• Vikbobrud

    sommar2006: norrköpingsbrudar sökes!

    Hej,
    jag ska gifta mig nästa sommar och skulle gärna få lite feedback och höra lite hur andra blivande brudar tänker. Vill gärna komma i kontakt med fialott: det verkar som att vi ska gifta oss på samma ställe !! jag har bokat mauritzberg. för övrigt så skrev jag på din tråd om att de inte hade så mycket koll där och att jag tyvärr inte fick ett sånt gott intryck. Det skulle vara kul att få höra andra brudars tankar kring planering. Hur ser er budget ut? HUr stort bröllop? Något speciellt tema?

    Hälsningar
    Vikbobrud

  • Svar på tråden sommar2006: norrköpingsbrudar sökes!
  • Helen77

    Här kommer en till Norrköpings brud.
    Jag gifter mig i augusti i Kolmmårds kyrkan.
    Vi kommer att ha ett enklare bröllop med ca 25 till 30 bjudna.
    Om jag inte bangar.... börjar bli osäker på vad jag vill ( inte själva giftemålet) men hur det ska vara.
    Men jag förutsätter att det blir som planerat. Har tänk oss en budget på ca 25000 - 30000.
    Hadde tänkt hyra party tält och ha buffe men nu är det en lokal som jag är intresserad av så vi får väll se hur det blir.
    Tur att det är länge kvar för jag har svårt att bästämma mig som ni hör.

  • Vikbobrud

    Helen77:
    håller med dig, det är så mycket att planera att man till slut inte vet varken in eller ut. vi hade bokat ett ställe trodde vi, men nu efteråt så visar det sig att de har bokat in ett annat bröllop samtidigt,. det känns ju inte vidare roligt att dela stället med ett annat brudpar den stora dagen. det är ju ändå "vår" dag då. samtidigt som det bara finns ett fåtal rum och vi har många långväga gäster så det kommer ju att bli ett stort problem. vi har inte riktigt kommit överens om budgeten, men gissar på ca 60 000:-. Ja, kolmårdskyrkan är ju väldigt fin och det finns väl bra lokaler däromkring?

    Bröllopsnojig:
    hur långt har du kommit i planera? Har ni satt ett datum`?

  • Bröllopsnojig

    Vi har satt en månad augusti sen beror det helt på när lokal finns.. Vi faktiskt kan tänka oss a

  • Bröllopsnojig

    eller iallafall MINST herrgård.. har flera alternativ men jag är så kräsen...

  • Helen77

    Det här med långväga gäster är jättesvårt.l
    Våra gäster kommer övervägande att vara långväga och alla kan ju inte bo hos oss.
    Jag vill ju gärna bjuda på allt men har insett att det inte går, och jag rtor nog att folk som vill komma gärna betalar lite för boendet,dom får ju trots allt en trevlig semester på köpet.
    Har även tänkt så att alla som har barn med får bo i vårat hus för det känns ju lättare för dom då.

  • Vikbobrud

    Vi gifter oss den 19 augusti. Vi vill gärna att folk sover över men det får de betala själva. Har bokat ett slott och rummen kostar från 1200kr. Själva maten är dyr nog och hyran av kapellet med präst och kantor kostar 6500kr.

    Inte riktigt vad vi tänkt oss från början, men jag har anknytningar till Vikbolandet och vill gärna gifta mig där. Idag ringde jag till slottet och frågade om någon annan har hyrt det den 19:e, har nämligen läst här på forumet att en "fialott" också hade bokat slottet och kapellet samma datum. Men vi fick bekräftat nu att de inte kände till detta. Har försökt få kontakt med denna "fialott" för att se hur hennes planer ser ut, om det stämmer det hon har skrivit här på forumet.

    Iaf så känns det lite jobbigt med allt planerande, känner mig inte helt säker på lokal ändå. Pengarna rinner liksom iväg och det känns inte bra att lägga ut så mycket för EN dag. Vi har tänkt att resa iväg ca 2 månader på bröllopsresa och det skulle ju vara roligare att lägga pengarna på det.

    När ska Helen77 gifta sig?

  • Ilone

    Hej !
    Vi gifter också oss i kolmårdskyrkan i augusti.
    Helen77 vilket datum ska du gifta dig?
    Vi ska ha vår fest på Orrekullagård (inte säker på stavningen). Vi och många gäster bor inte i Östergötland så det blir att hyra stugor på campingen till gästerna.
    Vi planerar vårt bröllop på distans, lite jobbigt, men det kommer nog att gå bra. Det enda som är fixat idag är; bokat kyrkan samt lokal.

  • Vikbobrud

    Idag var vi och kollade på festlokal! Var ute i Lindö, Abborreberg. Det var lite slitet men mysigt. Kan tänka mig att det är väldigt fint där på sommaren med all grönska och närheten till hav. Nu känner jag mig lite lugnare, så det kanske inte blir slott ändå. Har inte ännu bokat kyrka, vill gärna ha en lite mindre kyrka i Norrköping.

    Bröllopsnojig: Hur går det för dig? Hur långt har du kommit i planeringen?

    Är det någon som vet hur bra/säkert det funkar att köpa sin vigselring via nätet? Såg att den schalinring jag vill ha var 3000kr billigare på guldgruvan.se

  • Leylani

    Vill du ha en mindre kyrka och funderar på Aborreberg skulle jag föreslå Lindö Kapell, där jag själv ska vigas i sommar.

Svar på tråden sommar2006: norrköpingsbrudar sökes!