• Björnisarna

    Umeåbrudar 2010

    Hade lagt upp på fel tidigare så nu lägger ja upp en här. Inte är jag väl den enda Umebruden som gifter sig 2010?! Var finns ni??!:)

  • Svar på tråden Umeåbrudar 2010
  • Björnisarna

    Maldita: Ja, det tycker jag ni ska köra på!:) Tänk vad skönt och slippa stressa.. äta frukost i sängen och bara njuuta ;)

  • Eadirf

    Hej igen!

    Vi valde den kyrkan eftersom ingen av oss har någon direkt anknytning till någon kyrka här i stan, och för att den låg centralt. Vi ska ju åka ut till Stöcke och då kändes det långt att först åka till Backen kyrkan, där vi egentligen tänkte gifta oss, och sedan åka ut till bygdegården. Vi kommer väl att bli uppåt 90 gäster...Om alla kan komma.

    Ja Högtidskläder ja...Det var andra som provade när vi var där, så hon kom mest bara med en ny klänning när jag provat klart den ena efter den andra. Och som sagt, jag visste vad jag ville ha, så jag stod mest och pratade med min sambo. (Ja, han har sett klänningen. :) Får era sambos göra det?) Men visst, hon var ju inte sådär supertrevlig som man gärna vill att de ska vara när man äntligen kommer till den dagen då man ska få prova sin brudklänning.

    Här är en länk till Stöcke bygdegårds hemsida. bygdegard.stocke.se Nu får man ju verkligen tänka på hur det kommer se ut när det är dekorerat. :) De stora fördelarna som jag ser med lokalen är: 1700kr att hyra och då får man ha den en dag före och en dag efter. Stor scen som är upphöjd, vilket är bra eftersom jag tror och hoppas att det kommer bli mycket show! :) Jag tror det rymdes 150 sittande gäster...

    Vi ska dit och titta här nu snart, så jag vet inte riktigt 100% hur det ser ut med porslin och sånt, men när vi hörde oss för lite snabbt så låter det som om det enda som inte skulle finnas var dessertglas och avecglas...Det var vita tallrikar! :) (frågade)

  • Björnisarna

    Ok. Jag är ju lat så jag vill ha ngt ställe där man slipper städa :P Men det verkade ju som att man kunde komma överens att de städar mot ngn kostnad iof. :) Ska ni bussa gästerna dit?

    Min sambo får inte se klänningen på mig, kanske han får se ngn bild på den innan men int på mig!:D Fast det kliar i fingrarna, fotade ju kort när jag har den jag gillade bäst i Västerås å egentligen vill ja bara visa till alla, men jag håller ut ;)

    Vilken Forever Yours klänning valde du? Hade hon den inne eller skulle hon beställa den åt dig? Och vad kostade den? Nyfiken på de brudklänningarna då jag själv spanat in några intressanta på deras hemsida :D

  • Maldita

    Min sambo har heller ej fått se min ännu... bara på bild :) Lät bra med vita tallrikar och så! Jag har varit på fest i stöcke byggdegård och det var väldigt trevligt. Det kanske inte är den snyggaste inredningen men sådant kan man ju fixa. För oss är det också priset som lockar, vi har ganska tight budget.

    Jag tror att mina gäster får ta sig till stöcke på egen hand, men jag har inte bestämt mig ännu. Undrar vad det kan kosta med buss?

  • Eadirf

    Min mamma och svärmor (stackarna) har insisterat på att fara och städa dagen efter. Däremot la vi till disktjänst i offerten som vi fick från annas fest och mat, så diska slipper de iallafall.

    Jag har lite bilder i mitt galleri, la nyss upp :), du kan se klänningen där. Jag vet inte vad den heter dock...Den fanns inne. Jag gick dit och så frågade hon vilken storlek jag hade och så lyfte hon ner klänning efter klänning i den storleken (och några uppåt eller neråt i storleken också iof, vissa hade snörning så man kan ju ha både lite för små eller större ibland...) och sen fick jag prova de som jag tyckte var fina. Provade kanske 8 stycken men fastnade riktigt för tre. Efter mycket tankar så kände jag ändå att den var klänningen UTAN släp som jag ville ha (de andra hade släp men annars påminde de mycket om varandra). Och tur var väl det, för de andra klänningarna gick på kring 9.000kr medan den jag köpte kostade 4.700kr. Den är lite stor över brösten så jag kommer måsta sy in den, men jag väntar till någon månad innan. Man vet ju aldrig i vilken form man är. ;). Man kunde lämna in för att sy in där, 300kr sömmen kostar det då...Om man har pärlor. Vet ni kanske av något billigare alternativ?

