• Äldre 14 Aug 21:24
    89266 visningar
    513 svar
    513
    89266

    september 2014

    Jag! Men jag skriver från mobilen så jag orkar inte skriva så långt. 27 september blir det i alla fall :)

  • Äldre 16 Aug 10:10
    #6

    Nu sitter jag vid en dator så kan skriva ner lite tankar. 

    Vi gifter oss den 27/9 - vår årsdag - i en liten stad i norra norrland. Eller eventuellt en ännu mindre stad, vi är inte riktigt överens :P  Vi har alltså inte bokat något men vi vill gifta oss borgerligt (fast ändå ha en ceremoni) och sen ha middag med buffé i någon form av bygdegård eller byastuga. Vi har några ställen i åtanke som vi ska försöka få titta på snart. Gästlistan ligger på exakt 50 personer nu, så 52 med oss (kom jag på häromdagen, jag har ju räknat 50 på allt, haha). Har även en reservlista eftersom vi känner fler än vi har råd att bjuda.

    Vi kommer göra så mycket som möjligt själva. Mat och tårta har jag tänkt göra själv. När jag räknade ihop våra beräknade kostnader hamnade jag på 36 000 så vi har satt 40 000 som maxtak för att gardera oss från oväntade kostnader. Vi hoppas dock på att hamna under 36.. Annars vet jag inte vad jag ska berätta, jag har lite tankar och idéer om det mesta, har diskuterat en del med min blivande men han blir lite less att prata bröllop dygnet runt ;)   Jag har dock köpt en del dekorationer och sådant så jag tror att jag har tillräckligt med vaser bland annat. 

    Typ så. :) 

  • Äldre 18 Aug 16:09
    #10

    Jag skulle gärna betala för catering också men vi har helt enkelt inte pengarna till det. I så fall hade vi fått mer än halvera gästlistan och det  ville vi inte.. Tur att jag gillar att laga mat. Jag tänker mestadels laga sånt man kan laga några dagar innan så jag inte står med allt precis dagen innan. Dessutom får jag nog engarera mamma och eventuellt svärmor. Och det blir nog mycket kallskuret men jag kommer nog ha något varmt, just för att det är höst och passar med varm mat.  

    Jättefina kort tr3apor   Jag ville också pyssla men jag är helt enkelt inte så kreativ som jag vill vara så vi har bestämt att vi ska beställa. Har hittat kort på optimalprint som vi ska skicka efter, med placeringskort i samma serie :)  

  • Äldre 11 Sep 09:31
    #14
    Gummsan83: vad roligt att ni varit gifta så länge! Grattis!  Tycker det låter spännande att förnya löftena! :) 
  • Äldre 20 Sep 10:10
    #17
    Fröken J skrev 2013-09-20 09:18:43 följande:
    Ja apropå det här med väder (som man ju tyvärr inte kan styra över!:() så sitter jag nu och förfasas över de otroliga mängder regn som bokstavligt talat har hällts över Norrland, där vi bor, de senaste två dagarna. Vi planerar att fotografera oss utomhus innan vigseln och det känns viktigt för oss att få ta bilderna i utomhusmiljö, dels på grund av de fantastiskt fina färger som finns i naturen då, men också för att vi båda älskar att vistas i naturen. Men som sagt, vädret kan man inte styra över och för mig (som är ett smått kontrollfreak) vore det en mindre katastrof om vi inte kunde fota oss utomhus som det är tänkt, men skulle det vara ett liknande regnoväder i september nästa år så får vi helt enkelt hitta på något annat. :)
    Jag bor också i Norrland så jag vet vilka mängder med regn du pratar om  Jag vill också gärna ha utomhusbilder med höstlöv i vackra färger på. Tänker som så att man kan ha med sig paraplyn och göra något fint av det ändå. Regndiset som låg över de gula träden igår var riktigt vackert, lite mystiskt sådär. 

     
  • Äldre 29 Sep 09:24
    #21

    I fredags var det ett år kvar till vårt bröllop och igår var vi bjudna på ett annat bröllop! Känns så roligt att vi äntligen har passerat den där årsgränsen

  • Äldre 16 Oct 17:48
    #39

    Här är en till med ångest över gästlistan. Min blivande har jättestor släkt så vi har sållat stenhårt. De som jag har träffat mer än en gång har vi bjudit. Vi tänkte att det då är såna som min blivande har umgåtts med de senaste åren, om även jag har en liten relation till dem. Det blev hans mostrar och morbröder med respektive. Kusinerna har jag sett någon gång men ingen av dem har pratat med mig. Så valde vi för att kunna bjuda de vänner vi vill bjuda. Men det känns konstigt ändå på något vis. 

  • Äldre 28 Oct 08:57
    #44

    Det är alltid bra med kontakter :) 

    Tänkte berätta vad som har hänt här i planeringen. Inte mycket egentligen, vi bor på så liten ort att inget behöver bokas förrän framåt våren. Men kikat har vi ju gjort :)

     Jag satt en hel förmiddag och räknade på vad den planerade maten skulle gå på. Landade på ca 5600 för förrätt, buffé och efterrätt till 52 personer. Känns bra eftersom jag hade skrivit 6000 i budgeten. Dock måste vi provlaga efterrätten då ingen av oss har smakat den :P 

    Jag har bestämt vem jag vill ha som tärna och vi har pratat om vilka som ska få vara toastpar. M2b ska bestämma om han vill ha en marskalk och i så fall vem han vill ha. Och så har jag suttit och gjort någon form av grovskiss för middagen med hålltider och så, bara för att få ett hum om vi har valt en lämplig vigseltid. Men det är svårt att veta! Inte för att vi behöver ha ett spikat schema redan nu, men det är ju skönt att se att man får middag på normal middagstid, liksom :)

    Och så har jag googlat inspiration på buketter, frisyrer och ringar :)  

  • Äldre 17 Nov 10:48
    #49
    Fröken J skrev 2013-11-14 21:19:14 följande:


    Verkligen jättefina! Får mig att vilja skicka Save the date fastän vi inte hade tänkt göra det :) 
  • Äldre 22 Nov 10:00
    #57
    tr3apor skrev 2013-11-18 10:40:06 följande:
    Oj så roligt att vi blivit så många! Snart bara 9 månader kvar! När tänker ni skicka ut inbjudningarna?
    Vi kommer skicka ut våra i sommar. Jättesent enligt vissa, men jag tror det blir lagom. Tänker mig att vi har OSA runt den 25 augusti så inbjudningarna kanske vi skickar i mitten på juli eller så. Vi fick en inbjudan ungefär då till ett bröllop som var samma helg som vårt kommer vara, så i våra kretsar verkar det fungera bra Dessutom är jag ledig hela sommaren så det är nog då jag har tid att fixa med bröllopet. 
Svar på tråden september 2014