• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Nu har den första mäklaren varit här och värderat lägenheten, sen kommer två till i eftermiddag. Ska bli spännande att se om dom hamnar på ungefär samma värdering eller inte.

  • Telis

    Muggles, det är ju toppen om ni skulle få ännu mer nu! Det kanske finns en anledning till att ni tackade nej först och sen blev intresserade igen? I mina öron låter det lite lite med 2,2 för en 4:a.

    Mäklaren som var här berättade att hon själv letade hus men blev avskräckt av dom galna budgivningarna. (Lappis, hon letade också i "våra" områden.)

  • Telis

    Är det någon här som har sålt något nyligen i Stockholm, det är det inte va? Jag är bara nyfiken på mäklarnas arvoden brukar ligga på. Vi gör ju en liten nätt vinst så vi ska inte klaga men det känns ändå helt otroligt mycket pengar när mäklarna ska ha nästan 100.000 för att sälja en lägenhet. Som antagligen är ganska lättsåld (peppar, peppar).

  • Telis

    Jag hoppas fortfarande att jag kan komma på söndag men det är rätt osäkert. På tisdag i nästa vecka kommer det en fotograf och ska ta bilder på lägenheten och innan dess måste vi ju ha rensat massor och burit ner i förrådet (hur det nu ska få plats där ) och fiffat.

    muggles, här hamnade mäklararvodena hos dom tre som var på besök idag på 1.75, 2.00 och 2.45%. Men vad svårt det blev att välja! Det är ju inte bara arvodet som är avgörande och jag gillade iallafall två av dom lika mycket men av olika anledningar. Man borde kanske förhandla om arvodet men jag vet bara inte om jag orkar. Efter allt hasslande med husköpet, banker, bankräntor och bilköp (japp, vi har köpt bil också idag) så vet jag inte om jag orkar mer.

  • Telis

    Vi har köpt en fransman. Det blev en Peugeot 307 kombi från 2007.

    PB, 6,5%! OMG, det skulle i vårt fall betyda 250.000 kr. Avdragsgillt eller inte men det är galet mycket pengar. Att sälja själva är inte aktuellt, jag tror också att mäklarfirmorna får ut mer.

    Vickan, det går att boka Mornington på nätet om du inte vill ringa.

  • Telis

    Tack tack! Den är jättefin.

    Snorkis, jag tror att det kan vara annorlunda på ett mindre ställe. Här i Stockholm verkar alla sälja med hjälp av mäklare. Jag tror inte att man skulle få ut lika mycket för den om man försökte sälja den själv. Som säljare är det ju också skönt att få alla praktikaliteter omhändertagna av någon annan, det räcker så gott med all städning och sånt.

  • Telis

    muggles, ja det där med priset kan säkert stämma. Erik Olsson hade till exempel en sån modell att dom tar ut en mindre procentsats ju högre försäljningspriset är. Fast dom var ändå inte i närheten av 6,5% ens på dom billigaste objekten. Men det kanske också skiljer om man säljer inne i stan eller inte, det blir ju tex inte så lång resväg för mäklaren om man säljer innanför tull.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor