• L2K

    Mars-April 2008 fortsättningstråd....

    Vår tråd va stängd och jag hittade ingen ny...

    Här huserar vi som ska gifta oss under mars och april 2008!!!!

  • Svar på tråden Mars-April 2008 fortsättningstråd....
  • Troll-P

    L2K - INTE STRÖSSEL!!!!!! Det är ju av socker och smälter om det blir blött så ni kan få värsta fläckarna!

    Kikalt + 080315
    Vi hade en bekant som fotograferade. Bilderna blev fantastiska! Det är dock bra om du väljer någon som har känsla för att ta bilder, det blir så mycket bättre. Det kan också vara en ide att skriva upp några saker som du vill ska fotas, tex brudpar tillsammans med bådas föräldrar, endast tärna och marskalk, buketten, din frisyr, prästen. För det är så lätt att man glömmer självklara saker den dagen.

    Vi var bara två stora leenden hela dagen! Fokuserade på att vara glad istället för att fundera på om bilderna blev bra. Vi sa också till fotografen att vi INTE ville ha stela porträttbilder utan bilder som speglade vår glädje.

    LYCKA TILL ALLA SOM GIFTER SIG I HELGEN - NJUT!!!!

  • 080315

    Troll-P - vi har anlitat en fotograf som jag känner förtroende för så det är väl inte det som oroar mig egentligen. Jag har alltid haft problem att skratta eller le på bild, så jag hoppas verkligen att jag kommer kunna slappna av och känna glädje istället för allvar i stunden om du förstår hur jag menar. Vi har gjort precis som du säger och talat om för henne precis vad vi vill ha med, men tack för tipset ändå. Jag ska säga det du säger till henne, att bilderna ska spegla vår glädje. Ni var ju verkligen jättefina på era bilder så jag förstår att ni är nöjda. Vi kommer ha ett jättelitet bröllop med bara familjen och några få nära vänner så jag vill inte att någon av dem ska behöva fota utan bara vara med.

    Tack för lyckönskningen!

    kikalt - oj, det var snabbt jobbat . Det blir säkert inga problem med bokningar, jag har lyckats boka mina förstahandsval utan problem, en stor fördel med att gifta sig vid den här årstiden.

    Nu måste jag verkligen plugga. Säg åt mig om jag dyker upp här igen.

  • Nataluskan

    Halloj brudar...vilken morgon jag gick upp kl 6 för jag hade bestämt mig för att jobba idag, såjag duschade och gjorde mig iordning och packade matpåse med matlåda osv sen känner jag bara Nej det går inte jag har ju världens skallebang och svetten rann om mig,ringde m2b för lite support ojoj sa han ner i sängen med dig igen...sagt och gjort iväg med någa snabba sms till jobbarkompisen om att nej jag blir nog hemma helaveckan...
    sovit tills nu!

    Bara att snabbkureraförimorron lyfter planet kl 19!

    L2K: Jag säger som Troll-P nej inte strössel, det är bara socker och färgämne! Har du ingen affär som har confetti el dyl i krokarna?

    080315: Min klänning såg jag på en bild hos Alfred Angelo (han designar ju även stora storlekar) och tyckte den var fin men bästämde mig tidigt för att leta sömmerska, nu är hon heeeelt underbar och jag kommer inte släppa den damen i första taget dessutom är hon nystartad företagare och jag kommer med stor sannolikhet att sy upp mera där! Likaså min mamma.
    Så lite uppsydd efter en bild men mycket ändrad så nu är den inte lik bilden knappt men den passar mig

    Vad gäller fotografering så är väl fotografer vana vid nervösa brudpar, så de kan förhoppningsvis konsten att få en att slappna av..Vi har bokat en fotograf som kommer med oss hela dagen och skall sen leverera mellan 200-300 bilder de är två fotografer som kommer, så vi kommer vara väldukumenterade, men som man så ofta läst om härpå BT såär det så viktigt med en bra fotograf, det är ju ett par extra ögon som hjälper en att uppleva allt på denna underbara dag! Detta har vi tagit till oss och jag tror att eftersom våra är med oss hela dagen så slappnar man nog av och blir lite mer bekanta med varann

    Nu skriker min mage efter frukost

  • kikalt

    Hurra, mina systrar är nu tillfrågade som fotografer och självklart fattar dom på en gång vad man vill ha! Mellansyrran har en jättebra kamera (samma som hon använder i jobbet) och har fått vissa uppdrag på sitt jobb att fota, så jag tror att det kommer att bli jättebra! Det svåra blir väl att få till bra ljus om det inte är perfekt av sig själv i dagsljuset.

