• nennesjuttioåtta

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Välkomna nya som gamla tivolibesökare!

    Nu drar en ny tur av barnkarusellen igång! Kliv på och du får uppleva en galet snurrig tid: Att bli illamående, spy, klämma ut vattenmeloner genom små hål och vinna högsta vinst på Tombolan och efteråt tycka att det var en jäkla häftig upplevelse och direkt efter det sätta sig i den familjevänliga berg- och dalbanan. En del tycker den är hysteriskt rolig, även om vissa bitar av turen kan kännas lite jobbiga. Men hur vanligt är det att få sova när man är på nöjesfält - EGENTLIGEN? Det är bara att gilla läget, och har du väl klivit på kommer du aldrig av!

    Vissa av oss har, enligt lagen om all tings jävlighet, ställt oss i fel kö och väntar fortfarande på att få kliva på...

    Men i väntan på att det ska bli dags för nästa tur så finns ju förstås Flumride som alla får åka med gratis (även de som redan sitter på bergbanan får respit för en tur då och då, utan att passera Gå). En helt fantastisk skapelse där vi glada i hågen får åka stock, bli våta och få en hisnande avslutning som killar rejält i magen, förhoppningsvis med en hel del sprut och om det känns bra så får vi åka ett varv till.

    Nu åker vi!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-02 17:37
    Attans, jag glömde ju nämna att vi som står i fel kö såklart hamnar av misstag i kön till Fritt fall ibland. Otäck upplevelse men vet inte om väntan innan nedsläpp är värst eller själva nedfärden. *ryser* Dock landar vi med fötterna på jorden till slut, mycket tack vare alla ni andra som tar emot oss så vi landar mjukt.

  • Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!
  • muggles

    MrsB: låter ju som en trolig orsak. Hoppas att det ordnar sig för er nu och att ni blir utskrivna på fre! Lamm låter smaskens även om innerfilén är ännu mörare... *slurp*

    BS: tror att den är godast varm el åtminstone ljummen.

  • Ore

    Mrs B: Hoppas (?) att det är den orsaken... Eller egentligen inte, men det är ju skönt att veta vad det är. Och mjölkfri kost är ju ändå ett "bättre" bekymmer än t.ex. en krånglande magmun, tycker jag det låter som. Är det mjölkprotein eller laktos som de tror är boven? Min gudson var allergisk mot mjölkprotein som liten, men det yttrade sig i utslag och så, inga kräkningar vad jag kan minnas.

    Chokladefterrätter, mums... Hoppas det blir någon sådan imorgon, det är inte jag som står för menyn, så jag har ingen aning.

  • Ore

    Har insett att jag missat ett av Nennes inlägg också... Det om adoption. Är det verkligen så illa att man inte ens får ställa sig i en flera år lång kö om man är arbetslös? Det är ju tragiskt i så fall, det är ju inte alls säkert att man är arbetslös då. Och även om man har jobb just när man adopterar kan man ju vara arbetslös ett halvår senare...?

  • BrudSommar2006

    Nu börjar jag tro att jag råkat ut för samma som Lapinette, undrar om hon fick reda på vad det var hon hade, för nu har jag också en liten blödning, hjälp! Nu har jag dessutom rätt ont typ till höger om naveln men det känns som en rejäl sträckning, kan ha sträckt mig i samband med att jag lyft Iris under dagen och nu suttit och stelnat till. Känner inte speciellt mycket längre ner i magen längre. Nervös blir man ju i alla fall, speciellt när man sitter här på Öland så långt från allt. Nåja, förhoppningsvis är det väl ingenting.

    Vi har spelat spel på kvällarna här nere när Iris somnat, riktigt kul faktiskt, det var länge sedan.

    Muggles, tack för hjälpen, inte kall alltså.

