• Sundance

    Bröllop 2010 del8

    Majsan: Jag är i samma sits som du. Är den enda i Sverige jag också. Men jag kommer nog sätta mitt efternamn som mellannamn och hans sist. Det enda jag ska kolla upp är hur det blir med barnens namn när vi dår det. Vill att de ska ha mitt efternamn och om det då krävs att jag sätter hans som mellannamn och mitt sist så får det bli så.

  • Sundance

    Ja, 10 minuter i bilen är ju inte mycket så jag hade nog också gått på flygsimulatorn.

    Själv funderar jag på vad jag ska ge min m2b nu när vi firar ett år som förlovade. Inget stort egentligen och vi ska ju på spa två nätter så det kostar ju en del men det hade varit kul att ge honom något litet. Kanske något han kan använda på bröllpet. Var inne på manchettknappar men han är så noga och fåfäng och har sån koll på sina kläder och så så jag tror det är bäst om han får sköta det själv.

  • Sundance

    Låter väldigt mycket. Finns cateringfirmor som har bröllopsmenyer för åtminstone 250:-/person. Vi räknar med 15000 för 3-rätters för 65 pers. Kommer inte laga själva...

  • Sundance

    Jag hittade faktiskt också min vigselring häromdagen. Det kom in en kund i butiken där jag jobbar och mina ögon drogs direkt till henens vigselring så nu vet jag hur den ska se ut. ska ju låta samma guldsmed göra den som gjorde våra förlovningsringar emn jag har inte vetat hur den ska se ut. Men nu vet jag precis. Får försöka hitta en bild. Vi har fortfarande inte löst det med lokal för vigseln. Vill ju se källarvalvet på slottet där vi ska ha festen men han som äger slottet verkar vara som uppslukad av jorden och svarar inte på mina mail . Känns som jag behöver veta om vi ska släppa den eller inte. Min sambo vill absolut titta på den innan vi lägger en massa energi på att leta på annat håll för han vill att allt ska hända på samma ställe liksom.

  • Sundance

    Åh, förresten hjälp mig. Min morbror och hans familj är lite speciella och har mer eller mindre helt tagit avstånd från resten av familjen/släkten. Han vägrar t ex att prata med sin pappa (morfar) och har, när mamma försökt prata med honom och få till en försoning, kallat honom för gubbjävel mm. De har varit inbjudna till julfiranden, födelsedagar, middagar mm mm men aldrig kommit. Åker man upp för att hälsa på så öppnar de inte fast man ser att de är hemma. Morfar har fått lägga födelsedagspresenter och påskägg till sina barnbarn på trappan och gå, trots att han sett att de varit hemma. De pratar skit om oss andra och sin syster har min mobror kallat för falskheten själv och... ja, ni förstår. De har 5 barn, varav två är väldigt små, men tjejerna är äldre och är lika skumma de. Den äldsta har dock gått en anna väg och är faktiskt vettig. De stod länge på gästlistan men till sist tänkte jag att "nej, jag vill inte ha något tjafs på vårt bröllop, och de har ju tydligt visat att de inte vill umgås med släkten, så varför ska jag lägga tusentals kronor på att bjuda ner dem?". När de dessutom inte kan ta med de två yngsta och får betala resa och boende själva kommer de ändå inte vilja komma, så jag strök dem (Mamma ska dock prata med dem så att de förstår situationen fullt ut). Nu fick jag ett väldigt tydligt sms från min äldsta kusin i går (hon som är vettig) där det bara stod " Hej! Hörde att du skulle gifta dig. Är man bjuden eller?" Skriver man så??? Vad ska jag säga? Kan mycket väl tänka mig att ha henne där, men hur skriver man att hon men inte resten av familjen är bjudna?

  • Sundance

    Tydligen hade kusinen min (den vettiga) pratat med min mamma och mamma hade förklarat att vi ska ha barnfritt så då hade hon själv sagt att "ja, då kommer ju inte mamma och de och inte mina systrar heller, men jag kommer gärna" så det verkar som att det löser sig lite av sig självt. Men jag åker ändå upp och pratar med dem tänkte jag. Och förklarar vad den egentliga orsaken är till att de inte är bjudna. Det kan de gått få höra, faktiskt.

  • Sundance

    Här i skåne lär vi nog få vänta på snön. Kan komma lite lite men annars är det först bort mot sportlovet det brukar yra till ordentligt.

    Blir sugen på att börja leta underkläder nu. Men jag kommer nog inte ha korsett. Han gilalr ändå inte det riktigt, och tyvärr inte stayups heller. Vad gör man då liksom. Går ju alltid i hipsters och vanlig BH men han säger att det är det han tycker är finast så... Men något sådant där linne hade jag också kunnat tänkt mig. Sexigt. Har köpt lite nya röda underkläder på hm idag till vår spahelg nästa helg. Bara mensen hinner lägga sig. Fick den första efter att ha slutat med p-piller idag, ca 2 veckor sen, så jag vet ju inte hur den kommer att sköta sig.

  • Sundance

    På måndag ska vi till "vårt" slott och kolla på det där källarvalvet för att se om det kan funka, praktiskt och utseendemässigt att ha själva vigseln där. Gör det inte det känns det som att vi har lite probelm. Vart 17 ska vi då vara??? Kyrkan är ju liksom inget alternativ.

  • Sundance

    Jag kom just på att jag har grå tapet liggandes hemma. Man kanske kunde använda den som det pappret som jag tänkt ska sitta längst bak liksom, på inbjudningskorten och liksom bli ramen. Men tycker ni att det ser tråkigt ut om det är baksidan av en tapet om man vänder på inbjudningskortet? Förstår ni hur ajg menar? Fast man kanske kan vika det dubbelt eller så så att det är det grå pappret även på baksidan...

  • Sundance

    Ja, här står jag på jobbet. Hoppas det blir lite mer att göra idag än igår... Förstår inte hur dagarna kan gå så långsamt ibland...

    Imorn ska vi som sagt titta på det där källarvalvet. Hoppas verkligen att det är stort (och fint) nog. Hade varit så skönt att ha haft det klart.

    Min sambo var i Tyskland igår med kusin och kusins man. Och OJ vad han hade handlat. Han hade köpt hem tre versioner av vårt favoritvin så nu kan vi testa inför bröllopet vilket vi gillar bäst. Dock är ju inte vin billigare i Tyskland kom vi fram till men ändå. De varianterna har jag inte sett i Sverige. Och så hade han köpte en flaska Dom Perignon (hur 17 stavas det?). Haha, så mycket "brats" är jag. Vi säger DOMPA för enkelhetens skull . Det var hans överraskning till mig inför vår spahelg nästa helg när vi firar ett år som förlovade. Gulligt gjort. Själv har jag bara köpt nya underkläder på H&M för 180:-.

Svar på tråden Bröllop 2010 del8