    Jag har också anlitat en ny egenföretagare för att göra korsetten till min klänning. Det är en korsett som ska synas utanpå alltså, som klänningsliv. Känns jättekul eftersom jag ser väldigt gravid ut fortfarande. Kjolen syr min mamma, som sytt alla våra balklänningar, tidigare bröllopsklänningar och dopklänningar. Hon ska även sy till tyg över axlarna på korsetten. Vet inte hur man ska förklara, men så att det hänger lite tyg just över ytterdelen av axlarna. Kjolen kommer att sys sista veckan innan bröllopet, eftersom vi bor på olika orter, så det är mycket vi får göra snabbt!

    Idag fick jag i alla fall tag på frisörer för uppsättningen. Nåt ställe vägrade eftersom dom vill att man absolut ska göra frisyren en gång innan, men det känner jag inte ett dugg behov av. Gör ni andra det, en provfrisyr?

  • kikalt

    Just ja, vi kommer också att köra lite mer spontan-fotografering, att dom kommer att vara med och fota själva förberedelserna också förutom porträtten. Det ska bli jättekul!

  • L2K

    080315 - hehe... Vi kör tvärtom med dagis. Här fick dom gå fredagen oxå som dom i vanliga fall har ledigt på. Men det är för att vi ska få lite tid att handla klart och duka och sånt. Vi gör ju allt själva.

    Ang fotograf så är det en kompis till mig som ska fota. Hon har aldrig fotat bröllop förut men är en underbar fotograf i överigt så vi litar på henne. Vi kommer att ta bilderna innan vigseln med...

    kikalt - välkommen!!! Jag har ingen aning om om man "behöver" göra en provfrisyr. Själv ska jag bli sminkad och friserad av sambons systerdotter. Fast vi har å andra sidan testat både smink och frisyr.

    Troll-P och Nataluskan - hmm... Verkar inte bli nåt strössel iaf. Har kollat tre butiker i dag utan att dom har nåt. Vad gäller att det är socker så är ju hjärtriset det med. Det va därför jag kom och tänka på strösslet.
    Annars får det väl bli det jag har blandat med lite vanligt ris. Vi ska även ha såpbubblor...

    Nu sitter jag och fördriver tid!!!!! Hämtade nyckeln till lokalen imorse och nu väntar vi på att svärföräldrarna ska höra av sig. Det är dom som ska hjälpa till med dukningen så det blir bästa möjliga.

  • Miss (snart mrs) A

    Lycka till alla som gifter sig i helgen! Jag hoppas på solglimtar och kanske lite snö åt er

    Nataluskan, du gjorde alldeles rätt i att stanna hemma, det gäller att bli ordentligt frisk först annars är risken att det sätter sig och du behåover dras med det i veckor!

    Det var allt jag hann för idag!

  • Troll-P

    Jag gjorde inte någon provfrisyr - min frisör vägrade med motiveringen att det blir ändå inte likadant andra gången. Vilket hon har rätt i!

  • Nataluskan

    Tack för peppningen Miss(snart mrs)A!
    Jag är verkligen hur trött som helst..jaja bara ner i sängen igen, boken somligger bredvid är väldigt bra, så jag längtar efter att fortsätta..
    Trodde jag kanske skulle orka åka och handla idag men nope, det får min blivande man göra imorron istället..och så får det bli lite mys med tacos imorron innan jag åker till flyget..

    Har gjort provfrisyr, men jag hoppas den blir bättre denna gången och lite annorlunda ändå, jag var nöjd då men hoppas jag blir mer nöjd när det väl gäller Likadant med sminket..

  • L2K

    Jag har trååååååååkigt!!!!!!!!!!!!

    Allt jag kan göra här hemma är gjort. Sambon är hos sina päron. Skulle egentligen bara lämna ifrån sig en kasse med tillbehören till potatisgratängen som svärfar är snäll och gör. Han blev kvar på fika med... Under tiden hann jag bli klar med mina rispåsar och har nu ingenting annat att göra än att vänta!!! Bläääääää!!!!!!!

Svar på tråden Mars-April 2008 fortsättningstråd....