Inlägg från: snowstars |Visa alla inlägg
  • snowstars

    september 2014

    Annatherese skrev 2014-06-17 22:32:09 följande:

    Är det fler än jag som fundera på dukning och dekorationer?

    Vi kommer enbart ha en fest, för vi har valt att gifta oss i Miami i hemlighet. Men vill fira när vi kommer hem, så en vän postar inbjudningarna samma dag vi gifter oss.

    Jag älskar hösten, det är så fina färger och allt känns mysigt innan det bara blir mörkt och jätte kallt. Jag tänker mig dukning med inspiration från hösten, med typ mossa, löv och kottar bland dekorationerna. Men jag hittar inte så mycket bilder på detta, och i och med att jag kommer hem en dag innan festen och har då varit i USA tre veckor så börjar jag bli nervös att det kommer bli svårt att få ihop helheten.

    Hur kommer ni att göra?


    Jag tycker att det finns jättemycket om man googlar "autumn wedding decorations" till exempel :)   

    ______________

    Vi skickade in hindersprövningen i förrgår, så nu känns det som om allt blev på riktigt. Iiih! 
  • snowstars
    klonk skrev 2014-06-18 19:00:44 följande:

    Jag har inte heller velat skriva här, då alla verkade ha kommit väldigt långt, redan för längesedan. Idag hämtade jag dock ut ringarna, graverade och i rätt storlek, så det känns bra.

    Kyrka och serveringslokal är klara. Min morfar byggde en kyrka på 70-talet, i äkta sjuttiotasanda, så platsen kändes självklar. Varken jag eller min fästman är sådana som älskar att stå i centrum, så vi kommer ha en enklare bröllopsfest med smörgåstårta och buffé med tårtor efteråt, som våra nära och kära bakar. :)

    Klänning. Check!

    Fotograf. Check!

    Vigselförrättare. Check! (Min kusin råkar vara präst).

    Sånger. Check!

    Sångare. Check!

    Pianist. Check!

    Hår- och smink. Check!

    Nu är det snart dags att mäta borden och beställa tyg till dukar och tygservetter, samt att hyra smoking till min fina fästman och höra med blomsterbutiken när vi måste beställa blommor till dekorationen och buketten som min syster ska göra.

    Är det någonting som vi verkar ha missat totalt? :)


    När gifter ni er? 

    I mina ögon ser ni ut att ha med det viktigaste. Ska ni ha någon som serverar? Och har ni tänkt på hindersprövningen? :) 
  • snowstars

    Här är en till som börjta pilla med bordsplaceringen. Egentligen helt i onödan eftersom vi har satt OSA i augusti. Jag tycker att det är jättesvårt. Jag vill helst inte dela på par, kommer att sätta dem bredvid varandra eller mitt emot varandra. Bara för att jag själv hatar att sitta med folk jag inte känner. Men vi har en del annat att ta hänsyn till i placeringen.. Ja, ja, det kommer att lösa sig på något vis :) 

    Vi skickade hinderprövningen förra måndagen och i torsdags fick vi papper från skatteverket. Vi fick gifta oss, tack och lov ;) 

  • snowstars

    Ja, det låter tråkigt Ninisen. Men har du tur så kan det ju gå i alla fall, man ska inte ge upp hoppet. Jag har också lite problem på musikersidan. Vi gifter oss ju borgerligt så det finns ingen kantor som ska spela. Behöver en musiker och en solist som kan öva ihop, framföra de sånger vi har valt och som inte är så himla dyra. Hade några självklara men av olika skäl kunde inte dom.. 

    Men det kommer att lösa sig för både dig och mig! Ett alternativ för dig är ju att hyra in en musiker som spelar musiken, om inte det blir alldeles för dyrt, förstås. 

  • snowstars

    Låter gott, Förälskade. Vi ska ha något liknande, med buffé. Blir dock soppa till förrätt. Jag letar som en tok efter små soppskålar, någon som har ett tips? 

    Köpte hem dessa från IKEA (online, hade jag sett dem i butik hade jag nog inte köpt dem) men de blir så stora. Man måste servera typ 3 dl soppa för att det inte ska se snålt ut och då är man väl för mätt för buffén sen. 

    www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40252289/

    De är lite i dyraste laget också. Helst skulle man ha hittat något för en femma. I lokalen fanns soppskålar, men de är ju liksom normalstora.. Har funderat på kaffe latte muggar men hittar inga bra. De får gärna vara svarta! Någon? :) 

  • snowstars

    Vi har äntligen hittat något att servera förrätten ur. Åh så skönt att stryka det från listan. Nu borde vi väl åka och köpa in allt förstås, innan de tar slut. 

    Igår bestämde vi låt till första dansen. Blev Fields of Gold - Eva Cassidys version. Första (eller egentligen andra) låten vi dansade till :) 

    Och jag borde också ta tag i det där med frisör.. Tycker nästan att det är svårast av allt.. 

  • snowstars
    September2014 skrev 2014-07-07 19:56:09 följande:
    Bra låtval! :) Vi ska ha I´ll stand by you med Pretenders. :) 
    Jag har kort hår så valmöjligheterna är inte så stora så för mig var det rätt lätt. Hur har du tänkt med håret? Några idéer?
    Tack :)  Den låten är ju också superfin, så det blir nog bra!  :) 

    Nja, alltså det här med håret.. Har rätt långt hår, når en bra bit nedanför axlarna. Och först hade jag föreställt mig halvuppsatt med lockar som hänger ner på ryggen. Men jag ska ha en båtringad klänning och tänker att det liksom kanske förstör den linjen som blir av ringningen baktill.. Och det vill jag ju inte för jag har skitsnygga axlar :P 

    Så då funderar jag på att ha allting över en axel med lockar på något vis. Fast så hade bruden på det senaste bröllopet vi var på, så jag känner mig lite som en härmapa då. 

    Eller så någon form av lösare svinrygg, men jag tycker egentligen inte att jag passar i att ha håret helt uppsatt. 

    Och sen ska jag välja en frisör då ovanpå det.. Eftersom jag klipper håret själv *host* så har jag ingen som jag går till eller så, så jag tycker bara det är svårt. 
  • snowstars
    Förälskade skrev 2014-07-14 06:58:48 följande:

    Tiden bara springer iväg nu och jag börjar känna panik över att inte vara klar med så mycket. Har mig själv att skylla visserligen men men nästa projekt blir tärnornas klänningar...iaf få klart den ena efter som den andra är gravid. Hur går det för er nu? Ligger ni i fas eller som jag lite efter?


    Jag tyckte jag låg i fas tills syrran nämnde att det bara är två månade kvar. Men jag vet inte riktigt vad jag behöver göra heller, känner mig halvt förvirrad ;) 
  • snowstars
    Rin skrev 2014-07-14 15:31:39 följande:
    Jag vet precis vad du menar! Vi har ju liksom tagit alla de stora besluten. Så nu vandrar jag mest omkring och önskar att det ska bli dags att bestämma menyn med restaurangen. 
    Ja, men typ. Mycket går ju inte att göra något åt förrän efter OSA, och det har vi satt i slutet på augusti.. 

    Men, men, jag provbakade tårta i måndags och bjöd svägerska med familj på då de har flyttat in i hus. Det blev bra, så det känns som om vi har spikat den, och som att det kommer gå att baka själv.

    Provbakade lite bröd också. Vi ska ha grissini till förrätt och vanliga småfrallor på buffébordet. Provade att baka hjärtformade bröd, hehe. Det funkar.. 

    Så det flyter väl på, får man säga. 
Svar på tråden september 2014