• Svar på tråden JULI - 2010 del2
  • källerudd

    Japp två pslamer är minimum, har precis kollat upp det..Vi funderar på att ha två solosånger, vet dock inte hur det är med det..Jag vill gärna att vår solist ska sjunha "så vill stjänorna" precis när vi kommer fram och sen ev någon mer... Ut och ingång vet jag inte..och har inte funderat heller då vi inte ska vara i kyrkan...

    Jag överlåter det helt åt gästerna...Mina långväga kusiner kommer mamma och pappa erbjuda att de få bo hos dem, sen får de andra göra som de vill..tror ändå de flesta kör hem, trots dryga 10 mil...men det är 3 mil till närmsta stad med hotell så de måste ändå köra..vår budget tillåter nog inte busshyra, annars hade man kanske kunnat bussa gästerna från närmsta "hotellstad" till stället och sen hem på natten...

    Hur tycker ni man gör i ett sådan läget??

  • LyckligTjej

    Vi kommer att erbjuda "privat" övernattning till dem långväga som tex kusiner etc.
    Dem andra som bara har en liten bit hem får ordna med transport själva.
    Förra sommaren så va vi på ett bröllop och då blev vi erbjuden ställen att sova på, men
    vi tog husvagnen och campade tillsammans med några andra par intill festlokalen.

    Det är ju upp till var och en hur man vill göra men jag har personligen aldrig varit på ett bröllop där brudparet stått för hemtransporten eller hotellrum etc.
    Så vi kommer inte heller att göra så.

  • källerudd
    LyckligTjej skrev 2009-08-13 19:45:22 följande:
    Det är ju upp till var och en hur man vill göra men jag har personligen aldrig varit på ett bröllop där brudparet stått för hemtransporten eller hotellrum etc.Så vi kommer inte heller att göra så.
    Jag har inte varit på några bröllop så vet ju inte riktigt hur det fungerar...och här läser man ju så mycket att huvudet går i spinn =) Men det va ju skönt att veta...då skippar vi det me, känns bra..
  • LyckligTjej

    Har ni börjat fundera nåt på bröllopsmiddagen, va kommer ni att bjuda på,
    lagar ni maten själv eller catering?
    Jag va först inne på att ha buffé men min m2b tyckte det lät så rörigt att ha på ett bröllop
    så det blir 3-rätters med bröllopstårta som efterrätt + nattvickning.
    Vi ska kolla med en bakant som jobbar som kock om han har tid o lust att fixa maten,
    annars så beställer vi catering, åtminstånde varmrätt. Förrätten kan man ju ordna själv.
    Frågan är bara vad man ska bjuda på för gott???

  • CeKe

    Vi har lite samma sak att tänkta på, har två mil till närmsta stad. Däremot finns det två campingar i närheten och åtminstone den ena har stugor som vi funderar på att preliminärboka. Hade dock inte tänkt betala gästernas övernattning.. Sen kommer mina föräldrar (festen kommer vara i närheten av där de bor, ca 20 mil från där vi bor) att leta efter vänner och bekanta som har friggebodar etc som vi kan låna..

    Hoppas hoppas att det går ihop alltihopa då vi vill ha en ordentlig fest =)

    Källerud: "Så vill Stjärnorna" är jättevacker och texten är ju klockren för bröllop! Min svägerska hade den på sitt bröllop nu i sommar =)

  • källerudd

    CeKe, mamma och pappa tänkte oxå höra lite med dem som har stugor i närheten, men det beror ju på om de är hemma el inte...

    Vi ska ha förrätt, brillbuffé, efterrätt och senare tårta...kanske nattamat inte bestämt..

    Blir rödlökschees till förrätt
    grillbuffén blir nog typ någon form av potatissallad (inte sån där vi kladdig då utan med sallad o sånt) och sen olika kött att grilla och lite olika såser
    efterrätt vet vi inte än...

    mamma vill gör maten själv, tom tårta sa hon i början men det har hon ändrat nu, så den ska beställas..

  • CeKe

    Vi funderar också på att ha en slags buffé. Jag har en vännina som bor strax intill festlokalen som är grymt duktig på matlagning och som vill ordna med maten. Däremot funderar jag på om hon i sådana fall kommer att kunna njuta av festen, då vi ju även vill ha henne och hennes sambo som gäster.. Så vi överväger att kolla catering, men jag ska fråga henne hur hon tänker kring det hela. Hur skulle ni ha tänkt?

    Källerud: ja, det är ju en knepigt det där, om folk med friggebodar etc kommer hålla sig hemma mitt i sommaren =)

  • Juli100724

    Vi ska inte fixa övernattning. Men vi lånar ut våran lägenhet och sen ska vårt värdpar komma med förlsag om dom vill det. (hotell mm)

    Vi ska göra all mat själva, beställa tårta. =)

  • källerudd
    CeKe skrev 2009-08-13 20:16:23 följande:
    Vi funderar också på att ha en slags buffé. Jag har en vännina som bor strax intill festlokalen som är grymt duktig på matlagning och som vill ordna med maten. Däremot funderar jag på om hon i sådana fall kommer att kunna njuta av festen, då vi ju även vill ha henne och hennes sambo som gäster.. Så vi överväger att kolla catering, men jag ska fråga henne hur hon tänker kring det hela. Hur skulle ni ha tänkt?Källerud: ja, det är ju en knepigt det där, om folk med friggebodar etc kommer hålla sig hemma mitt i sommaren =)
    det där med att mamma gör maten fixar vi på festen genom att några arbetskamrater till henne troligtvis kommer att hjälpa till med maten under middagen, så mamma slipper tänka på det och kan njuta...
Svar på tråden JULI - 2010 del2