• Cassio­peija
  Äldre 2 mar 10:12
  22601 visningar
  103 svar
  103
  22601

  Flytta ihop först eller gifta sig först?

  Hejsan

  Det finns många som väljer att inte flytta ihop förrän efter de har gift sig. Jag är nyfiken på att höra hur ni resonerar kring detta. Själv är jag uppvuxen i en familj där traditionen alltid har varit att man gifter sig först men för ett par år sedan började jag tänka själv och kom fram till att jag skulle aldrig våga det! Om man tänker efter så är det ju väldigt mycket man inte vet om en person och som man inte märker förrän man lever tillsammans. Jag har själv upptäckt en hel del nya saker hos min pojkvän sen vi flyttade ihop och han hos mig trots att vi trodde att vi kände varandra bra.

 • Svar på tråden Flytta ihop först eller gifta sig först?
 • maddde­e
  Äldre 2 mar 10:29
  #0

  Det här var jätteintressant!!! Hoppas det blir många svar!!!

  Jag och min blivande har valt att inte flytta ihop innan. Dels för att vi är troende kristna och har vi valt att inte ha sex innan vi har gift oss heller.
  (Jag kan tänka mig att det är svårt att hålla sig ifrån varandra (det är svårt även om man inte bor ihop!!) men det är nog ännu svårare om man skulle bo ihop...)
  Så det ligger så otroligt mycket i vårt bröllop...

  Men jag förstår absolut de som vill flytta ihop innan. Men jag skulle inte göra det själv

  Ha en underbar dag!!

 • fröken Ur
  Äldre 2 mar 10:40
  #0

  Jag tänker som du Cassiopeja, jag skulle aldrig våga att inte bo ihop innan. Jag vill veta vad jag ger mig in på och jag vill dela vardagen med min blivande innan vi gifter oss. Det handlar helt enkelt om att vi båda ska vara 100% säkra på att vi vill dela glädje och sorg med varandra för resten av livet.

 • Kräfta­n
  Äldre 2 mar 10:44
  #0

  För mig känns det gammalmodigt & förlegat att inte bo ihop & inte ha sex innan äktenskapet. Förstår inte vitsen med det alls!

  Vore kul om någon kunde förklara varför man gör på det viset.

 • Fru ström 21/8 -04
  Äldre 2 mar 10:45
  #0

  Hej ! Jag vill känna den jag gifter mej med innan till och utantill.Vi har bott ihop i 4 och ett halvt år varit tillsammans i över 5 år. hade jag inte levt med m2b innan hade det nog inte blivit vi 2. Vi har gått igenom massa saker som jag tror man måste för att vara säker på att detta är verkligen mannen i mit liv.Gå igenom problem i hushållen , se hur man löser konflikter i ett gemensamt hem , det är så otroligt mycket man går igenom som är positivt och negativt men man går igenom det och ser att det funkar och man älskar varandra trots småsaker. Jag skulle aldrig VÅGA gifta mej med en man jag aldrig levt med nära för då känner jag inte till ALLA sidor hos honom och han hos mej .
  Men alla gör ju som dom vill.Detta är bara min åsikt. Intressant hoppas det blir fler som yttrar sig.:)

 • Gift Anna
  Äldre 2 mar 10:55
  #0

  Vi är liksom maddee ochså troende bägge två, men flyttade ihop när vi bestämt oss för att gifta oss ,det var 1 år innan bröllopet.

  Sedan var det väl ochså praktiska skäl, jag bodde i en andrahandslägenhet, där det var osäkert om jag skulle få bo en längre tid, och eftersom det är så ont om lägenheter i stan, så bestämde vi oss för att flytta ihop.Då hade vi varit förlovade i 1 år och tillsammans i 3 år.

 • Cassio­peija
  Äldre 2 mar 10:56
  #0

  Jag tänker som du Fru Ström. Det är så mycket småsaker som man gör på sitt sätt; hur och när man städar/diskar/bäddar/slänger soporna/handlar/osv. Det kan tyckas vara detaljer men är det för många detaljer som inte funkar kan det till slut bli ohållbart. Det där med att "men vi är så kära i varandra så det kommer nog att fungera" tror jag faktiskt inte håller i längden när vardagen satt in...

  Kul att höra olika åsikter om detta!

 • johand­enver
  Äldre 2 mar 10:59
  #0

  Jag tycker också det verkar konstigt att inte flytta ihop/ ha sex förrän man är gift.

  Det känns som om man tar en väldigt stor och onödig chans. Tänk om inte sexlivet alls stämmer? Det är ju rätt stor sannolikhet för det också pga ingen av parterna har någon som helst erfarenhet.
  Man har ju ingen som helst aning om hur man ska bete sig om man aldrig har haft sex tidigare.

  Tänk om det vanliga vardagslivet inte heller stämmer överhuvudtaget?
  Var det då så smart att gifta sig?

  Jag tror på att skaffa sig erfarenhet på alla möjliga olika plan innan man gifter sig. Är det inte väldigt stor risk för "är inte gräset grönare..." om man inte har det?

 • Ejnie
  Äldre 2 mar 11:32
  #0

  Jag tror detta mest är en fråga om inställning. De som väntar tills de gifter sig lever ju oftast inte i totalcelibat även om de inte har saml*g precis som de troligen inte är främmande för att dela vardagen trots att de väljer att inte bo ihop. Min poäng är att det knappast är en okänd person som man gifter sig med utan kanske ännu mer undersökt/analyserad än om man blir sambo först eftersom många förefaller tänka att vi kan ju kolla om det funkar. Ingen gris i säcken alltså...

  *sambo innan jag gifte mig och nöjd med det, men förstår hur de som inte gör så resonerar*

 • isis
  Äldre 2 mar 11:45
  #0

  Jag ville vara förlovad innan vi flyttade ihop på riktigt riktigt, och skaffa oss gemensam bostad och ekonomi. Tänkte nog kanske lite så att ring på fingret visar att man vill ha en framtid tillsammans och att man är beredd att kämpa för att lösa de problem som dyker upp.
  Men att gifta sig innan man flyttar ihop eller har sex det skulle jag inte våga mig på! Jag vill veta vem det är jag kommer dela mitt liv med.
  Tycker så som Anna tänker låter sunt, för det är ju som mig! :D ;) :D

 • Arwen7­7
  Äldre 2 mar 12:02
  #0

  Jag e varken sambo eller förlovad eller gift...eller så..Men har planer på att flytta ihop med mannen i mitt liv sen..kanske efter sommaren. Jag tycker det verkar riskabelt att gifta sig med någon man inte bott ihop med. Tänk om det inte fungerar? Att inte ha haft sex tycker jag dock är ännu värre. Det kan förstöra så mkt i ett förhållande om inte den biten fungerar. Talar av egen erfarenhet...

Svar på tråden Flytta ihop först eller gifta sig först?
Logga in
Bli medlem