  • Eadirf

    Jag ska försöka klä in hela lokalen i chiffong eller något liknande tyg. :) Eller iallafall delar av den. Lite vid scenen, i taket (med ljusslingor under), entren osv. Sen kommer det ju att vara ganska mörkt så jag hoppas att man inte tänker på all furu. :) Den känns som om den går att förvandla iallafall. Är ju inte så mycket krimskrams i lokalen...

    Jag har också funderat över det där med transport..Alla våra gäster (utom 3) kommer ifrån Umeå så jag tycker nog att de ska kunna ha någon släkting eller nått som kan agera taxi och skjutsa ut dem. :) Var nyss på bröllop i Holmsund, och inte funderade vi över varför ingen ordnat transport till oss som kom från Umeå. Sambons pappa skjutsade "så gärna" (eller? :) )

    Jo, Musikalkompaniet, består av en grupp på 4 stycken sångare som gått musikallinjen på Strömbäck. Och en av dem är sambo med min sambos bror. De kör lite olika, beroende på vad man vill ha. Jag har sett dem göra alltifrån lugn afterworkmusik till wallmans salonger show...De hade då lite rekvisita och körde typ ont det gör ont med ph, främling med carola osv. Vi tänkte väl ha dem som lite mellanrätterna underhållning, varvat med annan underhållning som än så länge är hemlig för oss. :)

  • Eadirf

    Nämen usch så mycket jag har skrivit på en dag. Ursäkta att jag kommer och tar plats. :)

  • Ellabay
    Björnisarna skrev 2009-10-19 21:09:34 följande:
    Ok, trist att det inte fanns ngt för dig på Änglalikt :( Stallet i Vännäs? Det har jag inte hört talas om ,kanske värt att kolla upp!:) Biobiljetter tycker jag är bäst, biofantast som jag är :D hehe
    Jag har köpt min klänning på stallet i vännäs. Kom dit enbart för att PROVA modellerna då jag inte var speciellt intresserad av märket NIXA men tjii fick jag då jag hittade min brudklänning för 4000 kr. Ägaren var lite skum i början och bara bad mig klä av mig allt mitt framför henne och jag blev lite rädd för henne i början men efter ett tag förstod man hennes humor och vi blev vänner. (efter att jag gett henne 4000 kr blev vi bästa vänner) ;) hahahaha...

    Nu ska den bara sys om och hon ska stryka den och allt det där sen är den redo att användas i sommar. Kan rekommendera Stallet faktiskt. De har inte många klänningar av vad jag såg men man kan hitta sina gudkorn. Högtidskläder kan jag också rekommendera. Har vart där 2 ggn och provat klänningar och fått väldigt bra service. Tyvärr blev det inget köp där men Mannen kanske gör sitt köp där eller på stallet. 1500 kr skulle de ha för att hyra ut klädsel på stallet. Hela klädsel för mannen då alltså.
  • Ellabay

    Nu ska vi ringa och boka bröllopsnatten på hotell. Blir stora hotellet eftersom jag tycker deras pris var helt OK. Vi kommer komma dit så pass sent ändå. Så liten skål och lite frukt gör susen innan natten. ;)

  • Björnisarna

    Eadirf: Vad fin klänningen var!:) 4700 för en klänning var ju inte helt tokigt. Den jag fastnade för i Västerås kostade 4900 å HYRA. Inte såå kul kanske när man inte har världens fetaste plånbok!! Å det är bara kul att du skriver mycke, så´d´så :P
    Toppen att de ställt upp på att städa, men det är ju sånt mammor brukar göra, tacka å ta emot ;) Nästintill alla våra gäster kommer utifrån, tror det kanske är på en höjd 10 som bor här bara.. så det känns som att om man ska vara utanför innerstan så får man allt fixa buss :) Vore ju inget man behövt tänka på om de flesta kom härifrån!

    Ellabay: Det lät ju superläskigt det där med att hon bad dej ta av kläderna sådär!! Jag skulle nog flytt, haha :D Inte vill jag att ngn outsider ska se mej näck heller ;) haha.

Svar på tråden Umeåbrudar 2010