• _elin_

    någon med erfarenhet av viktklubben?

    precis som rubriken lyder så undrar jag om det finns någon här som har erfarenhet av viktklubben.se ? Jag funderar på att testa detta, känner att jag behöver lite hjälp att motivera mig och att komma igång med träning och bättre mat.

    Är viktklubben bra? krånglig att använda? ger det resultat samt får man "hjälp" både med kost och träning eller handlar det bara om kosten?

    många frågor, tacksam för svar och inspiration! :)

  • Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?
  • Skottdagen2008

    Min kotte kom för 1 år och 10 månader sedan och jag gick itne upp mer än 15 kg totalt, men kämpar med de sista 3 kg, fast det får gärna bli några extra kg till. Var lite mullig redan vid starten .

    Det gick ju urfort för de första 20 kg. 7 månader är ju ingen tid alls. Jösses, hann du amma ordentligt.

  • viktualia

    Jag har bantat bort 20 kg på ett halvår, men det var INTE graviditetskilon utan bara vanlig hemsk övervikt. Bantar snarare INFÖR att bli gravid, var så överviktig innan att en ev graviditet troligen hade blivit skitjobbig.

    Viktklubbsdeltagandet med kalorinivå och dagboksförande är något man vänjer sig vid - visst kan det vara trist att ha förbrukat alla kalorier tidigt på dagen, men då får man helt enkelt satsa på att äta mindre portioner och mer rätt tidigare - så finns det mer kvar till kvällen! Trist men sant!

  • gossis

    Ja, de där sista kg kan sitta som berget! Stod still länge med första, sen när han var runt 1 år och 6 mån började jag gå ner de sista kg plus lite till....fast jag var inne i en mkt jobbig och psykiskt påfrestande period just då oxå, tror det påverkade matlusten en hel del..

    Jag ammar fortfarande en del, så jag vet att jag inte kan hårdbanta än, men det är ju bra med viktklubb för där tillåts man ju att äta allt men till en viss mängd, man behöver ju inte gå på svältkost! Om man nu itne förbrukar alla kalorier redan på fm då vill säga...

    Tror du kommer klara de där sista 3 kg! Tror man sporras lite mer när man vet att man ska komma i en klänning oxå! Tänkte fråga när du gifter dig, men sen såg jag ditt nick!


    Skottdagen2008 skrev 2007-11-16 00:16:37 följande:
    Min kotte kom för 1 år och 10 månader sedan och jag gick itne upp mer än 15 kg totalt, men kämpar med de sista 3 kg, fast det får gärna bli några extra kg till. Var lite mullig redan vid starten .Det gick ju urfort för de första 20 kg. 7 månader är ju ingen tid alls. Jösses, hann du amma ordentligt.
  • gossis

    Vad bra kämpat!!! Tror man får en del på köpet när det är graviditetskg! Måste absolut vara tuffare att kämpa bort 20 kg som suttit där länge!

    Ja, får föröka äta mindre kalorier på dagen...trodde itne att ägg och havregrynsgröt och knäckemacka m. kaviar var så farligt...tji fick jag! Klarar ni att väga er bara på måndagar? Jag väger mig nog varje dag...vill hålla koll lixom!


    viktualia skrev 2007-11-16 09:25:46 följande:
    Jag har bantat bort 20 kg på ett halvår, men det var INTE graviditetskilon utan bara vanlig hemsk övervikt. Bantar snarare INFÖR att bli gravid, var så överviktig innan att en ev graviditet troligen hade blivit skitjobbig.Viktklubbsdeltagandet med kalorinivå och dagboksförande är något man vänjer sig vid - visst kan det vara trist att ha förbrukat alla kalorier tidigt på dagen, men då får man helt enkelt satsa på att äta mindre portioner och mer rätt tidigare - så finns det mer kvar till kvällen! Trist men sant!
  • anne på grönkulla

    sorry, fel tråd! Men mina sista kilon vill verkligen inte heller - har gått ner 7-8 men slarva såpass nu att jag inte komme rlängre. Jag går å andra sidan inte upp...

  • viktualia

    fniss.. jag väger mig nästan varje dag.. är hemskt nyfiken av mig.

    Själv äter jag havregrynsgröt till frukost, lagad mat i matlåda till lunch, hård knäckemacka utan pålägg som mellanmål och fil plus hårdmackor till kvällsmat - på ett ungefär.

    Nu börjar jag bli ruskigt trött på att banta, samtidigt som det är så SKOJ att bli smalare och alltså fortsätter jag. Jag hade 30 kgs övervikt och har alltså blivit av med 20!

    Häromdagen köpte jag en belöningspresent till mig själv, vill belöna mig för att jag bantat så duktigt. Det blev en snygg ring till högerhanden. Viktigt att försöka hitta på belöningar som INTE är mat.

    Givetvis har jag varit och är tvungen att köpa en massa nya kläder. Den storlek jag har på kläder nu hade jag gissningsvis på högstadiet senast..... dvs för 15 år sedan. Visst är det skoj att köpa nytt, men det är lite frustrerande att köpa kläder under resans gång. Jag har ju hunnit växa ur kläderna jag köpte i somras.... det är liksom omvända problemet när man är gravid...

  • anne på grönkulla

    Här brukar det också bli havregrynsgröt på morgnarna och det slarvar jag inte med. Men sen äter jag mycket ute, mycket bjudmat o mycket plockmat o det är LIVSFARLIGT....

  • gossis

    viktualia

    Det är helt fantastiskt duktigt gjort att lyckas gå ner så mycket på så kort tid!!! Du är verkligen värd den där ringen!

    Du kan väl spara alla urväxta kläder till du blir gravid! Då slipper du det bekymret! Hihi!

    Förstår att du är less på bantningen! Nu är det inte långt kvar heller! Hur lång tid har du tänkt att du ska ha på dig, eller kör du på tills du nått ditt mål bara?

    Jag har räknat med max 15 veckor...fast helst hälften! Är såååå otålig när det gäller allt! Vet inte om jag skulle orka vara lika duktig som dig!

  • viktualia

    gossis - en del kläder har jag sparat till om/när jag blir gravid, men tyvärr tror jag inte att jag kommer kunna ha så många av dem. Jag har alltid haft en mycket markerad midja, även när jag var som tjockast, och det är ju precis vad gravida INTE har...

    Mitt nuvarande måldatum är 28/1 - och då hoppas jag ha blivit av med de sista 10 kilona.

Svar på tråden någon med erfarenhet av viktklubben?