• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Förresten, om Tinga smygläser så vill jag säga att jag tänker jättemycket på henne och försöker skicka lite virtuell energi och tröstkramar!

  • Telis
    kängu skrev 2009-10-15 12:15:26 följande:
    Jag tror benhårt på att det som är bra för mamma är bra för bebis- med andra ord, pusha inte dig själv till att föda vaginalt om du egentligen inte vill det.
    Åh, kängu, jag blev alldeles tårögd när du skrev så. Tack! Jag känner pressen från alla möjliga håll (inkl från mig själv) att klara av en vanlig förlossning men samtidigt så känns det helt omöjligt.

    Och precis som AM sa så stjälpte det där Aurora-samtalet mer än det hjälpte, nu känner jag mig mer osäker på vad jag vill och vad jag borde än vad jag gjorde innan.
  • Telis

    Jaaa, jag ska berätta det för min vanliga BM, jag ska ändå till henne innan den där Aurora-BM vill träffa mig igen. Men jag vet inte om jag skulle våga byta Aurora-BM, jag är så pinsamt feg för att berätta för folk att jag tycker dom är dåliga och vill byta till någon annan.

  • Telis

    Liten, det kanske skulle vara en bra lösning faktiskt!

    muggles, jadu, det är märkligt hur lätt man kan få dåligt samvete över vad (man tror) andra tycker och tänker.

    Fy fan, rent ut sagt, vad skönt det är att det är fredag imorgon!

  • Telis

    Snaily, det låter bra att vänta med att börja till i december, det kan bli stressigt att hinna med före jul och december kan ju bli stressig ändå. Bättre att göra ÄP och ruva i januari.

    Gonal-F är väl den vanligaste sorten man brukar börja med, sen finns det också Puregon (som är samma sak som Gonal men en annan tillverkare) och Menopur. Gonal och Puregon kommer som såna där pennsprutor som diabetiker har och är förblandade. Menopur är ett helt annat preparat, görs av urin från gravida kvinnor och måste blandas till. Det brukar man få om man tex är svårstimulerad eller för att man vill prova något annat än Gonal/Puregon.

    150 IE är standarddosen vid första försöket om man inte har sett några särskilda tecken på att man kommer att vara extra lätt- eller svårtstimulerad.

    Att man börjar på dag 21 är för att det är en vecka efter ÄL (enligt alla mallar), man vill att man ska ha haft ÄL innan man börjar med sprayen så att man inte har några äggblåsor kvar. Jag som alltid haft ÄL på dag 18 började därför med sprayen på dag 25 för att vara på den säkra sidan. Om du har sen ÄL så kan det vara värt att iallafall fråga din läkare eller Falun om du inte ska vänta ett par dagar extra. Det kanske inte spelar någon roll men är ändå värt att fråga.

  • Telis

    AM, vilket otroligt coolt paraplyställ, det kommer bli skitsnyggt i er hall!

  • Telis

    Vickan, jag ska smälta samtalet lite till men om jag känner mig lika osäker på henne och på vad jag själv vill ha ut av samtalen sen ska jag se till att byta. Jag kanske måste ta hjälp av maken men jag ska göra det.

  • Telis

    Stor kram tillbaks, Vickan! Skönt att ha en jobbdag hemma utan pendling och sån stress!

    Snaily, om din läkare känns lite virrig sen så kan du ju alltid ringa eller mejla till Falun direkt och fråga saker, dom har koll på allt sånt där. Det kan ju hända att det faktiskt inte spelar någon roll vilken dag du börjar på men man vill inte känna att man kanske gjort något fel under behandligen som kan påverka resultatet.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor