För den kladdkakeintresserade - har just bakat en kaka som vi ska ta med på vår långhelg på landet (dvs sommarstället) som börjar imorgon:
Rocky road kladdkaka
Du behöver:
150 g smör
150 g mörk choklad, 70 %
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl mjöl
0,25 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
100 g salta rostade jordnötter, grovhackade
2 dl konserverade körsbär, grovhackade (låt dem rinna av väl)
GARNERING:
1/2 påse stora Marshmallows, delade i fyra delar
50 g mörk choklad, 70 %
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form på 20x30 cm.
2. Smält smöret i en kastrull, dra den åt sidan. Låt chokladen smälta i smöret.
3. Vispa socker och ägg pösigt.
4. Blanda mjöl, salt, bakpulver, kakaopulver och vaniljsocker.
5. Blanda chokladsmöret och äggvispet med mjölblandningen jordnötter och körsbär. Bred ut smeten i formen.
6. Grädda i cirka 30 minuter.
7. Strö marshmallows över den varma kakan.
8. Smält återstående choklad (50 g) i vattenbad och ringla över kakan.
Kakreceptet norpat från Aftonbladets Mat & Vin-bilaga för ett par veckor sedan - finns också på:
www.aftonbladet.se/matvin/article3480710.ab