• Sundance

    Bröllop 2010 del8

    Funderar lite på det här med klädsel på bestman och brudgum. Min m2b ska ha 3 marskalker och en bestman och vi har hela tiden tänkt och trott att marskalkerna ska ha mörk kostym (som är vår dresscode) men likadan slips och att bestmanen sen ska ha likadana kläder som brudgummen, dvs frockcoat, väst och plastrong. Men nu har jag läst i ett par ettikettböcker, bl a Bröllopsboken, att bestman inte ska vara "finare" klädd än resten av gästerna. Har man mörk kostym ska alltså även bestman ha mörk kostym. Hur gör ni andra? Har varit på ett par bröllop och då har bestman varit klädd som brudgummen, men vad är egentligen "rätt och fel"? Kan man på något sätt utmärka bestman från de andra marskalkerna utan att han blir för "stiligt" klädd jämfört med de andra gästerna?

  • Sundance

    Ja, jag tänkte något sådant. Men jag vet att de andra också kommer att bära väst. De är tre väldigt välklädda herrar som är casual klädda när de bara har skjorta och slips, och inte väst, så vid ett bröllop är det självklart för dem att bära väst. Men en plastrong istället för slips är absolut en idé för bestman.

  • Sundance

    Usch då, Bluebride. Krya på er.

    Jag ska julskylta i butiken idag. Vi har, istället för julgranskulor, fått pyttesmå stickade tröjor i olika färger och modeller som ska hänga i granen i skyltfönstren. Urgulliga. så igår ägnade jag mig åt att sätta 100 st pyttesmå galgar på 100 st pyttesmå tröjor .

    Jag har börjat vela lite med musiken under dagen. Ingångsmarchen är ju given (Forest Gump, då vi blev tillsammans och hade vår första kyss till den filmen). Och så blir det Lyckorus och För kärlekens skull. Men sen tänkte vi ha Kärleken förde oss sammans, men nu är jag inne på Fly with me eller Tycker om när du tar på mig. Skulle också kunna tänka mig första dansen till Tycker om när du tar på mig, men vi hade ju egentligen tänkt oss From this moment.

  • Sundance

    Jag jobbar på Benetton . Fast granen som vi hade fått hem var för stor för skyltfönstret så nu fick den stå inne i butiken istället. Men den blev himla gullig med alla små tröjorna i alla fall.

    Jag har fått en galen idé, som jag aldrig trodde skulle ploppa upp i min skalle. Funderar på att ta lite sådana där sensuella bilder inför bröllopet. Den fotograf som vi ska ha till bröllopet fotar även sådana och jag fick så bra förtroende för henne. Inte för att m2b vill ha den i morgongåva, för även om jag tror att han hade tyckt att en sådan box varit en kul och fin grej så hade han nog inte uppskattat den som en present på det sättet. Utan mer för min egen skull. Jag får se... Det kanske bara är ett tillfälligt infall som snart går över

  • Sundance

    vad är det för typ av ringar? Om en enstensring är lite högre än en alliansring, tycker inte jag gör så mycket. T ex.

  • Sundance

    Ska jag vara helt uppriktig så hade jag nog själv inte velat ha den vigselringen högre än förlovningsringen, men det är svårt när man inte sett dem. Kan ju se helt annorlunda ut IRL än vad det gör i mitt huvud .

    Välkommen! Jag rekommenderar dig att börja med att prata igenom hur mycket ni kan lägga på bröllopet och hur mycket ni kan spara. Utifrån det sedan så kan ni bestämma er för om ni ska bjuda många till ett enklare bröllop, eller färre till ett lite "lyxigare" bröllop. Och börja leta lokal!!! Det kan ta lite tid och det är liksom det som får igång hela planeringen sedan .

  • Sundance

    Ja, det hade varit himla kul att fota sådana bilder. Ska nog ta mod till mig och boka. Förhoppningsvis känner man sig vacker och i fin form lagom till bröllopet.

    Nehej, tjejer! Nu stämplar jag ut och tar helger och imorgon rullar vi upp till småland! Blir en salig blandning där uppe av sällskapsspel, bortoperering av analsäckar på hund, shopping på outlet och 1-årskontroll av gudson. Trevlig helg på er!

