Inlägg från: snowstars |Visa alla inlägg
  • snowstars

    september 2014

    Förälskade skrev 2014-01-27 10:19:26 följande:
    Hmm...funderar oxå på en 10 st av varje, det blir ju lite först till kvarn och har man för många av varje riskerar man ju att det bara är vissa som fylls i då dem är roligast, lättast ect.
    Ja, 10 kanske är lagom.. Annars får man väl över alldeles för många, för alla lär ju inte fylla i så många de vill. 

    I veckan ska jag göra en beställning från e-bay för första gången. Tur att min blivande är erfaren e-bayhandlare, då går det nog bra. Ska beställa organza på rulle, en slips och eventuellt en wonderbra..  
  • snowstars

    Här har de första åsikterna om vårt bröllop börjat komma. Inte för att vi bryr oss så mycket men nu har en familjemedlem kommenterat det faktum att vi inte ska ha kuvertavgift. Tydligen är det bästa att man tar betalt för maten så man kan beställa catering. Jag blev bara så förvånad för när man läser här på BT brukar kuvertavgift vara en infekterad fråga men det brukar liksom vara tvärtom. Att folk tycker att det är fel med kuvetavgift, inte att vara utan. 

    Ja, vi har våra anledningar till att inte vilja ha kuvertavgift och vi kommer inte ändra oss bara för det här, men jag blev bara så förvånad ;)  

  • snowstars

    Vi har bestämt efternamn så nästa på listan är att räkna ut vad vi behöver göra för att få heta så som vi vill. Inget avancerat tror jag, men det är ändå en liten detalj som måste fixas. 

    Har fått tag på en sömmerska via kontakter, så ska ringa och prata med henne här i dagarna. Skulle kännas skönt att ha det klart så jag vet att jag får en klänning :P Ska även luska lite med sambons släktingar för att ta reda på vilken vigselförrättare som kan tänkas vara bra och sen ta kontakt meddenne. En annan liten detalj som skulle vara skönt att få klart :P 

    Ska provduka här någon dag också då jag har fått hem alla delar till dukningen. Letar efter underkläder att ha under klänningen. Nån som har tips? Hade funderat på en Wonderbra men sen läste jag här i forumet att storbystade var mer nöjda än såna med min storlek :P  

     

  • snowstars

    Blommor är svårt tycker jag. Innan jag började hänga här kunde jag i princip bara namnet på rosor (och så lite andra sorter som kanske inte är så vanliga i brudbuketter, typ solros ;) ) och här har jag lärt mig pion och gerbera också :P 

    Det man kan göra är att kika i blomtrådarna här och se vad andra fått betala för sina buketter så får man ett hum i alla fall. Jag har satt 1000 kronor som tak för min bukett och tänker ge floristen ganska fria händer. Vill ha höstfärger. Helst skulle jag vilja ha en droppformad bukett men vad jag har förstått är de mycket dyrare och SÅ viktiga är inte blommorna för mig.

    Finns en bra tråd som heter nåt i stil med "bild och pris på din bukett". Där kan man ju hitta lite priser och så :)  

  • snowstars
    Hanna87 skrev 2014-02-24 19:53:30 följande:
    Hej hej!

    Jag gifter mig den 20 september och vi har kommit igång med planeringen.
    Vi har bokat kyrka och festlokal. Är nu inne och letar efter fina inbjudningskort som matchar temat.

    Vad har ni valt för teman? 
    Hej hej! Vi har valt hösttema, så det mesta kommer gå i orange och andra höstfärger. Det råkar vara en av mina favoritfärger dessutom så jag tror det kommer bli jättefint  
     
  • snowstars

    Vi håller på och donar med efternamn och vigselförrättare just nu. Har inte kommit till skott riktigt än bara ;) 

  • snowstars
    Det här är klart:
    Boka lokal
    Detaljer till dukningen
    Gästbokspyssel (gjort egna blad man kan fylla i)
    Utsett vittnen
    Slips inhandlat
    Bestämt tårta
    Skor till oss båda
    Gästlistan (så gott so)

    Det här är påbörjat:
    Efternamn
    Kontakta vigselförrättare
    Kontakta sömmerska (ska dit snarast)
    Vigselringar + gravyr (bestämt, vi ska beställa nästa månad)
    Vigselprogram
    Festhäften
    Middagen (maten)
    Inbjudningskort och placeringskort (valt kort, ska beställas i maj)
    Underkläder till mig (ska åka och prova det jag sett ut till veckan)

    Det här är kvar
    Fotograf, men vi har en vän som vi hoppas kommer fotografera. 
    Frisör
    Florist
    Köpa kostym till mannen
    Solister
    Skicka in hindersprövningen (i juni)
    Serveringspersonal
    Spotifylista till festen

    (Bordsplacering osv. är också kvar men det blir ju ännu närmare vigseln). 

     
  • snowstars

    Hur tänker ni andra kring önskelista? Vi hade inte ens tänkt på att folk kommer vilja ge presenter. Min första tanke var i så fall bidrag till bröllopsresan, men min blivande tyckte att vi borde önska oss saker också så man kan välja lite vad man vill ge..  Men hur förmedlar man det till gästerna utan att det känns som en inköpslista?

  • snowstars

    Ja, jag funderar också på en önskelista. Men det känns svårt ändå. Hur mycket är "lagom" att skriva på en sådan lista? Vi ska ha cirka 50 gäster, så jag räknar med 25 par.. Men jag kan ju inte skriva 25 grejer på listan, det ser väl dumt ut? :P 

    Åh, alla dessa beslut..  

  • snowstars

    Haha, jag har drömt att ortens lokala BEGRAVNINGSENTREPRENÖR skulle förrätta vigseln. Och vi var i kyrkan (vi ska gifta oss borgerligt) vilket bara kändes fel i magen (fast jag förstod inte varför i drömmen). Och den kära begravningsgubben var inte säker på när vi skulle gå in eller någonting så vigseln blev ett enda cirkusnummer, typ. Och det är länge sen jag hade den drömmen ;) 

Svar på tråden september 2014