• Pentan

    Tråd för oss tjejer som vill ned lite mer i vikt, mellan ca 20-45 kg

    Ett ställe för oss lite tyngre brudar som vill gå ned i vikt!
    själv väger jag ca 105 kg och vill ned till runt 70-75 kg.

    Ngn mer???

  • Svar på tråden Tråd för oss tjejer som vill ned lite mer i vikt, mellan ca 20-45 kg
  • Sanfor

    Jag är 1,65 och vägde 95 kilo. På tok för mkt. Enligt BMI borde jag väl väga runt 65, men gjorde en BIA-mätning, där de mäter kroppssammansättningen, och det visade sig att jag har mer muskler än "normalt" så jag behöver nog "bara" gå ner 20-25 kilo.

    Går inte på någon särskild diet, men försöker att inte ta om och inte ta stora portioner, inte heller äta när jag inte är hungrig, och försöker att lära mig att man inte behöver äta upp allt på tallriken när man inte längre är hungrig (varför tvingade skolan/föräldrar en att alltid äta upp???)
    Dessutom har vi skaffat hund..så det blir lite mer motion..

    (Sen har jag inte mått toppen, och för en gång skulle har det resulterat i mindre matsug, brukar vara tvärtom..)

    På så sätt har jag väl gått ner ca 3 kilo på en månad..

    Jag måste dessutom köra lite bakvända tankar...svårt att förklara, men så fort jag aktivt börjar tänka "nu ska jag gå ner i vikt, nu ska jag inte äta godis/sötsaker/viss mat på X dagar/veckor/månader" så blir jag automatiskt akut sugen på allt sånt, sånt sug som inte går att motstå.

    Så nu jag äter allt när jag vill, men försöker ändra på NÄR jag vill det..

    Nån som fattade?

  • pitesara

    Underbart!! Jag vill också hänga med här :)
    Jag är 157,5 cm kort och jag behöver gå ner nästan 30 kg ..

    Var med i viktväktarna mellan 2002-2003.. Lyckade gå ner 36 kg med hjälp av dom men tyvärr är större delen av dom kilona tillbakaklistrade på min kropp igen.

    Hittar inte den motivationen som jag hade då, fattar inte varför. Har ju ett stundande bröllop där jag vill vara världens snyggaste brud på ;).

    Idag så ringde jag och bokade tid på Xtravaganza, ska dit på tisdag. Hoppas verkligen det funkar.
    Är det nån som har provat det?

  • brud2009

    Här är en till som behöver gå ner i vikt. Går och väntar på att få en tid på vårdcentralen som jag blivit remiterd till, jag hoppas verkligen de kan hjälpa mig då jag inte fick komma till ätstörningsenheten (var inte tillräkligt sjuk!!!). Som någon tidigare skrev så har jag oxå stora problem med att låta bli att äta även om jag inte är hugrig osv. Det är som att det finns två stycken huvudet typ en ond och en god, tyvärr så vinner den onda för ofta Nej, nu måste det bli ändring på detta, bara 11 månader kvar!!! Lycka till alla, vi fixar det

  • IdaÄlskarLennart

    hej tjejer. jag är kraftigt överviktig. jag väger *pinsamt*, ca: 105 kg och jag är 155 cm lång .. Dock så har jag alltid varit tung. jag har även kraftig benstomme.

    Problemet med mig är att jag så gärna vill, men jag har inte otivationen ! hur ska jag få motivation. Mitt problem är att jag tittar på mat och går upp i vikt men oavsett hur mycket jag rör mig så rubbas nästan inte vikten .. ! :S

    vad har ni för tips och så till mig .. jag behöver mer stake att stå emot maten och motivation. jag är inte hungrig jämt, men konstant sugen och klarar knappt att stå emot. älskar pasta och coco-cola !=/

  • Fanny och Theos mamma

    Hej Alla tjockisar:)
    Jag är en matmissbrukare som just nu väger ca 83 kg till mina 170 cm. Kanske inte låter så extremt för er.. Men jag har gått upp 15 på ett halvår?? efter att jag fick mitt andra barn. För flera veckor sedan var jag inne på din sida Ida Älskar Lennart och blev riktigt rörd av det du skrev om din man. Ni verkar vara lyckliga och kära och är egentligen vikten ett mått på hur lycklig man får vara på sitt eget bröllop. När jag ser dig i din bröllopsklänning ser du minst lika fin ut som jag i min (med massa kg mindre) Du ser ju fast och fin ut ialla fall medan jag själv har slafsiga armar ,handtag på ryggen. Jag köpte en brudklänning som satt exakt, vill inte vara pressad att banta och sedan inte komma i klänningen.. Varför kan vi inte få vara vackra som vi är....
    och slippa denna viktnoja
    Missförstå mig inte jag bantar också till bröllopet. Men det är ju så otroligt jobbigt att inte få äta det man tycker om.

  • IdaÄlskarLennart

    självklart är jag vacker som jag är, det råder de inga tvivel på för jag betvivlar att min Älskling skulle säga det om det inte var så. Jag känner mig som en prinsessa i klänningen och tycker själv den sitter perfekt och framhäver det man vill att den ska göra. Hatar dock mina armar, men det hör ju inte hit ;)

    jag har inte alls som mål att gå ner i vikt till bröllopet då mitt bröllop är om 2 dagar (på söndag) utan jag vill bara i allmänhet få gå ner för att m in kropps ska orka mer och må bättre.

    Jag duger som jag är för både mig själv och dom som älskar mig och den som inte kan ta mig för det jag är behöver inte ens göra sig bekymret att lossas.

    Jag vill gå ner i vikt för mitt kropps skull och för att få leva ett längre och lättsammare liv.. för min skull och ingen annans.

    Men tack för din kommentar att du tycker jag är vacker .. det behöver man höra ibland. och ja, jag älskar min Lennart mer än allt annat. och hans barn också. Jag älskar att lägga ner tid på att skriva dikter och saker om dom .. jag kan berätta för han hur mycket jag älskar han jämt men ändå inte känna att jag sakt det nog för att det finns INGA ord som kan beskriva kärleken så man gör gång på gång ett nytt försök att förklara men lyckas inte och kommer aldrig att göra för att det finns inga ord som räcker till ;)

    vilken sida hade du läst om att jag skrivit om han på =) ?

    Fanny och Theos mamma skrev 2008-08-15 04:57:26 följande:


    Hej Alla tjockisar:)Jag är en matmissbrukare som just nu väger ca 83 kg till mina 170 cm. Kanske inte låter så extremt för er.. Men jag har gått upp 15 på ett halvår?? efter att jag fick mitt andra barn. För flera veckor sedan var jag inne på din sida Ida Älskar Lennart och blev riktigt rörd av det du skrev om din man. Ni verkar vara lyckliga och kära och är egentligen vikten ett mått på hur lycklig man får vara på sitt eget bröllop. När jag ser dig i din bröllopsklänning ser du minst lika fin ut som jag i min (med massa kg mindre) Du ser ju fast och fin ut ialla fall medan jag själv har slafsiga armar ,handtag på ryggen. Jag köpte en brudklänning som satt exakt, vill inte vara pressad att banta och sedan inte komma i klänningen.. Varför kan vi inte få vara vackra som vi är....och slippa denna viktnojaMissförstå mig inte jag bantar också till bröllopet. Men det är ju så otroligt jobbigt att inte få äta det man tycker om.
  • Lövnäs

    Vad roligt att vi blivit så många här. Kommer nog behöva vara här en hel del, för att orka med ren kur, o tänk vad vi kan peppa o hjälpa varann.
    Idag börjar jag som sagt med cambridge ren kur. Ska försöka vänta 1 timme till innan jag äter första påsen.

    Lycka till allihopa! Vi fixar detta.
    /Madeleine

  • IdaÄlskarLennart

    min kompis har blivit rekomenderad av läkare att gå ner med hjälp av modifast. Man byter ut måltider mot en dryck. på 3 veckor går man ner ca 14kg och sen ska man succesivt börja äta igen.Min komois har lyckats men 30kr under sommaren =)

    www.modifast.se/

  • Lövnäs

    Starkt jobbat av din kompis! Om jag har fattat allt rätt så är väl modifast o cambridge ungefär samma sak.
    Hoppas att det kommer funka för mig. Vill verkligen inte må så här längre.
    Har blivit så negativt inställd till allt o det var absolut inte jag för några år sedan.

    Har din kompis bara ätit/druckit modifast hela sommaren? Eller äter hon lite vanlig mat oxå?

  • IdaÄlskarLennart

    hon äter vanligt också men har skippat pasta och ris och håller sig till råstekt potatis och istället för pasta och sånt brukar hon äta stekta morötter och rotsaker. Hon äter även mycket kyckling. Hon slutade helt med cola med dricker emellanåt kolsyrat vatten med lite smak =)


    Lövnäs skrev 2008-08-15 06:51:25 följande:
    Starkt jobbat av din kompis! Om jag har fattat allt rätt så är väl modifast o cambridge ungefär samma sak.Hoppas att det kommer funka för mig. Vill verkligen inte må så här längre.Har blivit så negativt inställd till allt o det var absolut inte jag för några år sedan.Har din kompis bara ätit/druckit modifast hela sommaren? Eller äter hon lite vanlig mat oxå?
Svar på tråden Tråd för oss tjejer som vill ned lite mer i vikt, mellan ca 20-45 kg