  • Sundance

    Hej svejs!

    Hoppas att ni mår bra allihop. Sitter här i Smålands skogar och myser med te och lussebulle. Och så håller jag på och försöker göra en skiss av våra inbjudningskort i Photoshop. Men hörrni... Jag har laddat hem ett typsnitt från Dafont.com, men nu då. Har liksom fått en bild på typsnittet där det står en text men jag vet inte hur jag ska kunna ANVÄNDA det. Någon som vet?

  • Sundance

    Såg mysigt ut Pandis . Jag lyckades med typsnitten till slut. Nu ska jag försöka ladda upp bilder på inbjudningskorten jag gjort De är alltså ett utkast ännu men jag tror de kan bli bra. Hojtar till när de finns i mitt galleri.

  • Sundance

    Svårt! Förstår att du har det kämpigt med tankarna. Själv var jag ju hemma i min hemstad i veckan och längtar så mycket tillbaka. Vill så gärna bo nära mina föräldrar och så men samtidigt så inser jag ju att det troligtvis inte skulle bli mycket till socialt liv för min sambo. Han har ju alla sina vänner här i Lund och faktum är att jag inte heller har så många jämnåriga vänner i min hemstad, och ändå längtar man tillbaka. Någonstans i bakhuvudet vet jag att vi aldrig kommer flytta dit. Jag har liksom lättare att anpassa mig och skapa ett liv här nere än vad det skulle bli för honom där uppe, men få vad det är svårt när man slits mellan olika känslor. Vad säger din sambo om allt då?

  • Sundance

    En skiss av mina inbjudningskort finns i mitt galleri nu. Det blir alltså mörkgrå tapet längst bak. Ett vitt papper med präglat paisley-mönster, handskriven text. Rött och grått sidenband och en bild på vårt monogram i mitten. Det kommer bli embossat i rött på grå bakgrund.

  • Sundance

    Det låter som att du är mer positiv till att flytta än till att stanna kvar. Kan ni inte hyra ut er lägenhet som ni äger i andra hand ett tag och se hur det funkar att bo i er hemstad. Saker och beslut brukar kännas lite lättare om de inte känns så definitiva. Sätt ut den i ett år och då vet ni att om ni inte skulle trivas med situationen så gäller det ett år coh sedan kan ni flytta tillbaka.

    saker och ting är lite osäkert på mitt jobb just nu och jag är inte helt säker på om butiken kommer att stängas eller inte så jag har smått börjat fundera på att söka sommarjobb i min hemstad för där vet jag att jag alltid har ett jobb om jag vill, men som sambon sa "Jag vill inte ha dig så långt bort precis innan bröllopet och allt nu. Det är ju nu vi ska vara som lyckligast." Och det ligger ju mycket i det såklart, men det jag vill säga är att jag lite, lite kan förstå hur du velar.

  • Sundance

    Jag har lagt in en bild i mitt galleri på hur det kan bli om man har blockljus runt blomsterarrangemangen istället för värmeljuslyktor. Vad tycker ni?

  • Sundance

    Om du känner på dig att det kommer bli tungt att bo kvar när studierna går ner i tempo, och du vet att du kan fortsätta dem även hemifrån din barndomsstad så tror jag att du skulle må mycket bättre av att komma dit så snart som möjligt. Om min sambo kunde tänka sig att flytta till min barndomsstad hade vi gjort det direkt .

  • Sundance

    Ja, jag tänkte också på Gekås. Ska dit om ett par veckor så då tänkte jag handla. Min smarta sambo sa "Det var ju jättefint, och så blir det ju billigare än ljuslyktor!". Eh... nej. Vi får väl räkna på det. Har inte hittat några ljuslyktor som passar ännu. Har ju grått linne på borden (servetter och duk) och silvrig kruka med röda rosor. Så ganska mycket grått. Men samtidigt vill jag inte ha röda lyktor för jag är lite rädd för att det blir juligt, så vita är det jag letar efter nu. Vad tror ni?

    Låter jättefint med skålarna Katja! Kul när man hittar nåt som känns perfekt!

Svar på tråden Bröllop 2010 del8