• Sundance

    Bröllop 2010 del8

    Haha. Stackars. Vad gulligt ändå. Kan se det hela framför mig .

  • Sundance

    Tausen: Det var inte www.theknot.com du tänkte på?

    Massa positivt idag . M2B pratade med en kollega om bröllopet igår och då frågar han om vi behöver en solist. Han sjunger tydligen på bröllop och skulle skicka en fil så vi får lyssna. Han sjunger gärna utomhus och har en bra förstärkare för utomhus så nu verkar det som att vi kan få en fin utomhusvigsel ändå. Dessutom spelar han i band och de spelar gärna på kvällen. Han skulle fixa en offert. Källarvalvet i slottet var dock större och finare än jag mindes det och det blir jättefint att ha vigseln där ckså om det regnar t ex. Dessutom har de stolar för alla vid vigseln så jag behöver inte tänka på att hyra det. Och om jag köper vita stolsöverdrag så köper slottet dem av mig sedan. Perfekt!

  • Sundance

    Jag funderar också mycket på det där med tårtan. Om man ska säga vad det är för tårta. Vet ju inte hur "bröllopigt" utseende vår tårta får så det kanske blir uppenbart att det är till bröllop. Fast man kanske kan säga att det är till en 50-årsfest eller nåt. Tror ni att den kan bli billigare då? Vad bra att man kan olika smaker på de olika våningarna!!! Går det även om man liksom inte ska ha separata våningar på ställning utan mer en hel tårta som i en pyramid liksom? Tror ni att det kan bli gott att ha typ brownie eller kladdkaka som båtten istället för sockerkaksbottnar? Funkar det tro... Vad ska man i så fall mer ha för fyllningar? Kanske dax att börja kika mer på det där. Då vet jag i alla fall att m2b kommer börja blanda sig i planeringen .

  • Sundance

    Nej, ni har nog rätt... Lika bra att säga att det är till ett bröllop. Man skulle ju kunna be sambon ringa och fråga om pris för en liknande tårta utan att säga att det är till bröllop så, om de ska ha mer för bröllopstårtan, kan man ju i alla fall ifrågasätta lite varför den blir dyrare.

  • Sundance

    Jag hade lite samma känsla som dig så jag satte mig och skrev en lista för vad som hände under hela dagen. Typ:

    05:00 klockan ringer (sover inte hemma. Glöm ej laddare till mobilen)
    05:30 till frissan. Åker med tärna i hennes bil.

    Sedan har jag skrivit precis vad jag behöver vid varje tidpunkt. Jag hade t ex glömt karaffer till vinet eftersom vi köper bag in box. Och så hade jag glömt budgetera med rosor och blomnålar som vi ska ha som placeringskort.

  • Sundance

    Jättesvårt det där med maten. Han som löst erbjudit sig att fixa maten till oss har gått och blivit pappa i dagarna så det känns inte soma tt det är läge att prata bröllopsmenyer just nu. Det enda vi vet är att vi inte vill ha buffé men att det ska vara mycket mat, så att folk bli mätta. Det behöver inte vara gormet-mat direkt.

  • Sundance

    Snälla tjejer! Skriv lite roliga saker. Står på jobbet och har så fruktansvärt tråkigt. Här händer igenting idag! Ha surfat igenom varenda bröllopssite. The Knot, BT, Project Wedding... Har nog varit inne på varenda sida som har inbjudningskort. Kollat varenda sida som säljer caketoppers. Vad 17 ska jag hitta på??!! Och förresten, skulle kanske nämna att butiken där jag jobbar är städad och i fint skick. Lite måste man ju jobba för lönen

  • Sundance

    Om du känner att du kan vänta lite med bröllopet kanske det är en god idé att bo tillsammans först. Få den där underbara, tråkiga, mysiga och hemska vardagen tillsammans. Då man är sitt bästa och sitt sämsta och sitt verkliga jag.

    Hur hade ni gjort... Vi har ju nu hittat en duktig solist som gärna sjunger på vårt bröllop, utomhus, så nu är vi tillbaka och planerar utomhusvigsel. Men där där vi ska ha själva vigseln är det grusplan och det känns lite svårt att trava upp längs "the aisle" i grovgrus. jag vill ha röd matta men det kostar ju en del. Rör sig ju bara om 20 min typ. Några andra förslag?

  • Sundance

    Tycker ni det blir snyggt att skriva för hand på inbjudningskorten? jag har ju ett präglat, vitt papper som jag vill ha röd text på men det var för präglat för att gå att printa på. Men mamma erbjöd sig att skriva för han med röd penna. Hon skriver väldigt fint men hur tror ni det blir? Då kan jag ju få det papper jag helst vill ha... Hur tror ni annars att det blir att printa texten på ett vitt lite transparent papper och sätta ovanpå det vita präglade. Kanske ser lite B ut...

Svar på tråden Bröllop 2010 del8