• Björnisarna

    Umeåbrudar 2010

    Hade lagt upp på fel tidigare så nu lägger ja upp en här. Inte är jag väl den enda Umebruden som gifter sig 2010?! Var finns ni??!:)

  • Svar på tråden Umeåbrudar 2010
  • Björnisarna

    taxibussar va ju en bra idé.. de kostar ju inte 3800 precis!!!! toppen! vi har bokat anna thurfjell, kolla in på www.annathurfjell.se hon tar 6500:- för porträttfoto + vigselfoton å då får man 50 tackkort + massa kort å då åker hon ner från lule :)

  • Björnisarna

    Jag tror vi redan diskuterat detta men jag är senil så jag tar upp frågan igen!

    Var ska ni köpa bröllopstårtan ifrån? Och vad kommer ni då betala/bit? Ingår ställning? Hurdan tårta har ni bestämt er för?

    Eftersom vi nu ska ha festen på Fabriken måste vi införskaffa tårta själva :)

  • Björnisarna

    Nu när datumet är ändrat så får även denna uppdateras ;)

    20 Februari, CarolineL, Helena Elisabethkyrkan
    27 Februari, CeNedra, Backens kyrka
    6 Mars Eadirf, Umeå Stadskyrka
    20 Mars Miim2, på Umeälven alt Broparken (Borgerlig ceremoni)
    25 juni Ellabay Holmsunds kyrka
    17 juli Björnisarna. Helena Elisabethkyrkan
    17 Juli, Maldita, backenkyrkan
    17 juli Pälsboll. Göstas Loge
    31 juli LindaochStefan. Täfteå Byakyrka
    7 augusti mafm, Backens kyrka
    21 Augusti Pilan, Helena Elisabethkyrkan

  • CarolineL
    Björnisarna skrev 2009-10-31 10:31:02 följande:
    Jag tror vi redan diskuterat detta men jag är senil så jag tar upp frågan igen!Var ska ni köpa bröllopstårtan ifrån? Och vad kommer ni då betala/bit? Ingår ställning? Hurdan tårta har ni bestämt er för?Eftersom vi nu ska ha festen på Fabriken måste vi införskaffa tårta själva :)
    Ja, jag är ju då inte så snabb i planeringen =) Vi har inte beställt nån tårta ännu. Min sambo har pratat om att beställa från finas hembageri för han tycker de har goda tårtor annars. Jag gissar på att de kostar runt 30kr/bit. nog borde man få en ställning med, som man lämnar igen sen. Det bara antar jag =)

    Nu börjar jag bli lite småstressad =)
  • Björnisarna

    Heh okej, vi ska på stan snart å kika lite.. fast vette tusan hur många ställen som har öppet idag näre är röd dag. Men jag pallar inte å vara hemma just nu, våra grannar är skitjobbiga..

  • Elbe

    13 februari, Elbe Helena Elisabeths kyrka
    20 Februari, CarolineL, Helena Elisabethkyrkan
    27 Februari, CeNedra, Backens kyrka
    6 Mars Eadirf, Umeå Stadskyrka
    20 Mars Miim2, på Umeälven alt Broparken (Borgerlig ceremoni)
    25 juni Ellabay Holmsunds kyrka
    17 juli Björnisarna. Helena Elisabethkyrkan
    17 Juli, Maldita, backenkyrkan
    17 juli Pälsboll. Göstas Loge
    31 juli LindaochStefan. Täfteå Byakyrka
    7 augusti mafm, Backens kyrka
    21 Augusti Pilan, Helena Elisabethkyrkan

    Nu har jag och sambon bestämt oss för hur festen/middagen blir, och det blir med största sannolikhet i kvarterslokal samt caterad buffé. Får se om det blir tårta eller cupcakes (är liiiite sugen på att baka själv ;). Dessutom har jag beställt papper, samt köpt sidenband till inbjudningskorten, så det börjar ta form (efter en lång tids stiltje).

  • Björnisarna

    Låter toppen Elbe! Vart bor ni? Har ni stor kvarterslokal där?

    Nu har jag och min M2B varit till stan och frågat runt lite:

    Mekka - 39kr/bit för prinsesstårta, 45kr/bit moussetårta. Då ingår allt som man vill ha som dekoration på. Tårtställningen får man betala 400kr i deposition för, detta får man alltså tillbaka vid återlämning.

    Nya Konditoriet: 45kr/bit för prinsesstårta, då får man välja färg på marsipanen och kan välja vad det ska vara för fyllning. De tar 500kr i deposition för tårtställningen, som man får tillbaka vid återlämnandet och man behöver ej diska den.

    Ngn som vet vad Finas hembageri, Nisses i Holmsund och Ica maxi tar för sina tårtor och ställningar?

  • Eadirf

    Halloj!

    Vet bara vad Maxi tar, eftersom vi ska beställa därifrån, vilket var 28kr/bit och då fick man låna tårtställning gratis. Fast iof var detta pris per bit för en ODEKORERAD tårta, alltså bara grädde eller marsipan (beroende på vilken tårta man vill ha) Vi ska nämligen, som jag nog skrivit tidigare, köpa vita rosor och pensla dem mad äggvita och rulla dem i socker så att de gnistrar fint. Dessa ska sedan dekorera vår tårta tillsammans med gröna (tror jag) sidenband.

    Vi har också funderat på detta med buss eftersom vi ju ska ha festen en bit ifrån stan, nämligen í Stöcke. Så vi kommer nog att göra så att vi hör runt om intresse finns att transportera sig med buss till lokalen, när de ringer och anmäler sig. Så får vi se hur många det blir. Men vi fick priset 3.000kr av Göstas buss för en buss tur och retur(största bussen tog 49pers. (om jag inte minns fel) Vi kommer nog dock bara boka buss till lokalen, för som ni skriver så komemr förmodligen folket fara hem lite olika tider...

    Vi har också bokat Anna Thurfjell! På sin hemsida ligger det uppe bröllopsbilder som hon tagit som var helt i min smak, och till det priset! Jag har bara tittat runt lite på nätet efter fotografer och det verkar kosta betydligt mer hos de allra flesta.

  • Ellabay

    Vi har också gått omkring och frågat olika ställen vad det tar för tårta. Men vi ville spara pengar och frågade då min blivandes ena moster som är jätte duktig på att baka och hon ska göra alla tårtor GRATIS: Där tjänar vi allt pengar. :)
    Kan ha sagt det innan... är ganska så vimsig numera.

    Har ni hört med ultrabuss ni som ska skjutsa era gäster? Våra grannar hade ultrabuss som tog gästerna dit dem skulle. Gav alla gäster ett gott skratt. :)

    Ha en underbar söndag alla brudar! Nu far jag till Maxi och jobbar lite bland frukten. ;)

  • Pälsboll

    Vi har också lite funderingar över hur gästerna ska ta sej dit och hem.
    Vi hade väl tänkt boka en buss, för det är ju lite trevligare om alla åker tillsammans också behöver inte nån avstå alkohol för att köra hem.
    Vars ska man ringa för taxibussar?

Svar på tråden Umeåbrudar 2010