• Sundance

    Bröllop 2010 del8

    Jag sitter och funderar lite på ett par budgetposter...

    Tror ni att 238 kronor/person är en rimlig summa för lite tilltugg till bruskålen, förrätt, varmrätt, efterrätt, snacks och nattamat? Vi ska ta in en vän som lagar maten. Vi har inte pratat om vad han ska ha för att göra jobbet så jag räknar inte in det här, utan detta är bara för maten (tårtan är inte med här i heller). Förrätten har jag inte funderat på men huvudrätten blir nog något med potatis, kött och sås (haha, låter exklusivt eller hur?). Nej men, skämt åsido, vill ha ordentlig mat så att folk blir mätta. Inte en liten köttmedaljong och två grässtrån i kors och en tesked sås i ena hörnet. Efterrätten blir nog något väldigt enkelt. Mest för att det är gott med något sött efter maten. Man ska ju fortfarande ha plats i magen till tårtan. Kanske ett par, tre tryfflar.

    Sedan serveringspersonal. Har en kompis som jobbar på restaurang som ska be ett par kollegor hjälpa till. har tänkt betala dem 125kr/timma. Är det ok? Hur många behöver man till 63 personer under brudskål och middag? Hur många timmar ska man liksom räkna med?

  • Sundance

    tack för hjälpen. Från 16-01 sa du... Då har jag nog tänkt ungefär rätt. Tänkte ha två stycken som förbereder brudskålen och serverar den och så. Sedan ta in ytterligare 2 st som kommer in någon halvtimma innan middagen ska serveras. Men det är så himla skönt, jag lämnar över all sådan planeringe kring servering och disk och allt till min vän som jobbar med det. Jag litar på att hon inte överbemannar och slösar med våra pengar

  • Sundance
    Blivandefrueriksson skrev 2009-10-21 13:05:44 följande:
    Måste bara berätta fick igår en vänskapskaka från en kompis till killen. Är en surdegskaka som man sköter i 10 dagar. Så på dag 10 kan man grädda den då är den färdig jäst. Herman kallas den, är att man rör i den och "matar" den dagarna innan. Så gulligt.. Vart lite rörd av en så enkel sak. Dag 9 ska man dela han i 5 delar och ge bort 4 delar till vänner man tycker om.
    Haha! Har jag aldrig hört talas om, men det låter ju helt underbart. Vart får man tag i en Herman???
  • Sundance

    Lina o Peter skrev 2009-10-21 13:58:22 följande:


    BetterTogehter: Härligt att ha handlat klart all dekoration! Jag har varit på IKEA idag och handlat gardinvepor som ska bli löpare, dukar och servetter ska pappas sambo stå för, så vi har i princip bara ljus/ljusstakar kvar att handla. Kan inte bestämma mig för om jag ska ha värmeljus i små koppar eller blockljus på brickor osv osv.. Vill inte ha för mycket mojs och grejs. Ja och blomarrangemang har vi ju kvar då, men det går ju inte att fixa än, hehe. Eterneller möjligen då. Servettringar ska jag göra av silverfärgad koppartråd och pärlor, får lägga in bild när det är klart. KatjaB: ja, runt 100 kr per person borde vi hamna på. Är svårt att räkna på buffé tycker jag.. Vi ska ju ha nån typ av medelhavsbuffé. Lite lax, kycklingspett, hummus och andra goda röror, pastasallad och nått kallskuret kött. Grönsallad, lite olika bröd och småplock som oliver och kanske parmainlindade dadlar osv. (Åt det i Milano jättegott!) Ska sätta mig med min kompis syster nån dag och räkna ordentligt och höra med henne vart vi hamnar. Men de förnyar sina löften nu på lördag så jag vill inte direkt ringa och störa henne innan med mitt bröllop som det är 8 månader kvar till. Tror inte jag blir så poppis då, hehe.
    Det där med vad man ska ha för typ av ljus har jag också problem med. Men vi ska ha runda bord så jag antar att det ser dumt ut med blockljus på fat. Vart på det runda bordet skulle det fatet stå i så fall, liksom? Då blir det nog bättre att sprida ut lite små värmeljus runt blomsterarrangemanget, tror du inte? Annars gillar jag blockljus så i ditt fall hade jag nog röstat på det. Hurricanes-lyktor är också väldigt fint tycker jag, men samma problem där för mig.
  • Sundance

    Lina: Säg till så fort du lagt in bild på dina servettringar för det låter ungefär så som jag har tänkt, men jag har inte sett någon bild på länge, och minns såklart inte vart jag först såg idén.

  • Sundance

    Vi har satt 100.000 för 65 gäster inkl. oss själva. Då är allt utom bröllopsresan inräknad. Den stora posten är lokalhyra (drygt 16000) och maten (drygt 15000). Och så drycken såklart som vi räknar med 9000. Så redan där är vi ju uppe i 40000. Ringen blir också ganska dyr tyvärr. Jag var inne på att köpa en enklare billigare som jag sen byter ut efter bröllopet när jag har råd men så tänkte jag att jag nog vill att den ring jag får på fingret den dagen ska vara den ring jag sen ska bära resten av livet plus att jag läste på project wedding att ringen och fo´tografen är det man absolut inte ska vara snål med. Därmed inte sagt att man måste ta något dyrt men det är inte där man ska spara in i alla fall. Snarare tyckte de att dekorationerna kring vigseln var mindre viktiga för man hinner ändå inte njuta så himla mycket av dem (man tänker väl inte på det då) och det handlar ju bara om 20-25 minuter.

  • Sundance

    Har ni bra koll på sjukdomar och hälsa tjejer? Mina lymfkörtlar på halsen har svullnat enormt och ömmar massor. Har liksom inte ont i halsen eller så och mår bra i övrigt men det började komma igår fm och nu har jag ingen haka kvar. Min m2b sa att jag ser ut som en padda som blåst upp sina kinder (på skämt). Sjukvårdsupplysningen tyckte att jag skulle avvakta någon vecka och se om det gick ner. Såvida jag inte får feber eller så. Någon som varit med om detta?

  • Sundance

    Nej, hon sa inget om påssjuka alls. Fasst jag ska ju erkänna att jag också tänkt den tanken. Men borde jag inte känna mig dålig då? Feber och så...

  • Sundance

    Ja, jag tror att jag slår en pling om det inte har lagt sig imorgon. Tack för att ni bryr er

    Jag är så nojig när jag gör mat att det inte ska räcka så jag tror att buffé hade blivit dyrare för oss. Jag hade gjort massor av mat. Känns som man har mer kontroll vid servering. Fast jag var på ett bröllop i somras där de gjorde en grej som jag nog snor, och det var att förrätten serverades som vanligt men när det var dax för huvudrätt så kom servitrisen och la upp köttet på tallriken från ett fint serveringsfat (hon frågade lite lättsamt om man ville ha mer än det hon la upp), men såsen och potatisen satte de i fina karotter på bordet så att man kunde ta själv. Kanske inte den mest exklusiva lösningen men himla smart. Ett bra mellanting. Man blev riktigt mätt, trots att det inte direkt var buffé och så slapp det bli en massa spring.

Svar på tråden Bröllop 2010 del8