  • MSW

    Okey, fyra månader av upphackade nätter är nog vad jag klarar.. Sen blir jag knäpp(are än vanligt)! Inatt när A vaknade för första matningen och jag hade sovit i 2-2½h gick jag upp som vanligt och matade, men jag hade ingen ro för fem öre att mata, satt bara helt rastlös och det kändes som att det kliade i hela kroppen och väntade otåligt på att skulle äta färdigt! När han hade ätit så länge som jag tycker att han minst ska äta (men som han oftast äter en stund till) så tappade han taget (inte omöjligt att det var för att jag nog satt och vred mig..) och då lyfte jag in honom i sin säng!
    Oftast tycker jag det är mysigt att amma även på nätterna (även om jag såklart gärna hade sovit), men inatt kändes det obekvämt och helt fel! Så inatt var jag helt bestämd med att jag ska inte amma mer! Pumpa ut och ge honom flaska ist!
    Iaf, sen fick han komma in till oss och sova, (maken fick hämta, jag orkade inte gå upp igen..), och det fortsatte att kännas obekvämt, även om det blev bättre och bättre!
    Nu är det nog nästan som vanligt igen, men det känns som att maken nog får ta någon matning någon natt snart, helst en hel natt, så att jag får sova..

    Jaja, totalt ego, men behövde skriva av mig.. Maken har inte vaknat ännu, när han gör det för han väl höra allt, även om jag sa till honom i natt "att jag orkar inte" så förstod han nog inte hur allvarlig jag var i kommentaren (just då iaf).. Eller kommer ihåg..

    Nenne: Oavsett om man har jobb nu eller inte finns det juh ingenting som säger att det är så när man äntligen kommer fram i adoptionskön, ska man se helt krasst på det vet man juh egentligen inte ens om man är ihop då!

    MrsB: Skönt med en diagnos, min syrras kille är laktosintolerant, och det känns inte som det är så mycket krångel med, bara jobbigt att laktosfria livsmedel är lite dyrare...

    Bs: Hmm.. Konstigt..? Smittar det då??
    Hur länge till ska ni vara på Öland? Ska du vänta med att söka tills ni kommer hem, eller hitta någon på Öland? (det måste väl finnas, eller måste man ta sig till Kalmar?)
    Ring sjukvårdsrådgivningsupplysningen eller vad tusan det heter!!

    Vi är bortbjudna ikväll, blir bjudna på någon kycklingrätt och baconlindadsparris och vad det nu var mer... Lyssnade nog inte så noga..
    Och sen skulle vi spela spel (BS, ja det är skit kul att spela sällskapsspel)..
    Vi stannar nog inte mycket senare än 12..

    Såå.. Gott nytt allihopa!New Year 3

  • MSW
    New BabyNew BabyNew BabyNew BabyNew BabyNew BabyNew BabyNew BabyNew Baby
    Hittade denna och tänkte att vi kanske har för få storkar i tråden, därför tanten hittar till vissa hela tiden.... Hoppas storkarna följer med in i 2009!
  • Ore

    MSW - Även om jag har förstått att man som förälder tvingas klara sig med otroligt mycket mindre sömn än man någonsin trott, så låter det som väldigt litet...

    Det låter verkligen som att du behöver litet avlösning, och mer sömn! Man orkar inte allt...

    BS - Oj, låter inte så bra med blödning helt oväntat... Men vi hann inte få något besked från lappis innan hon åkte.

    Om saker kan smitta via tråden så vill jag hellre bli smittad med graviditet, tack... :-P

  • _koko_

    BS - Som muggles sa, de är godast varma! Jag har även upptäckt att man kan värma dem i ugnen dagen efter om man får några över (jag har ganska små formar och brukar göra fler än antal ätande). Inte riktigt lika gott som nylagade såklart, men klart godkänt.

    MSW - Vilka fina storkar! Hoppas de hittar hem till alla som längtar och önskar nu.
    Hoppas du fick ett bra snack med maken. Min sambo fattade behovet av avlastning när jag förklarade att jag annars inte skulle klara mitt jobb - att ta hand om vårt barn.

