :) Hur ska ni göra med inbjudningarna? Vet ni vad som är brukligt med partners och dylikt? Partners är givetvis välkomna, men de som jag inte ens träffat och inte sådär på hand kan efternamn på, ska dessa inkluderas i själva inbjudan? Att jag skickar inbjudan i bådas namn? Hur tänker ni?

  • Björnisarna

    Jag tänker att de som bjuds in ska stå på kortet, dvs också partners namn. Annars gäller ju inbjudan bara den andre, lr så skulle jag tolka iaf. Tycker dock att förnamnet bara räcker då du inte kan efternamnet. Tex Olof Olofsson och Anna, blablabla. Eller att du bara skriver Olof olofsson på själva kuvertet och sen Olof & Anna på kortet? :) Ngt sånt kommer vi göra iaf. Och det här med att bjuda partner som man kanske inte alltid känner.. vid en del fall, tex om det är en vän till någon av oss som kanske inte känner sådär jättemånga - klart den ska få ha sin partner med sig. Men jag tänker att mina småkusiner som är typ 15 kanske inte behöver ha det..vill ju ha dem där och de känner många i familjen osv, skulle vi bjuda alla deras partners så skulle vi bli hur många som helst. Tror ni de kommer ta illa vid sig? Åh, svårt sånt där. :(

  • miim2

    27 Februari, CeNedra, Backens kyrka
    6 Mars Eadirf, Umeå Stadskyrka
    20 Mars Miim2, på Umeälven alt Broparken (Borgerlig ceremoni)
    25 juni Ellabay Holmsunds kyrka
    10 juli Björnisarna. Helena Elisabethkyrkan
    17 Juli, Maldita, backenkyrkan
    17 juli Pälsboll. Göstas Loge
    31 juli LindaochStefan. Täfteå Byakyrka
    7 augusti mafm, Backens kyrka

  • Ex animo

    Hej alla blivande Umeå brudar =)

    Själv bor jag i Skåne men gifter mig i Umeå nu den 14 november....pirrigt!!

    Ville bara tillägga att vi har beställt tårta från finas och det för 28kr/bit.


    mafm skrev 2009-10-22 18:52:55 följande:
    Nu har jag hittat inbjudningskort m.m. Det blir kortdesigt för jag är inte så duktigt på att pyssla och skulle jag ge mig på det är risken stor att det inte blir något bröllop för inbjudningarna skulle aldrig bli klara. Det blir en serie som heter believe och beställer inbjudningskort, placeringskort, festprogram och tackkort. Snabbt och enkelt utan pyssel Vi ska ha festen på Göstas Loge och gjorde som han remmenderade bokade festcatering till middagen. Han tar 185ke per pers för förrätt samt varmrätt. Men det bästa är att han alltid stannar kvar under middag och hjälper till. Det är värt mycket enligt mig!Klänningen är köpt hos Lilly brud och fest i Stockholm och hon är jättetrevlig. Hon beställde klänningen när jag var där för några veckor sedan och har den nu i butiken i väntan på att jag ska hämta den nästa gång jag åker till Stockholm. Jag kommer antagligen att behöva lägga upp den lite eftersom jag inte kan ha några klackar på skorna pga en skada i foten, så säg till mig om ni ser något lämpligt. Pälsboll du skulle kanske kunna hjälpa mig med att lägga upp klänningen?Vi har också bokat stora hoteller för bröllopsnatten och ska dit och välja svit om några veckor. De har tydligen 8 sviter och först till kvarn får välja. 1700kr för piffat rum och frukost på sängen är helt ok.Jag har hittat en tårta på Finas som jag gillar men tårtorna är ganska dyra där, från 35kr per bit. Men vad tusan ska väl bara gifta mig en gång och smakar det så kostar det.Har ni börjat fundera på musik ännu? Tror att vi ska gå ut till Ronja rövardotter, går att provlyssna på www.kyrkomusik.se. Har en tjej som ska sjunga i kyrkan och det blir nog ännu doftar kärlek. Sedan skulle jag vilja dansa valsen till Annies song fast med svensk text. Är det någon som vet var man kan få tag på trubadurer till festen?Så nu har jag skrivit av mig lite men hinner väl ändra mig 20ggr innan augusti. Gud vad det är länge kvar men tur att ni finns för det gör det lite lättare att hålla tyst om planerna så att det blir en överraskning för vännerna när inbjudningarna dimper ner i brevlådan.
  • CarolineL

    20 Februari, CarolineL, Helena Elisabethkyrkan
    27 Februari, CeNedra, Backens kyrka
    6 Mars Eadirf, Umeå Stadskyrka
    20 Mars Miim2, på Umeälven alt Broparken (Borgerlig ceremoni)
    25 juni Ellabay Holmsunds kyrka
    10 juli Björnisarna. Helena Elisabethkyrkan
    17 Juli, Maldita, backenkyrkan
    17 juli Pälsboll. Göstas Loge
    31 juli LindaochStefan. Täfteå Byakyrka
    7 augusti mafm, Backens kyrka

Svar på tråden Umeåbrudar 2010