• workoutgirl

    Stora träningstråden!

    Det finnsmassor av bantings/diettrådar men jag tänkte starta en tråd för oss som vill bli bröllopssnygga (eller bara komma i form) med hjälp av träning.

    I den här tråden kan vi diskutera träningsupplägg,mål och resultat och utbyta tips och erfarenheter.

    en jättebra träningsdagbok på nätet hittar ni här
    www.funbeat.se/

  • Svar på tråden Stora träningstråden!
  • LB5

    Vilken kul tråd! Jag har precis varit ute på en liten joggingtur på ca 5km. Kändes lagom då det blev ett glas vin för mycket igår kväll.

    Vad brukar du träna? Jag spelade fotboll fram tills jag var 26 (är 28 nu och pensionerad från fotbollen ), nu blir det mest på gym... favoriten just nu är nog 'core on the ball'.

    Boxning tror jag är bra för att få bröllopssnygga axlar :)

  • Hammerman

    Har påbörjat ett träningsschema, ser ut som följer:

    Måndag: Ben. Kör alla klassiska benövningar såsom knäböj, vadpress, bencurl etc etc. Man vet att man tränat rätt när det ser ut som att man har både Parkinsons och MS när man går i trappor.

    Tisdag: Aikido.

    Onsdag: Armar. Hantlar, skivstänger och lite maskiner för att ge biceps och triceps en jävla omgång.

    Torsdag: Aikido.

    Fredag: Rygg. Man får absolut inte glömma bort att idka marklyft! Det är ju så härligt när man lägger på tungt och det börjar blinka för ögonen när man fått upp eländet... men livsviktig övning!

    Lördag: Bröst. Bänkpress, hantelpress, cable cross och sånt.

    Söndag: Axlar. Bränner alltid utav helvete i axlarna.

    Nu är jag dock sjuk, så jag har inte tränat sen i måndags.

  • Pumpkin

    Nu har jag i och för sig redan gift mig, men tränar för att komma i bättre form ändå - vi kan väl säga att det är för Beach 2009 om jag nu ska ha en speciell anledning

    I onsdags körde jag ett pass här hemma - situps, rumplyft, sneda situps, knäböj, utfall, plankan... Ja alla såna där bra övningar som man kan göra hemma utan maskiner. Har duktigt med träningsvärk fortfarande, men det börjar lägga sig. Igår var det som värst, knappt så jag kunde gå normalt.

    Idag ska jag iväg till gymmet, om ett par timmar. Då blir det en genomgång av hela kroppen x 2 plus lite löpband skulle jag tro.


  • LB5

    Jag har registrerat mig på funbeat nu :) Bra sida! Lite kul att kunna se kurvor på hur man har tränat etc. Ytterligare motivation :)

  • Hammerman

    Själv skriver jag upp i almanackan som hänger på väggen ovanför sängen när jag varit och tränat. Blir väldigt tydligt då om man slarvar.

    Och den var fulltecknad fram tills i måndags, sen slog förkylningen klorna i mig, och eftersom jag tyvärr måste välja livet före att dö av hjärtbristning i marklyftet så sitter jag hemma och ser de träningslösa dagarna vandra förbi...

  • IMittEsse

    Göteborgsvarvet närmar sig med stormsteg och idag är det dags för ett av de, i mitt tycke, vidriga distanspassen. Suck!! 15 km måste jag upp i och jag får självmordstankar efter 20 minuter...

    Men jag försöker tänka på hur snygg jag kommer att vara i min klänning den 22 maj! Ja, alltså benen... som ju är under klänningen, hrm...

  • Hammerman

    Träna något som du tycker är roligt istället. Att tvinga sig själv till att träna måste man göra ändå, men det är enklare att motivera sig till något som man trivs med än något som får en att fundera på att tappa upp ett varmt bad och utföra något ganska tråkigt med rakblad och handleder.

  • IMittEsse
    Sant. Men jag tar hellre tag i träningen enligt det träningsprogram jag trots allt vet fungerar än kommer otränad till start. Distanspassen kommer aldrig att vara roliga, så fungerar jag bara helt enkelt. Däremot vet jag att när det är gjort så är det ett tag tills nästa långa pass och jag får köra korta intervaller istället!

    Och jippi, jag klarade det idag med!
  • Imma

    Kul tråd! Jag hakar på! Jag har varit på body pump idag. Kände mig kaxig och ökade vikterna alldeles för mycket. Imorgon kommer jag inte kunna gå...

    Annars är mitt bästa tips att anmäla sig till ett lopp. Jag har aldrig fått sån bra kontinuitet i löpningen som när jag hade anmält mig till Lidingöloppet förra året.

Svar på tråden Stora träningstråden!