• madddee

    Flytta ihop först eller gifta sig först?

    Det här var jätteintressant!!! Hoppas det blir många svar!!!

    Jag och min blivande har valt att inte flytta ihop innan. Dels för att vi är troende kristna och har vi valt att inte ha sex innan vi har gift oss heller.
    (Jag kan tänka mig att det är svårt att hålla sig ifrån varandra (det är svårt även om man inte bor ihop!!) men det är nog ännu svårare om man skulle bo ihop...)
    Så det ligger så otroligt mycket i vårt bröllop...

    Men jag förstår absolut de som vill flytta ihop innan. Men jag skulle inte göra det själv

    Ha en underbar dag!!

  • madddee

    Jag igen!
    Känner att jag är lite ensam om mitt sätt att leva...
    Jag kan hålla med om att det är förlegat, men eftersom jag tror att det är Guds vilja så vill jag ju göra det... Det är ju min tro... Många flyttar ihop av praktiska skäl. Hade vi haft det på något annat sätt så hade vi säkert flyttat ihop kanske nån månad före, men inte år...

    Sen det här med sex... har diskuterat det så mycket med äldre människor och eftersom man är helt oerfaren - och han åxå - så lär man sej ju hela tiden. Det här med att gräset är grönare osv osv osv bla bla bla... Vi har lovat varandra trohet och vi litar fullständigt på varandra och jag tror att bara man VILL tillräckligt mycket så går allting! Och det är ju det vi lovar, Vi vill älska varandra... Tror det ligger mycket i det. Min erfarenhet av otrogna människor är att de är osäkra och har en känsla av otillräcklighet...rätta mig om jag har fel...

    Vi har varit tillsammans väldigt länge och har sett både ljusa stunder och dåliga stunder även om vi inte har bott ihop. Det jag var väldigt noga med var att han skulle ha bott själv innan. Och när man väl har valt varnadra så spelar faktiskt inte en uppfälld eller nerfälld toasits speciell stor roll...(bara för å ta ett banalt exempel )

    Håller väldigt mycket med ellte som hon säger... Även om man inte bor ihop och har sex så är man inte främmande för varandra... Det är ju inte så att man har en jätteplastvägg mellan sig när man träffas!

    OJOJ! det blev visst långt!!! Tycker detta är ett väldigt intressant ämne!! Kul å höra åsikter från folk som inte tänker som vi!!!

    He en undebra dag allihopa!!

Svar på tråden Flytta ihop först eller gifta sig först?