• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Liten, jag började läsa första kapitlet i "Att föda", som beskriver en helt normal förlossning, men jag tyckte att det var så ruggigt att jag inte kunde fortsätta läsa. Sen är vi inbokade på en Annas profylaxkurs om en vecka eller två, jag hoppas att jag klarar den utan att svimma.

    Vet du gravidpilates är lika bra som gravidyoga? Jag såg att stället runt hörnet från jobbet kör det en gång i veckan.

    Lappis, låt mig säga att jag förstår mer och mer fördelarna med att adoptera.

    Men det är ju jättebra att diskutera igenom allt sånt där redan på förhand, det är ju säkert sånt som ni kommer att få prata om längre fram vid utbildningen och utredningen.

  • Telis

    nenne, förlåt att jag skrattar men hon verkar ju helt galen. Lite valium låter ju inte så dumt. Hur går det på dagarna när ni inte är hemma? Du har all min sympati för sömnbristen, jag sover också så himla dåligt nu och det är skitjobbigt!

    Liten, hmm, jag tänker nog att pilates är mer min grej, särskilt det där med att stärka muskler i ryggen. Jag har provat på tai chi en gång och har svårt att tänka på andningen samtidigt som jag gör nåt annat. Antingen andades jag bara eller också höll jag på att svimma för att jag glömde andas men gjorde övningarna rätt.

  • Telis

    nenne, jag håller med Lappis. Det är bara en köplats, inget annat. Man behöver inte gå på ett enda samtal eller fatta ett enda beslut förrän man är redo. Och blir man aldrig redo har det inte hänt något värre än att man har sumpat ett par tusenlappar. Det KAN ju vara så att ni ändrar er om ett par år och då är det ju suveränt om ni redan har ett par års kötid.

  • Telis

    Oj, det var värst! På Adoptionscentrum betalar man bara in årsavgiften och köavgiften och sen är det klart. (Har jag för mig iallafall, visst var det så Lappis? Det var iallafall inget om land och ålder osv!)

  • Telis

    Den där tidningen från AC är förresten jättebra. Man får se bilder på världens små sötaste barn, det är omöjligt att inte bli sugen.

  • Telis

    Snaily, lycka till på samtalet!!

    nenne, äsch, välj en annan organisation! Varför ska man svara på sånt där redan innan man har varit på utbildning eller pratat med någon?

  • Telis

    BS, jag frågade om det där med när man kan få epidural eftersom jag har hört så många som frågat efter epidural och då fått svaret först att det är för tidigt och sen helt plötsligt är det för sent. Hon sa att det kan vara för tidigt för att man måste ha ett etablerat värkarbete först men att det aldrig var för sent. Det kändes också som en sån där grej som hon tyckte att jag bara skulle sluta oroa mig för och som jag inte riktigt kan tro på.

  • Telis

    Muggles, jag hoppas verkligen att mensen kommer snart så att ni kan känna att ni kan börja om från början igen (inte bara med att börja med försöken igen, utan minst lika mycket för att kunna känna att ni kommit förbi missfallet och att det är klart och över). Kraaaaam!

    Du behöver verkligen inte skämmas för hur du känner det! Vem är inte en bitterfitta emellanåt i den här cirkusen?!

    Det där med min mentala inställning är verkligen av dom sakerna som jag oroar mig mest för. Jag har en stark känsla av att min kropp inte alls är gjord för förlossningar och då tänker jag att om man tror att "det här går aldrig" så kommer det inte heller att gå så bra som det kunde ha gjort om man hade en inställning av att "det här fixar jag". Men det är inte så himla lätt att bara ändra på en sån känsla heller och helt plötsligt få en positiv inställning när man är rädd.

    Kul med huset! Grattis!

  • Telis

    Lappis, ja så var det för oss om adoption. Vi var inte säkra på att vi ville adoptera men vi ställde oss i kön utifall att. Det är så svårt att veta hur man kommer att resonera om ett par år. Från början var det ju svårt till och med att tänka sig IVF men det ändrade man sig ju till.

  • Telis

    muggles, mellan 9 och 10. Ja, det får en ju att tvivla lite när BM säger att det finns så bra smärtmetoder idag att man inte behöver oroa sig för smärtan.

    Liten, är dom norr eller söder om stan?

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor