• Cassio­peija
    Äldre 2 Mar 10:12
    31698 visningar
    103 svar
    103
    31698

    Flytta ihop först eller gifta sig först?

    Hejsan

    Det finns många som väljer att inte flytta ihop förrän efter de har gift sig. Jag är nyfiken på att höra hur ni resonerar kring detta. Själv är jag uppvuxen i en familj där traditionen alltid har varit att man gifter sig först men för ett par år sedan började jag tänka själv och kom fram till att jag skulle aldrig våga det! Om man tänker efter så är det ju väldigt mycket man inte vet om en person och som man inte märker förrän man lever tillsammans. Jag har själv upptäckt en hel del nya saker hos min pojkvän sen vi flyttade ihop och han hos mig trots att vi trodde att vi kände varandra bra.

  • Svar på tråden Flytta ihop först eller gifta sig först?
  • Blå
    Äldre 5 Mar 11:43
    #0

    Guldskimmer

    Ska jag tolka ditt inlägg som att man förkastar Gud om man väljer att flytta ihop innan bröllopet?

    Vad tror du att Jesus skulle tycka om den inställningen?

  • SeCa
    Äldre 5 Mar 11:59
    #0
    +1

    Hej alla!

    Ett väldigt intressant inlägg, jag är oxså troende till en viss del men inte av den kristna tron. Min pojkvän är definitivt inte troende och tycker allt sådan t är trams, men vi har diskuterat en del saker fram och tillbaka och kommit fram till följande: om jag vill vänta med att flytta ihop till vi gifter oss så accepterar han det.

    Att försöka tvinga in mig på ngt som jag inte vill skulle vara fel.

    Men vi har idag kommit fram till ngt som känns bra för båda oss.

    Ha en underbar helg alla... här i Lund skiner solen...

    //SC

  • Okänd
    Äldre 5 Mar 12:14
    #0
    Meddelande borttaget
  • Januar­ibrude­n
    Äldre 6 Mar 19:08
    #0
    +1

    Jag anser att man skall vänta med att flytta ihop tills man gifter sig. Sex hör hemma inom äktenskapet. Kommer från en icke-troende familj, vilket gör att jag har många omkring mig som bor i hop utan att vara gifta.

    Jag och min man flyttade inte ihop förens vi gifte oss, då hade vi varit tillsammans i tre år. Visst hände det att han sov över hos mig och jag hos honom, men vi bodde inte tillsammans.

    Det är nog svårt att hålla sig från att ha sex om man utsätter sig för sådanna situationer, vilket gör att vi har försökt att undvika det.

  • Electr­ic Lady
    Äldre 7 Mar 01:45
    #0

    Och för övrigt, ung, så sker begås nästan alla våldtäkter av en man som har ett förhållande med offret. Till exempel inom äktenskapet. Våldtäkter där gärningsmannen och offret inte känner varandra är EXTREMT sällsynta. Den farligaste platen för en kvinna att vistas på är i sitt eget hem. Det är DÄR våldet sker. Inte i mörka parker (oftast)

  • Christ­iansBr­ud
    Äldre 9 Mar 08:52
    #0

    jag skulle aldrig få för mig att inte flytta ihop innan bröllopet. När man blir sambos märker man på ett helt annat sätt varandras bra och dåliga sidor. Annars kanske man bara visar den "fina" sidan när man träffas..?
    Jag och min fästman och sambo var tillsammans i två år innan vi flyttade ihop på riktigt, bodde hos varandra innan dess. nu efter ett år i gemensamt boende har vi förlovat oss och om ca två år kommer vi att gifta oss. Den här tiden innan bröllopet har ju gjort att vi har lärtkänna varandra på ett sätt osm man inte gör om man bor separat innan bröllopet, men detta är ju mina åsikter. /lisa

  • Squeez­etoy
    Äldre 9 Mar 12:34
    #0

    Jag ser inte att det skulle vara någt fel att flytta ihop innan äktenskapet. Däremot förstår jag att det kan vara svårt att vara avhållsam om man flyttat ihop. Så villl man inte ha sex innan äktenskapet är det nog en försvårande omständighet.

    Däremot ser inte jag att bo ihop som en prövotid inför äktenskapet. När vi flyttade ihop hade vi inga planer på att gifta oss. Vi flyttade ihop för att vi ville bo tillsammans, att vi trivs med varandra och det gör oss lyckliga att dela hemmet med varandra. Äktenskap eller inte så flyttade vi ihop för att vi ville bo tillsammans hela livet. Vi har hela tiden planerat på det viset.

    /Ingrid

  • Dea
    Äldre 9 Mar 12:40
    #0

    Egentligen ser jag bara äktenskapet som ett formaliserande av hur vi redan lever.

    Vi älskar med varann för att vi vill älska med varann och bor ihop för att vi vill bo ihop, vi är trogna för att vi vill vara det.

    Men jag tycker det är mest praktiskt att ta det i ordningen sex, flytta ihop, formaliserandet, eftersom jag, personligen, tycker det är tillräckligt skäl att göra slut om sexet eller sambolivet inte funkar i längden.

  • Jönköp­ing200­3
    Äldre 9 Mar 13:00
    #0

    Hmm.. lång diskussion det här. Själv undrar jag vilka belägg som finns för att man inte ska bo ihop innan?

    Bara en undran...

  • Höstbr­ud-04
    Äldre 9 Mar 14:28
    #0

    Det är märkligt vad intolerant man anses vara om man säger att man tycker att det är bättre att inte leva ihop och ha sex utan att vara gift?
    Jag hör till de som "väntar på något gott" . Jag är förlovad och ska gifta mig i höst. Vi kommer inte flytta ihop före brölloper och vi har valt att inte har sex. Det är inte altid lätt att följa det, men vi tror att det är det bästa. Anledningen till att vi väntar är att vi ser äktenskapet som ett heligt löft, som gäller livet ut. Om man inte har lovat detta är det lättare för en att lämna den andre. I en sexuell relation skulle det skada båda. Genom att vänta visar vi varandra och oss själva omsorg.
    En annan aspekt är att vi får jobba mer med att fatta beslutet att gifta oss, än om vi skulle bo sambo - Vi fattar ett stort beslut som vi ska kämpa för till varje pris.

    Det låter som om de flesta i den här tråden verkar tro att risken är större att misslyckas med ett äktenskap om man inte bor sambo innan. Det ser faktiskt inte ut så. (Enligt oberoende statistik är skilsmässotalen högre bland äktenskap där paren tidigare bott sambo.)

    Naturligtvis är det viktigt att känna varandra väl innan man gifter sig. Men man kan lära känna varandra på många områden ändå. Det är bra att umgås mycket i vardagen och göra roliga och tråkiga saker tillsammans (t.ex. städa, laga mat, handla... utöver "dateandet".
    Jag hoppas att ingen känner sig förolämpad av mitt inlägg. Det var inte min avsikt.

    Förlåt längden...

Svar på tråden Flytta ihop först eller gifta sig först?