    Mrs B - Mjölkproteinallergi är rätt vanligt hos små barn och symptomen kan så vitt jag förstått det växa fram, så det låter inte alls omöjligt att det är det (din makes teori låter rätt långsökt...). I de allra flesta fall växer det dessutom bort, kom ihåg det om det känns jobbigt. Laktosintolerans är dock nästan obefintligt hos små barn (det finns laktos i bröstmjölk så hur skulle de isf klara sig?).
    En tjej i min mammagrupp fick en dotter med mjölkproteinallergi, de snabbtestade genom att ha lite mjölk på armen på henne, och hon blev röd i skinnet! Vet dock inte om alla med mjölkkallergi reagerar så?
    Hoppas det lugnar ner sig för er nu ett tag och att ni får komma hem för gott allihop. Kram!

    BS - Blödning du också, vad är det som händer här??

    GOTT NYTT ÅR allihop nu, hoppas 2009 blir ett fantastiskt år för oss alla. Många barn ska tillverkas och födas, alla ska få vara friska, mycket alkohol och god mat ska förtäras, härliga resor ska utföras och framför allt ska alla underbara tjejer i favvo-tråden få njuta av livet!!!

  • muggles

    koko: vart i Thailand skulle ni? *nyfiken*

    MSW: klart du ska ha en hel natt snart! Om du inte klarar att pumpa ur så ge ersättning på flaska (alltså låt din man ge). Sålänge du ammar åtminstone en gång per dag så får A immunförsvaret så att ge ersättning på natten är absolut ingen fara (dvs om du nu inte får ihop tillräckliga mängder egen mjölk). Det ÄR jobbigare att ta hand om ett litet barn en hel dag än att jobba, om man dessutom har sovit dåligt/för lite. Det är det många som vittnar om. På jobbet kan man ta det lite lugnt emellan varven, sätta sig ner och ta en kopp kaffe mm. Men ett litet barn är så intensivt och behöver uppmärksamhet nästan hela tiden. Bra med storkarna!!!

    Vi har haft en mysig förmiddag. Moa sover numera ofta till 7-7.30 vilket är såå skönt. Sedan äter vi långfrukost och eftersom hon numera äter själv så blir det mkt tid över till att läsa tidningen, dricka kaffe i lugn och ro mm. Sedan var vi en sväng till en lekpark med ett café i närheten där jag tog mig en take-a-way kaffe. Och nu är det väl snart dags att packa ihop pinalerna för att åka ut till "bushen" (Torslanda ).

    Gott nytt år på er allihop!

  • MSW

    Tack för input! Jag har det juh ändå hyffsat bra, alltså, vi är juh vakna bara precis och matar sen somnar juh A igen, han är aldrig ledsen (mer än för att tala om att han är hungrig) på natten.. Men sen sover vi juh så korta pass (nu är det högst 3 timmar, innan var det minst 3 timmar).. Och nu räckte det väl tydligen!
    För övrigt vaknade inte han och maken förrän kl 10 idag, så problemet är juh inte att han inte sover, utan att han vaknar lite väl ofta..

    Mat har jag juh så det räcker (men kanske inte att pumpa ur också) men jag har två "portioner" i frysen också, de får gå åt nu någon natt typ fredag, så får maken mata.. Och om han har mjölk till två matningar så min första matning blir 5-7någon gång så gör det nog en väldig skillnad!

    Och jag har funderat på att köpa ersättning och byta ut kvällsmålet till det(eller ge lite av varje).. Men det har inte funkat så bra innan när vi försökt det, han har inte velat ha (men mjölk i flaska går jättebra), men vi får göra ett nytt försök, från när kan man ge den ersättningen för äldre? är det 4månader, eller 6månader kanske?

    Annars har det funkat hyffsat idag, men känner mig trött och såklart lite dåligt samvete för hur jag var mot stackars A i natt.. Även om jag egentligen inte tror att han hade så ont av det som jag hade!
    Jaja, tack för att ni lyssnar!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!