• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    PB, vid en IVF försätts man först i klimakteriet med hjälp av en spray, det är för att liksom nollställa kroppen och starta om från början. Sen tar man sprutor för att producera (lagom) många ägg och sist rundar man av med en Ovitrelle för att äggen ska mogna lagom tills man plockar ut dom. Dom kan så mycket nu för tiden!

    snaily, det händer lite titt som tätt att folk har varit gravida när dom börjar med sprayen och det gör ingenting. När man sprayat i ca 8-10 dagar ska man få en mensliknande blödning som säger att man är nedreglerad. Om man är gravid får man inte den och då slutar man med sprayen. Man hinner alltså inte spraya så länge så det ska vara okej.

  • Telis

    PB, jag tror att du gör helt rätt i att inte nämna något om klimakteriet för din sambo. Blir det aktuellt kommer han antagligen att märka det av sig själv. (Fast jag mådde faktiskt jättebra under sprayperioden så man måste inte bli ett klimakteriemonster.)

    Jag känner inte heller av några tendenser till boande. Jag tror att det beror på att om vi köpte kläder, barnvagn eller spjälsäng så skulle det bli så uppenbart att det kommer att komma ett barn som måste ut på något sätt så jag föredrar att inte tänka på det.

  • Telis

    Lycka till på VUL:et, september! Hoppas att ni får se ett litet hjärta på alldeles rätt ställe.

  • Telis

    EA, jag tycker att det är lite fräckt av honom att säga så, det blir ju som att han lägger skulden på dig. Du kan ju säga till honom att om det var så så skulle inte en enda IVF funka för när man har kommit så långt är det omöjligt att inte fundera och analysera. Man kan inte påverka sin fertilitet med hjälp av hjärnan, så är det bara.

    muggles, ja massor. Supermysigt!

  • Telis

    AM, jag vet inte men över lag är jag väldigt skeptisk till såna där löften. Det är ju så lätt för någon att säga nu att "det är klart att du ska få komma in tidigt och få epiduralen med en gång" men sen kan det ju vara en ragata som tar emot i telefon/vid dörren, läkaren kan ha blivit inlåst på toaletten och bedövningsmedlet tagit slut.

    Dessutom kan ju inte epidural sättas så tidigt så då är det ju ingen vits med att åka in tidigt heller.

  • Telis

    BS, det är klart att man kan ha tur och komma till världens gulligaste avdelning där man blir behandlad som en prinsessa och får allt man pekar på. Men man kan ju inte bli garanterad det i förväg och jag vet att jag som person har väldigt svårt att stå på mig och kräva saker.

  • Telis

    AM, BB Stockholm väljer man ju bara om man är säker på en vaginal förlossning och jag är inte säker på någonting så vi har valt SÖS. Dessutom känns det lite löjligt att åka över halva stan till BB Stockholm när vi har rätt så nära till SÖS.

    BS, jo men det är klart att jag kan BE om saker och tala om hur jag vill ha det. Jag är bara dålig på att kräva saker om någon ragata säger nej.

  • Telis

    Nu behöver vi nog inte prata om min förlossning så mycket mer, ungen måste ut på något sätt och om vi pratar mer om det så tappar jag både aptiten och sömnen.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor