Hm... På onsdag är det den 27:e och då kommer i alla fall jag var döless på julmat..
Jag föreslår "halvjulmat"
Saffranspasta med kyckling och räkor
4 port
Pasta ca 280 g
1/2 grillad kyckling
500 g räkor med skal (200g skalade)
1/2 påse saffran , ca 0,25 g
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1/2 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
1 tsk örtsalt
1/2 krm cayennepeppar
Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Skala räkorna. Fräs saffran och vitlök i smör i en gryta. Rör i räkor och kyckling. Tillsätt créme fraiche, vin, tomatpuré, örtsalt och cayennepeppar. Låt allt koka i ca 2 min. Blanda med nykokt pasta.
Om du inte har nån grillad kyckling kan du ta två kycklingfiléer och steka dem tills de är genomstekta - för att sen använda dem i receptet ovan.
Alkohol - jag skulle nog satsa på nåt schysst vitt då....
Men ska det vara juligt så är ju Julmulle gott - dvs julmust+ gin